Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Amy Search Kesal Tak Dapat Hadir Pengebumian Yazit

27-9-2019 10:42 AM|Oleh: top5complete | Komen: 37

Yazit Ahmad, pemain dram lagenda bagi keumpulan Search menghembuskan nafas terakhir di Hospital Kuala Lumpur (HKL), kira-kira pukul 11.53 pagi semalam. 



Vokalis utama kumpulan Search iaitu Amy, hanya mampu menyampaikan salam takziah melalui sidang media kerana kekangan masa.

"Saya dengan rendah hati menyampaikan salam takziah di atas kepulangan Yazit ke Rahmatullah hari ini. Semoga segala amalannya sepanjang di dunia diperhitungkan dan roh beliau dicucuri rahmat" ucap Amy Search kepada wartawan mStar.



Amy juga memohon maaf kerana tidak dapat menziarah dan menghadiri pengebumian Allahyarham Yazit kerana berada di Jakarta, Indonesia. Vokalis tersebut terikat dengan pekerjaannya sebagai komentator program Golden Memories Asia untuk siaran Indosiar di Jakarta.

"Saya meminta maaf kerana masih perlu melunaskan tanggungjawab sebagai komentator bagi program Golden Memories Asia yang masih akan bersiaran langsung pada malam ini (semlam). Sekali lagi salam takziah buat seluruh keluarga Yazit. Semoga tabah menghadapi pemergiannya" katanya.



Salam takziah buat keluarga Yazit. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 37
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Tak Mampu Nak Bayar Bell Ngasri Berlakon Sebab Mahal!

Komen Terbaru

Quote anony-mous 9-10-2019 03:31 PM
becir replied at 27-9-2019 02:39 PM
Sorry ye, Rasa tak patut tak datang. Band of bros berpuluh tahun kotttt..

Yes. Sama mcm apa i rasa. Dia “membesar” bersama yazit kot. Try la mntk release dri management tu rasanya kes kematian org phm.

Lain-lain Komen

Quote duradanis 27-9-2019 10:45 AM
al fatihah...
Quote nanies 27-9-2019 10:53 AM
takpe, doa dr jauh pun InsyaAllah sampai tuk arwah.
Quote manehnya 27-9-2019 11:18 AM
x pa , nti balik boleh p jumpa balu yazit ya suhaimi
Quote lasagna 27-9-2019 11:30 AM
Al Fatihah utk arwah, xpe laa Amy bleh doa drp jauh jer.. dh smlm mmg Amy kat Jakarta nk wat camne, tp lps blk Msia msti dia ziarah family arwah, insyaAllah..
Quote Cpkay 27-9-2019 12:02 PM
lasagna replied at 27-9-2019 11:30 AM
Al Fatihah utk arwah, xpe laa Amy bleh doa drp jauh jer.. dh smlm mmg Amy kat Jakarta nk wat camne,  ...

ziarah beserta sumbangan lebih afdhal..
lama keluarga arwah ni menderita since Arwah sakit

Quote ALDRIN 27-9-2019 12:04 PM
Bini ko yg molot neraka  tu x rasa bersalah ke lepas maki2 arwah dulu? Teloq jgn kena tatang je bro..
Quote chicozinn 27-9-2019 12:17 PM
ALDRIN replied at 27-9-2019 12:04 PM
Bini ko yg molot neraka  tu x rasa bersalah ke lepas maki2 arwah dulu? Teloq jgn kena tatang je bro. ...

thats why, harap si norish kobish tu bertaubat la pasni jangan la bermulut/berperangai hansuang lagi..btw si yemi ni cam takut bini jahhh..apooo la kawen banyak pun masih takut bini
Quote ALDRIN 27-9-2019 12:25 PM
chicozinn replied at 27-9-2019 12:17 PM
thats why, harap si norish kobish tu bertaubat la pasni jangan la bermulut/berperangai hansuang la ...

Terhutang budi laaa...zaman2 mendadih ..zaman kena gam duit tarak sapa kutip bela kat kondo kt Pandan Perdana sana nun....?
Quote chicozinn 27-9-2019 12:32 PM
ALDRIN replied at 27-9-2019 12:25 PM
Terhutang budi laaa...zaman2 mendadih ..zaman kena gam duit tarak sapa kutip bela kat kondo kt Pan ...

tah la xpham nape la gi kutip pendadih jadi pasangan idup pun xtau..asalkan berkawen konsepnyehh..
Quote Sazida 27-9-2019 01:12 PM
chicozinn replied at 27-9-2019 12:17 PM
thats why, harap si norish kobish tu bertaubat la pasni jangan la bermulut/berperangai hansuang la ...

Entah2 dh kena nasi kangkang. Tu yg takut bini.
Quote dramaking007 27-9-2019 02:16 PM
ALDRIN replied at 27-9-2019 12:04 PM
Bini ko yg molot neraka  tu x rasa bersalah ke lepas maki2 arwah dulu? Teloq jgn kena tatang je bro. ...

ya ingat dlu ade kes kan....tp nengok pd wife amy ni makin ok da skg..dgn nabila pun da ok....maybe dah x mcm dlu lagi kot.masing2 pun da berusia gituew
Quote kechikchomel 27-9-2019 02:16 PM
arwah kan yang jaga abil masa kecik dulu?
ke orang lain?
Quote Perawankota 27-9-2019 02:19 PM
Semoga rohnya dicucuri rahmat
Quote becir 27-9-2019 02:39 PM
Sorry ye, Rasa tak patut tak datang. Band of bros berpuluh tahun kotttt..
Quote takayama 27-9-2019 03:07 PM
nnt dah hbs tugasan tu bila blk mesia sila lah ziarah keluarga arwah
lg afdhol buatkan sekali tahlil utk arwah
Quote Lana 27-9-2019 03:14 PM
becir replied at 27-9-2019 02:39 PM
Sorry ye, Rasa tak patut tak datang. Band of bros berpuluh tahun kotttt..

Tul tu. Ai pon rasa tak patut . Yazit meninggal ni, ai terdetik nak google pasai dia. Sedih tengok tahun2 terakhir beliau esp masa dia start jatuh sakit sampai ada artis2 buat tabung untuk dia.
Quote puanbintang 27-9-2019 04:32 PM
Al fatihah untuk arwah, semoga ditempatkan dikalangan hambaNya yang beriman
Quote jargon 28-9-2019 12:27 AM
Kurusnya atok yg belakang amy search tu..
Quote Jagendas 28-9-2019 01:30 AM
Yazit ni pengasas
dia tak pernah buang search
tapi anggota search yang buang dia.
tapi duit punya pasal anggota lain sanggup tikam dia.
sekarang dia dah takde.. bertepuk tangan lah wahai "dikau "

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.133327s Gzip On
To Top