Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Layan 50,000 Video On Demand & Rancangan TV Di Telefon Secara Percuma. Download Apps Ini

30-9-2019 11:02 AM|Kandungan Tajaan| Komen: 26

"Mak nak tengok drama Sweet Dreams! Adik pula nak tengok Big Stage!" Aduhai apa rebut-rebut ni!

Itu belum lagi termasuk anda sendiri yang mahu menonton filem hebat Hollywood atau pun rancangan K Drama. Naik pening pula sebab semua serentak nak tengok Astro kan!

Tapi masalah ini dulu saja berlaku. Sekarang makin advance sebab anda boleh menonton rancangan Astro di telefon pintar mahupun tablet bila-bila masa!

Image result for watch tv with family gif

Bagaimana caranya? Muat turun aplikasi Astro GO dahulu kerana menerusi apps inilah ada lebih 50,000 video on demand. Biar betul!

Ada pelbagai genre, bahasa, filem, drama, rancangan kanak-kanak, sukan dan lebih 100 channel TV! Sebut apa sahaja program kegemaran anda semuanya ada dalam apps Astro GO ini.



Buat mereka yang masih belum 'familiar' dengan apps ini, ia merupakan apps yang percuma kepada semua pelanggan Astro.

Apa yang perlu anda lakukan ialah muat turun apps di Playstore atau Apps Store atau layari di astrogo.com.my. Kemudian cipta ID anda dan link kan dengan akaun Astro anda.

Apa yang menariknya di Astro GO ini?

1. Fungsi carian intuitive

Nak cari apa sahaja program kegemaran anda, hanya perlu taip nama program atau nama pelakon atau pengarah di kotak search.

Anda akan dapat melihat bukan sahaja program yang anda cari, malah program lain juga yang ada kaitan dengan carian anda.


Untuk informasi anda, terdapat 50,000 video on demand yang meliputi pelbagai kategori. Anda boleh melihat pelbagai jenis program ini di bawah kategori-kategori seperti Catch Up, Boxsets, Film, Sports dan banyak lagi. 


2. Rakaman di Cloud Recording

Inilah fungsi yang paling best kalau guna apps Astro GO! Anda boleh rakam program kegemaran anda dengan telefon pintar anda! 

Ciri terbaru ini membolehkan anda merakam program Astro dan menyimpannya dalam virtual hard disk di Astro Cloud.

Kini, anda boleh pra-rakam rancangan 7 hari 'in advance' dan pra-rakam pelbagai rancangan serentak sehingga kapasiti storan 200 jam secara percuma.

Berikut merupakan screenshot cara-cara untuk merakam menggunakan Astro Cloud.

   Klik 'Semua saluran'                     Pilih Program. Kemudian klik 'Rakam'.        Program anda akan dirakamkan!

3. Strim serentak di 4 device

Tak perlu berebut nak tengok TV lagi, anda boleh menggunakan apps Astro GO menerusi 4 device secara serentak! Jadi jika anda pergi bercuti atau balik ke kolej pun masih dapat menonton program Astro.

Lagi best bila anda boleh kongsi ID Astro GO anda dengan ahli keluarga supaya mereka pun dapat menonton Astro di mana sahaja.

Nota: Astro GO hanya boleh diakses ketika dalam Malaysia sahaja.



Bagaimana, teruja ke tidak dengan Astro GO? Jika anda memang pelanggan Astro, memang rugi besar jika tak muat turun aplikasi ini sekarang.

Kini, anda boleh bawa Astro anda ke mana sahaja! Muat turun di platform Android atau iOS anda, atau layari astrogo.com.my .


Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 26
Komen

Previous : Ladang Mayat, Sekolah Ahli Forensik

Next       : "Pat Pat Siku Lipat Syoknya Kalau Dapat!"- Samsung Perkenal Telefon Lipat

Komen Terbaru

Quote ultra78 9-10-2019 08:27 PM
Iklan astro rupanya..

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 30-9-2019 11:04 AM
Boring astro xbest. Orang sekarang layan bigo
Quote papadomku 30-9-2019 11:17 AM
Dah tak layan astro. Lebih prefer netflix. Tak pun aku donlod je cite kat telegram. Byk channel yg best kat situ
Quote munchkin 30-9-2019 12:38 PM
Bye bye astro. Jimat banyak duit. Netflix je sekarang
Quote salmon-suki 30-9-2019 08:41 PM
Dulu ada je  apps y boleh stream tv terus guna fon..tp sejak xde citer bermutu tggi di tv,iolzs kurg layan tv..fokus tgk citer2 kt open web saja..boleh pilih mana y nak n tak perlu tonton iklan..{:run
Quote rastaf 4-10-2019 11:49 AM

dah 3 tahun aku tak buka astro.
Quote Mopiko 4-10-2019 06:18 PM

astro go pun bukan kena bayar ke..banyak cerita best kena subscribe kan kalau nak tengok
Quote sarah82 4-10-2019 08:54 PM
Baik aku layan netflix dan telegram
Quote clarizsa 4-10-2019 09:03 PM
Bodo. Bnda boleh free buat apa nk bayar kat astro

Hahah
Quote lwyl 8-10-2019 03:21 PM
Netflix, Viki, iqiyi, wetv, viu. Bye Astro.
Quote anony-mous 8-10-2019 03:45 PM
Smpai mati pon aku xkan pasang astro ni
Quote Eric.n9 8-10-2019 04:10 PM
Buat apa langgan astro. klu setakat tengok iklan melambak2
Quote clarizsa 8-10-2019 10:09 PM
Babi apsal keluar iklan thread ni bawah thread lain wei
Aku nak buka page lain pun tak boleh
Celaka betul
Quote ezacbee 9-10-2019 04:12 AM
sarah82 replied at 4-10-2019 08:54 PM
Baik aku layan netflix dan telegram

Camne nak tgk kat telegram? Channel pe?
Quote jas7512 9-10-2019 07:16 AM
Hiburan ni biasanya ditonton utk mrngisi masa lapang or kurangkan stress dan rehatkan minda bukan ia sebagai prioriti utama hidup sampai gaduh atau merajuk satu famili hanya kerana nak tgk rancangan kegemaran masing masing
Quote ezacbee 9-10-2019 08:30 AM
Edited by FanTasyCreaTioN at 9-10-2019 03:36 PM
sarah82 replied at 9-10-2019 07:15 AM
Nahh.. Linknya



Wah byk cite.. tq
Quote sarah82 9-10-2019 08:32 AM
ezacbee replied at 9-10-2019 08:30 AM
Wah byk cite.. tq

Hahaha.. Betul.. Byk movie.. Buka profile group ada senarai group berdasarkan genre filem
Quote Yamei 9-10-2019 03:04 PM
Netflix je best{:run
Quote tri-max 9-10-2019 03:45 PM
ala momod da banned telegram chanel yg sarah share tadi
boleh kongsi skali lagi
Quote Gomea 9-10-2019 04:42 PM
sarah82 replied at 4-10-2019 08:54 PM
Baik aku layan netflix dan telegram

Nak layan movie kat telegram tu mcm mn kak? Ade join group mane2 ke?

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.067391s Gzip On
    To Top