Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tak Layak Pun Boleh Menang" - Kenapa Netizen Bantah Kemenangan Siti Nordiana?

27-9-2019 10:58 AM|oleh: top5complete | Komen: 104

Ahad lalu telah berlangsung majlis penganugerahan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-32. Dalam majlis tersebut, Siti Nordiana telah diundi sebagai penyampai dan pengacara paling popular, sekali gus memenangi kategori itu.



Penyanyi jelita itu sendiri tidak menyangka yang dirinya boleh menang sedangkan ramai lagi pengacara selebriti yang berbakat termasuklah Alif Satar



"Sebenarnya, saya tidak menjangka akan menang kategori pengacara popular ini, kalau dibandingkan dengan pengacara lain saya mengaku saya terasa kerdil," katanya kepada wartawan mStar.



"Saya di antara yang paling kurang dapat job mengacara dalam mana-mana program, mungkin peminat lebih suka saya jadi pengacara dan ini adalah peluang untuk saya memperbaiki mutu pengacaraan saya," tambahnya.



Rata-rata netizen membandingkan Siti Nordaiana dengan selebriti lain terutamanya Alif Satar yang lebih layak menang pada malam itu. Ramai yang tidak dapat menerima keputusan juri dan menganggap Alif Satar 'lebih hidup' apabila mengacara sesuatu majlis.

Netizen sepatutnya bergembira, bukannya dengki dan menjatuhkan orang lain. Sudah rezeki Nana kan? Apapun, kita doakan sahaja yang terbaik untuk mereka. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 104
Komen

Previous : "How Am I In The Industry If No Talent" - Haneesya Hanee Balas Kecaman Warganet

Next       : "Ni Baru Betul 1-0" - Cik Epal Bakal Menang Kes Saman Si Topi Merah?

Komen Terbaru

Quote chinta89 30-9-2019 04:14 PM
Cikediss replied at 27-9-2019 11:51 AM
OK sy fans Nana mengaku tak undi Nana untuk kategori Pengacara Popular sebab kitaorang taw saingan s ...

Mira Filzah pun bukannya layak menang Bintang Paling Popular. Eh sesedap rasa nk pertikai Nana menang?

Ape ko rasa mira weyh bila org ckp ko x layak?

Berhati2 bila bercakap. True colour dh nmpk dh Mira ni. sape yg cair sgt ngn dia nih, sila hadam leklok.

Lain-lain Komen

Quote mieymiey 27-9-2019 11:02 AM
Netizen yang bantah tu ada undi Alif ker??
Quote cikatilia 27-9-2019 11:03 AM
jelita???

Quote nuhanis 27-9-2019 11:06 AM
Aku rasa peminat alif ni bukan bbnu, so mmg tak la nak undi2 ni. Jenis yg minat, minat jelah takde gigih bagai. So if memana anugerah yg kena vote, memang tak la aliff ni nak menang walau dia ni terlebih layak.
Quote sweetgirl 27-9-2019 11:09 AM
kan... knp nak petikai kalau kalau benda ni ikut undian peminat... ikut la peminat mana yg rajin undi menang la org tu
Quote ais_kosong 27-9-2019 11:12 AM
Netizen faham ke konsep ABP ni..
vote by fans. Kalau hebat fans xnak vote xmenang la
Quote laksmanabentan 27-9-2019 11:17 AM
siti nordiana tu hebat okay...
pengacara majlis gilang gemilang...
suara vokal dia lantang...
sbb tu peminat undi dia...
peminat percaya akan bakat dia yg maha hebat okay....
Quote fliphair8 27-9-2019 11:22 AM
bbnu mencapub dgn kebodohan tidak memahami konsep abpbh ni sangat laaah biasa...benda dah basi pun duk ulang2...

