Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"How Am I In The Industry If No Talent" - Haneesya Hanee Balas Kecaman Warganet

26-9-2019 11:15 AM|Mat| Komen: 137

Baru-baru ini, Haneesya Hanee telah berjaya merangkul anugerah Artis Baharu Wanita Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 (ABPBH32). Kemenangan Haneesya ini menjadi persoalan pelbagai pihak, kerana ramai yang beranggapan artis lain lebih layak untuk menerima anugerah itu.

Sumber Gambar: Instagram Haneesya Hanee
Sumber Gambar: Instagram Haneesya Hanee
Bekas juara Dewi Remaja 2018/2019 itu menerima banyak kecaman warganet, tidak terlepas juga mereka yang bermain dengan isu kulit gelap untuk mengutuk gadis manis ini. Terbaru, seorang lelaki telah memanggil Haneesya sebagai 'Haneesya Hitam' di laman Twitter miliknya.

Kerana berang dengan perbuatan lelaki itu, Haneesya telah memuat naik satu Tweet dan gambar si pelaku tersebut.

Rentetan isu Tweet balas Haneesya terhadap provokasi warganet itu, Haneesya telah menerima nasihat daripada seorang pengguna Twitter namun lain pula yang terjadi. Seperti mencurahkan minyak ke api, Tweet balas Haneesya mengundang lagi kecaman warganet.

Rata-rata warganet kurang senang dengan sikap Haneesya yang dianggap sebagai provokasi terhadap warganet. Majoriti daripada mereka mengecam Haneesya yang dianggap tidak boleh menerima teguran.

Semoga apa yang terjadi ini menjadi pengajaran buat Haneesya Hanee, agar terus berjaya dalam dunia seni dan buktikan kepada dunia bakar sebenar beliau. Chaiyok Haneesya! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 137
Komen

Previous : "Masa Untuk Periksa Tahap Kebersihan Mereka" - Vivy Yusof Buat Lawatan Mengejut Di UiTM

Next       : "Kata Minat Sangat Naim Tapi Kakak Naim Pun Tak Kenal"- Kakak Naim Daniel Sindir Peminat

Komen Terbaru

Quote vee_zara 10-10-2019 10:40 AM
coco: shut up you nigga black bitch... go back to you PPRT home.sis tak ada tweeter akaun... boleh ke sesiapa copy paste ni.

Dia ni mmg duduk rumah pprt ye? Dah susah berlagak pulak tu. Tak penah suka dia. Tgok muka dia lun rasa nak maki tanpa sebab!

Lain-lain Komen

Quote September14 26-9-2019 11:18 AM
Dia ni hitam yg cantik tp perangai dia mmg buat org mnyampah.. hahaha lawak yg komen hanisa hitam tu
Quote wordlife 26-9-2019 11:21 AM
Haneesya reminds me alot of budak spek mata depression... sejenis yang suka berlawan lawan cakap dgn nurtizens. Skrg je dh ok lepas dh “disahkan depression”
Quote edoraixora 26-9-2019 11:22 AM
eh eh budak ni.....perangai betul
Quote Madel 26-9-2019 11:23 AM
Mmg tak ada bakat pun
Nko dikenali dan menang pun atas tiket Dewi Remaja bukan atas tiket pencarian bakat lakonan/nyanyian pun.
Tu pun trofi n title kena tarik balik..huhu
Quote royaldanish 26-9-2019 11:26 AM
Apa beza sheols dgn budak pprt yg kencing kat dlm lift?

masih guna lift yg sama ke tak?

Belagak sungguh
Quote damian_lee 26-9-2019 11:28 AM
tak habis lagi issue hitam
kata proud to be hitam?
Quote barfi 26-9-2019 11:30 AM
Haneesya better kau jadi model majalah dan runway model catwalk jah dik.

Sebab kau ni memang semata2 atas dasar look sahaja. Bila kau bercakap nampak tak berapa cerdik sangat pun.
Quote coco 26-9-2019 11:31 AM
shut up you nigga black bitch... go back to you PPRT home.

sis tak ada tweeter akaun... boleh ke sesiapa copy paste ni.
Quote ifanonline 26-9-2019 11:33 AM
kebanyakan artis2 melayu wanita di malaysia ni cuma ada satu talent aje...ambil gambar bogel diri sendiri atau dgn pasangan kelamin
Quote Joriah 26-9-2019 11:34 AM
padan muka kena bash.... agree with haneesya....x pyh la nak hati busuk longkang

Quote paz 26-9-2019 11:34 AM
Amboi cara dia, memang mengundang orang tak suka lah.
Quote fliphair8 26-9-2019 11:35 AM
hadoi dek, kalo ko tak melawan cakap netizen tu berkerak ke dek? ko dah memang berkerak...duk dendiam jek wat hal ko...kalo ko ade talent org pandang laaaa

cam adek nafiz....tibah!
Quote prettyuglybabe 26-9-2019 11:39 AM
dengan sikap macam tu, ko takkan lama la dalam industri..
sebelum kena boikot, belajar la untuk jadi humble and ignore kutukan orang lain..
Quote ifanonline 26-9-2019 11:41 AM
org kata wanita kulit hitam ni syahwat kuat
Quote Cpkay 26-9-2019 11:47 AM
makin bencilah orang kat kau dik..
camne boleh menang ek ?
undi sendiri ke ?
Quote videcloset 26-9-2019 11:55 AM
balik2 the same menagih-simpati-because-im-hitam card. pastu berlagak tak ingat. dah la just leave the industry. u so lame
Quote jijilaaa 26-9-2019 11:58 AM
kesi budak ni...desperate sngat nak stay in dlm industri...

xde sape pedulik ko dik.. setakat dpt job model catwalk tu ko bukan retis....btw ada ke drama ko tayang kat tv skang ni? kalu xde tu bwk2 la sedar diri kat mana level ko
Quote nuril86 26-9-2019 12:08 PM
sedeyh hoh... dh dpt trophi kat abpbh pon still sedeyh hoh... bakat klw setakat cucuk langit..  xpayahlaa dek... ko belakon pon beshe2 je dek.... xpayah nak berlagak sgt.... ni bru menang pelakon baru ni... klw menang paling popular mau tiap2 hari naik kuda keliling keyell siap sangkut trophy neyh.....
Quote dahlamadah.. 26-9-2019 12:12 PM
nampak gaya bukan saja menggunakan victim card, skin card..

malah wild card

Lihat semua komen(137)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.126603s Gzip On
To Top