Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Fazley Yaakob Akui Makanan Tepi Jalan Lagi Sedap Dari Restoran!

27-9-2019 10:50 AM|oleh: ameenarara| Komen: 83

Datuk Fazley Yaakob mengakui makanan yang dijual penjaja tepi jalan jauh lebih sedap daripada restoran.

Dia sendiri gemar menyinggah gerai-gerai di tepi jalan apabila sedang dalam perjalanan menuju ke sesuatu tempat.



Sungguhpun ada pihak yang mengatakan makanan ini tidak dijamin kebersihannya, namun Fazley tetap menghormati usaha peniaga yang mencari rezeki.


Foto: Sumber Internet

Baginya, tiada salahnya jika kita menyokong dan memberikan semangat kepada peniaga ini untuk memajukan lagi perniagaan mereka bermula dengan kecil-kecilan.

Tambahnya, kita tidak seharusnya memandang rendah usaha mereka yang memilih untuk berniaga makanan di tepi jalan.



Dia juga meminta netizen untuk mencadangkan beberapa gerai yang menjual makanan enak di sekitar Johor pada Jumaat dan Sabtu ini.



Sikap Fazley haruslah dipuji sungguhpun dia merupakan seorang chef yang dikagumi kerana tidak kekok untuk merasa makanan di tepi jalan sambil beramah mesra dengan peniaga. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 83
Komen

Previous : Tunjuk Keakraban, Netizen Puji Kumpulan K-Clique Tak Segan Cium Pipi Sesama Sendiri

Next       : Amaran Buat Pemfitnah Siti Nurhaliza, Pengurus Peribadi Tak Diam Diri

Komen Terbaru

Quote cik.panda 29-9-2019 08:27 AM
Walaupun i bukan peminat tokti, sujud syukur rasanya tokti tak kahwin dengan mamat ni.

Lain-lain Komen

Quote stania83 27-9-2019 10:54 AM
betul sbb peniaga gerai kurang overhead. cuba uols masak kat rumah tapi kena makesure harga kos tak exceed certain budget and u boleh jual dgn harga yg berpatutan dan u masih ada untung 30%
Quote Bumbu 27-9-2019 10:55 AM
Tak tau knp aku geli tgok dia ni
Quote ra5101 27-9-2019 11:00 AM
Meniaga tepi jalan kalau ikhlas untuk mencari rezeki insyaAllah sedap.
Quote Victorioussss 27-9-2019 11:01 AM
Hm hell no

Tell me gerai tepi jalan yang dapat star michelin?
If u dine dlm proper restaurant, beza langit dan bumi la dgn gerai tepi jalan

Meols xkisah harga as long as makanan tu buat u rasa puas dari segi kesedapan dan portion

Xpernah lg makan kat gerai dapat foodgasm
Quote mieymiey 27-9-2019 11:06 AM
Hauknya ko berfesyen
Quote manehnya 27-9-2019 11:08 AM
baru nak tau ke doc
Quote sarah82 27-9-2019 11:08 AM
Dia chef? Dia chef? Fuhhh.. Gordon mau meroyan
Quote edoraixora 27-9-2019 11:52 AM
yg penting aku suka tengok anak pompuan dia si ellie tu, ya Allah bambam nya, geram tengok
Quote laksmanabentan 27-9-2019 11:58 AM
Bumbu replied at 27-9-2019 10:55 AM
Tak tau knp aku geli tgok dia ni

kita serupa sis.... aku pun sama...



Quote Cpkay 27-9-2019 11:59 AM
Bumbu replied at 27-9-2019 10:55 AM
Tak tau knp aku geli tgok dia ni

dia ni bisexsual ke hapa ?
gambo kat tepi moto greab tu
dengan seluar putih ketat..jijik plak aku
Quote Quinharley 27-9-2019 12:05 PM
whats up with his hair? trying hard ke nak ikut trend??
Quote q@2a 27-9-2019 12:16 PM
Ketatnya seluar putih tu...
Quote prizadane 27-9-2019 12:25 PM
Dress up dia ni inspired from adik dia si raf tu ke? Geli oi
Quote Kurex 27-9-2019 12:33 PM
Victorioussss replied at 27-9-2019 11:01 AM
Hm hell no

Tell me gerai tepi jalan yang dapat star michelin?

Meh bawak aku jalan2 cari makan
Quote Kurex 27-9-2019 12:34 PM
Memang sengaja ke nak pakai seluar nampak bulge? Geli la
Quote tagas 27-9-2019 12:36 PM
poyo la mamat nih
Quote fliphair8 27-9-2019 12:42 PM
hakak ingat otak aka ja yg jahat...duk meluat tengok suar ketat macam nak tetas...
Quote rina0602 27-9-2019 12:43 PM
Victorioussss replied at 27-9-2019 11:01 AM
Hm hell no

Tell me gerai tepi jalan yang dapat star michelin?

uols suggest reestaurant yang u makan tu boleh? nak juga rasa foodgasm mcm uols
Quote Sazida 27-9-2019 12:45 PM
Bumbu replied at 27-9-2019 10:55 AM
Tak tau knp aku geli tgok dia ni

Sama lah. Gelinya aku tgk jantan pakai seluar skinny mcm tu. Plus dgn koyak2. Dia igt dia kacukan kokesen ke? Adik dia si raf pun sama pesen mcm ni kan? Sakit mata tgk

Lihat semua komen(83)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103713s Gzip On
To Top