Quote puanbintang 27-9-2019 11:41 AM
dah peminat dia rajin mengundi, maka menanglah...namapun peminat yang vote, yang membawang tak habis - habis kenapa orang tu menang sebab orang ni lagi layak tu, next time rajin - rajinlah mengundi ye artis pilihan awak ye..
Quote MissCarcosa9753 27-9-2019 11:41 AM
Undi TK alif
Kalau tak undi Jangan ah bising
Quote Cikediss 27-9-2019 11:51 AM
OK sy fans Nana mengaku tak undi Nana untuk kategori Pengacara Popular sebab kitaorang taw saingan sengit dengan Aliff so, mmg bagi laluan and fokus kategori saja penyanyi and versatil atleast nitizen xboleh mmpertikaikan.. tp malam tu mmg speechless sbb target xdpt tp kategori ini dapat.. so, kira ini adalah undian silent supporter nana yang bangkit drpd kubur dan juga mungkin pengundi-pengundi masa AME yg lepas undi kategori ini... yg kami tahu FC Alif fokus versatil drpd pengacara sbb saingan mira Nona and janna Melodi... kuasa Allah nak bagi kat siti Nana untuk menang even mira piljah pon dah sindiri siti nana dalam WHI tak layak menang katanye Aliff layak.. Hallo ye Alif pengacara terbaikkk tp based on fans lah kan... malaslah brtekak lagi.. cuma sentap dengan kenyataan MF tu xsangka byk dh dia berubah... huhuhu
Quote kiah_mai_pulak 27-9-2019 11:56 AM
cikatilia replied at 27-9-2019 11:03 AM
jelita???

Jelita lah kalau banding dgn kau yg kepam tu
Quote kiah_mai_pulak 27-9-2019 11:58 AM
Cikediss replied at 27-9-2019 11:51 AM
OK sy fans Nana mengaku tak undi Nana untuk kategori Pengacara Popular sebab kitaorang taw saingan s ...

Wow kemain dh besar kepala nk sindir org. Mcm la si mata juling air ni layak sgt menang ABP.
Quote Mata.kucing 27-9-2019 12:02 PM
Mmg bongoksss yg undi tuhh
Quote jijilaaa 27-9-2019 12:07 PM
nana sendayan weii peminat undi bukan sbb nak tgk ko mengacara la....tp sbb diaorg minat ko so mana2 kategori y ko masuk..still diaorg undi. bukan sbb bakat tp sbb MINAT

tah2 kalu nama ko tercalon dlm kategori artis lelaki terbaik pun..silap2 ko menang..bukan bermaksud peminat nak tgk ko jd lelaki..tp sbb diaorg MINAT

diaorg tu bukan peminat..tp pemenat...

ko paham x apa ak bebel ni nana sendayan?
Quote Cikediss 27-9-2019 12:15 PM
kiah_mai_pulak replied at 27-9-2019 03:58 AM
Wow kemain dh besar kepala nk sindir org. Mcm la si mata juling air ni layak sgt menang ABP.

weoullss terasa. Tawlah dia menang tp jgn petik nama org lain plak...
micheal ang pon dh sound pd sapa yg memprtikaikan kemenangan Nana that nite sbb tu undi fans
bkn penganjur wlpon yg popular bknlah yg trbaik kennsss...
Quote Cikediss 27-9-2019 12:21 PM
jijilaaa replied at 27-9-2019 04:07 AM
nana sendayan weii peminat undi bukan sbb nak tgk ko mengacara la....tp sbb diaorg minat ko so mana2 ...

tak juga masa AME tahun ini Nana menang pengacara jadi pengundi ni undi utk kategori yg layak even bkn terbaik..Nana tu ada 5 kategori brtanding xnmpk plak semua menang klu pengundi semua minat.


Quote Kurex 27-9-2019 12:27 PM
Kalau terbaik, kompom nana tak menang
Quote prizadane 27-9-2019 12:29 PM
Ala, cuba kalau jahlop tak bersara dari ABPBH ni. Sah sah jahlop menang kategori ni walaupun mengacara hauk. Ni semua undian peminat je
Quote caprut 27-9-2019 12:32 PM
Cikediss replied at 27-9-2019 12:15 PM
weoullss terasa. Tawlah dia menang tp jgn petik nama org lain plak...
micheal ang pon dh sound ...

Mita filzah ckp apa

Lihat semua komen(104)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107610s Gzip On
To Top