Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Misteri Pemilik Kancil Buruk Didakwa Berduit, Fasih Bahasa Inggeris

26-9-2019 05:43 PM Komen: 30
Masih ingatkah anda dengan kereta Kancil buruk yang disita dan tular tidak berapa dulu?

Sin Chew Daily melaporkan, seorang peniaga mendedahkan pemilik kereta tersebut sebenarnya seorang yang berduit. 

Kata peniaga itu, lelaki misteri berusia 40-an sering datang ke gerainya pada 2016.

Kredit foto: FB

Dia akan datang ke gerai saya bungkus makanan pada Tahun Baru Cina. Dia ada tanah dan biasanya akan bayar dengan jumlah wang tunai yang agak besar. Dia kelihatan agak normal, katanya. 

Manakala, seorang lelaki yang merupakan mekanik berkata, dialah yang menjual kereta tersebut kepada bapa lelaki misteri itu. 

Katanya lagi, lelaki itu pernah menuntut di Singapura dan fasih berbahasa Inggeris. 

Terdahulu, kereta Kancil itu telah disita pihak polis trafik Gombak selepas menemui kereta itu tersadai di bahu jalan di kilometer 15 Jalan Kuala Lumpur-Ipoh. 

Bukan sahaja kereta Kancil buruknya yang hangat diperkatakan, malah pemiliknya juga begitu misteri ya?- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
3
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AyaqMeloSuam 29-9-2019 05:50 PM
Nk heran apo.. arwah pakcik aku..
Sgt well edu.. fasih eng.. sb dia satu2nya time tu dlm fam ayah aku msa belajar lebih cerdik dr adik bradik lain ( kakak2 cikgu, abg2 keja gomen)  msa mninggl tu umo dia 63 kot.. mcmtu la.. klu dia x mendadih.. mungkin doctor spital kot.. sb dia doctor sdrik..
Last2 endup baiki kasut kt tepi kaki 5.. serabai serabut...
They choose their own lifeknn.. so jgn tkejut dgn llaki misteri tsebut..

Lain-lain Komen

Quote msdummy.2018 26-9-2019 06:13 PM
hahahhhaha...memang misteri sungguh
Quote ninja boy 26-9-2019 06:14 PM
Thread dah ada la yayang
Quote helicornia 26-9-2019 07:12 PM
cina ke pemilik kancil tu sbb dtg kedai cina bungkus makanan.

klu cina fasih english tk heran sgt, cina fasih b.melayu yg rasa kagum kahkahkah
Quote matchstick 26-9-2019 08:23 PM
Tanya sikit.. Kenapa nak kena highlight fasih berbahasa inggeris{:smile
Quote krustykrab 26-9-2019 08:29 PM
So bila pemilik kancil buruktu fasih bi, automatik kita kna puji dia ke caner ni? Atau kita kna lantik dia jadi menteri?
Quote Perawankota 26-9-2019 08:38 PM
Dia ingat org ckp B. I NI x der yg mental ke
Quote rosevelvet 26-9-2019 08:45 PM
krustykrab replied at 26-9-2019 08:29 PM
So bila pemilik kancil buruktu fasih bi, automatik kita kna puji dia ke caner ni? Atau kita kna lant ...

Ramai lg org gila kt america n uk yg pndai ckp omputeh. Xde kecoh punn
Quote genUmi 26-9-2019 08:57 PM
siapa nak ziarah kereta kancil dia


ada kat depan balai polis selayang
Quote MissCarcosa9753 26-9-2019 09:01 PM
Kalau dah tua dia sekolah inggeris lah dulu apa nk heran
Quote bambimo 26-9-2019 09:02 PM
Dulu kan ada sekolah aliran english
So BI mesti fasih
Quote ninja9 26-9-2019 09:40 PM
itulah misterinya, tahu bi dinegara ini ada kemungkinan orang itu terpelajar. terpelajar tapi hidup gelandangan begitu, what happened to him?!

bukankah itu suatu misteri walaupun cuma andaian.
Quote jazaa100 26-9-2019 10:16 PM
krustykrab replied at 26-9-2019 08:29 PM
So bila pemilik kancil buruktu fasih bi, automatik kita kna puji dia ke caner ni? Atau kita kna lant ...

Bermakna dia educated lah...bkn gelandangan.....
Quote Nham22 26-9-2019 10:38 PM
Kalau buang makeup... Bukak rambut tu.. Silap2 CEO mane ntah....
Quote krustykrab 26-9-2019 10:38 PM
rosevelvet replied at 26-9-2019 08:45 PM
Ramai lg org gila kt america n uk yg pndai ckp omputeh. Xde kecoh punn

Hahaha...homeless kat sana pun fasih bi tp x educated pun
Quote krustykrab 26-9-2019 10:40 PM
jazaa100 replied at 26-9-2019 10:16 PM
Bermakna dia educated lah...bkn gelandangan.....

Idak jugak ....tak blh diukur tahap education seseorg tu dgn kefasihan dia bertutur bi....
Quote sarahmirza 26-9-2019 10:47 PM
jazaa100 replied at 26-9-2019 10:16 PM
Bermakna dia educated lah...bkn gelandangan.....

Kawan i mak dia kokesen...
Sekolah dulu berhabuk cakap english...
Tapi belajar tak pandai jugak..
Spm pangkat 3...
La ni hidup miskin kat kedah sana, bagai kais pagi makan pagi....
Kesian sebab salah pilih suami
Quote Cumi2 26-9-2019 11:44 PM
rosevelvet: Ramai lg org gila kt america n uk yg pndai ckp omputeh. Xde kecoh punn

Hahahahaha yg ni kelaka
Quote pokaibanktokyo 27-9-2019 07:27 AM
Berduit ? Boleh tunjuk flat pprt dia kat mana ?
Quote pumpkingirl 27-9-2019 07:29 AM
Fasih bahasa inggeris?sooo??

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.843995s Gzip On
To Top