Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Dua Kanak-kanak Mati Dibelasah Dengan Kayu Sebab Berak Merata

Oleh: LilRose|27-9-2019 01:26 PM Komen: 50
Dua kanak-kanak maut dibelasah selepas membuang air besar di tempat terbuka pada Rabu.

Menurut Asia One yang memetik laporan AFP, dalam kejadian awal pagi itu, kedua-dua mangsa dari Dalit iaitu kasta terendah di India dalam perjalanan ke rumah datuk mereka di daerah Shivpuri, Madhya Pradesh. 


Gambar Hiasan
Kredit foto: Hindustan Times

Menurut Ketua Polis Raja Babu Singh, mereka dikatakan berhenti di sebuah lokasi untuk membuang air besar sebelum diserang dua beradik lelaki.

Katanya, salah seorang daripada suspek mengalami gangguan mental.

Mangsa dihantar ke hospital, namun mereka meninggal dunia akibat kecederaan parah.

Bapa salah seorang kanak-kanak itu, Manoj Balmiki mendakwa keluarganya berdepan diskriminasi melampau daripada penduduk kasta tinggi.

"Rumah kami tiada tandas menyebabkan kanak-kanak terbabit terpaksa membuang air besar di kawasan terbuka.

"Dua beradik itu (suspek) menjerit kerana mangsa membuang air di atas jalan sebelum memukul kepala kanak-kanak terbabit dengan kayu," katanya kepada Press Trust of India.


Gambar Hiasan
Kredit foto: Asia One

Perbuatan kejam itu dipercayai berlaku selepas Perdana Menteri Narendra Modi mengumumkan kempen melarang membuang air besar di tempat di negara itu pada Rabu lalu.

Modi pada 2014 melancarkan Misi India Bersih berjanji untuk menyediakan kemudahan tandas untuk rakyatnya menjelang 2019.

Sehingga kini, India membina lebih 100 kemudahan tandas terutama di kawasan luar bandar. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 50
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 2-10-2019 09:58 PM
Kalau PM Modi menyeru Toilet first, temple later kepada India di Malaysia, adakah mereka akan mengamuk?

Lain-lain Komen

Quote ainashiqa 27-9-2019 01:45 PM
Aiyoo.. Kotornya india ni
Quote helicornia 27-9-2019 01:47 PM
mmg betul la ramai lagi penduduk india takde tandas.sampai ada filem 'the toilet' lakonan akshay kumar pasal isu rumah tkde toilet
Quote krustykrab 27-9-2019 01:50 PM
Teringat fiem hindi tajuk toilet...dpt pakmentua yg tak nk bina toilet dlm rumah dgn alasan bawa sial...menatu pompuan plak berasal dr family ygada toilet dlm rmh..lps kawin kna tinggal dgnmentua...blh imagine labetapa takutnya dia terpaksa membuang kat padang subuh subuh...tgh membuang ada yg menyuluh cover kepala dgn sari tp kemaluanterdedah...bg pakmentua it's okay sbb ko dh tutup itu muka...suami plak tersiksa antara permintaan isteri dan pantang larang sibapak tongong..suami usaha bina toilet utk isteri habis paknya rosakkn...
India ni walaupun ramai yg puji sbb fasih englush tp tetap la hidup mcm zaman purba.
Quote dramaking007 27-9-2019 01:51 PM
tringat lak warga china yg pnh viral verak merata2 dlu.ayooo.jijik ya Allah.....dorg kalau ye pun nak melepaa xle ke cari tempat tertutup.kalau ilang malu cmni la jadinya.sedihhh{:nose
Quote fliphair8 27-9-2019 01:53 PM
krustykrab replied at 27-9-2019 01:50 PM
Teringat fiem hindi tajuk toilet...dpt pakmentua yg tak nk bina toilet dlm rumah dgn alasan bawa sia ...

ok..hakak nak carik cite ni....
Quote bellaamsar 27-9-2019 01:56 PM
Ya ampun kotornyaaaaaa tak sanggup tengok video tu sampai habis
Quote TalibanRock 27-9-2019 02:02 PM
ni geng rayer,waythamoorthy....xnak salahkn polis ker?
Quote Perawankota 27-9-2019 02:03 PM
Paris lak hancing kan, bau air kencing..
Quote nanies 27-9-2019 02:15 PM
da mmg cara idup dorg gitu, mana belajar? mak pak la. da tuh acane
Quote Kurex 27-9-2019 02:20 PM
Tu pun pariah dekat TANAH MELAYU taknak bersyukur.. Apa pun oernah nampak cina berak dekat longkang. Apak pengotor
Quote Cpkay 27-9-2019 02:45 PM
berak kat luar satu hal..
sarikata documentary ni pun boleh tahan sengal jugak
kekekekke
Quote umbut 27-9-2019 03:06 PM
India memang berak bersepah.. kat youtube diorang berak kat pantai,alasan nanti taik hanyut.. kebanyakkan rumah takda tandas kat sana... eeewwwww... keliling kawasan bau taikkk
Quote palmolive 27-9-2019 03:17 PM
apa punya kempen 2014 smpai 2019 takleh pakai
Quote felinecat 27-9-2019 05:49 PM
Public toilet tu boleh je bersih kalau memasing rajin cuci dan jaga. Pemalas masing2, selfish
Quote ikanmasin 27-9-2019 07:02 PM
ada kes dl kan bini balik umah dia selagi laki tu
tak buat tandas selagi tu bini tak nak balik..india
jg lah tu..rumah keluarga bini tu ada tandas sekali
umah laki takde tandas.lari trs bini.nak tak nak buat jg
lah tandas sbb family laki tu nak menantu tu blk umah diaorg..
Quote epuepy 27-9-2019 08:18 PM
Yuck, siap tunjuk yg fresh Lagy. Kembang tekak wei {:yameteh
Quote any42 28-9-2019 01:39 AM
ya allah kotornyaaa. dlm toilet pompuan siap mnimbun pad segala. xpengsan key wey ngn bau taik lg. bju pulak punjabi, saree bjela2 nk msuk toilet.   
kesian pun ada bila tgk bdk2 tbiar gitu buang air bsar. yg dah tua bangka berak merata xreti kmbus kalah binatang.
btw tgelak bca subtitle dokumentari. bongok la. hahaha
Quote najib888 28-9-2019 01:27 PM
Dalam agama depa tak dak ke diajar hal2 kebersihan/bersuci??? Sampai nak berak pun tak tau adab.. tu pun dok bangga kulu kilir konon bangsa depa la bertamadun..

Bila muslim kata, islam tu bukan sekadar agama, tapi cara hidup, menggelupur kapiaq2 ni... way of life.. dari bangun tido sampai la nak masuk tido semuanya diajar dalam Islam..
Quote hasniey 29-9-2019 02:29 AM
najib888 replied at 28-9-2019 01:27 PM
Dalam agama depa tak dak ke diajar hal2 kebersihan/bersuci??? Sampai nak berak pun tak tau adab.. tu ...

Ada.konon nak jaga bersih sgt la tu smpai xnak buat tandas.tandas tu kotor katanye
Ai tgok dokumentari makcik2 cleaner ni siap kene pulau ,kutuk,keji sbb buat keje kotor.cuci tandas

Tp berak merata diorg xpikir kotor pulak.bangang sebenarnye puak2 ni

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.236215s Gzip On
To Top