Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Ramai Yang Marah Bila T-Shirt Dan Seluar Trek Tak Boleh Masuk Pool, Walhal Ini Ceritanya..

Shimmer Shine|23-9-2019 04:51 PM Komen: 48

Isu BMF memang panas. Hinggakan ada isu yang tidak berkenaan pun turut terpalit sama. Apabila sesetengah hotel tidak membenarkan pengunjung bermain di kolam renang dengan alasan pakaian tidak bersesuaian, ianya turut dikritik oleh pengamal BMF dengan mengatakan bias.

Sedangkan isu sebenar adalah untuk kepentingan kolam mandi itu sendiri. Ini kerana pakaian yang tidak sesuai (selain baju renang), ianya akan merosakkan sistem penapisan kolam tersebut. Ini yang ramai tidak tahu.

Jadi, salah hotel kah tidak menerangkan secara terperinci hal ini atau sesetengah warga Malaysia yang tidak prihatin dengan isu sebenar?

Twitter

Disebabkan ramai yang turun ke kolam renang berpakaian biasa (baju kain kapas, seluar track, tudung satin) ia memungkinkan pakaian inilah yang menyebakan sistem penapisan kolam renang tersekat dalam masa yang panjang. 



Hal ini membuatkan ada sesetengah taman teman atau hotel yang hanya membenarkan pakaian renang sahaja dibolehkan memasuki ruang mereka.


Namun, isu ini yang ramai tidak faham. Kata mereka, pihak berkenaan sengaja menyusahkan muslimah yang mahu berenang kerana baju renang tidak sesuai. Hanya menampakkan aurat mereka.


Oleh sebab itu, ramai yang membidas golongan ini sebagai bodoh sombong. 

Gambar hiasan

Jadi, diharap dengan ilmu baru ini, lebih ramai yang peka mengapa sesetengah pihak tidak membenarkan bukan pakaian renang berada di kolam renang.- CARI 
 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 48
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ReginaGeorge 4-10-2019 10:42 PM
Susah susah pakai jelah jubah ke kain kurung ke terjun dalam pool

Lain-lain Komen

Quote zulka 23-9-2019 04:59 PM
org masuk berbayar bukan free, jadi apa2 kerosakan atau maintenance kolam renang tu korang tanggung sendiri la...
Quote GigaMom 23-9-2019 05:03 PM
Penulis ni sebenarnya nak smpaikan benda lain
Bukan pasal kolam renang
Quote prettyuglybabe 23-9-2019 05:18 PM
zaman ni macam-macam patern swimming suit muslimah ada jual..
beli je la satu..
acah-acah nak mandi pool tapi kedek..
lagi pun tshirt seluar tudung besar mengibai buatnya kena drain suction kan bahaya..
dah la material cotton berat kalau basah..
melekap juga kat badan bila keluar pool..
celah mana terjaga aurat ko tu..
Quote Miss.H 23-9-2019 05:24 PM
Banyak je swimming suit murah yang di jual. Tak kan tu pun susah. Respect je la rules. Tak susah pun. Kalau nak sebut pasal aurat bagai mandi dalam bilik dah ler xyah nak terjun kolam.
Quote kucingitam 23-9-2019 05:44 PM
tahnya..sibuk nak masuk pool jaga aurat..luar pool pakai baju ketat, lengan pendek takpe pulak?

baju cotton tu berat...lambat kering lak tu.. kang korang keluar je pool, terus je berjalan naik ke bilik...basah lah pulak corridor..

nak jaga aurat sgt dok mandi dalam bilik air je la..
Quote arianakhalid 23-9-2019 05:47 PM
Tak kisah la ko masuk berbayar ke tak? Sebelum decide nak masuk n nak keluarkan duit membayar baca dulu terms n regulations tempat tu.

Jangan sebab ko bayar ko boleh buat perangai suka2 hati tak hormat harta benda org.
Quote umbut 23-9-2019 05:57 PM
Acik kepam dgn tshirt,track.. masuk air melekat juga... ada je baju mandi yg sesuai.. kalo nak bertshirt gi mandi laut nunnn
Quote CiliPadiSedap 23-9-2019 05:59 PM
sis vokuru pakai bikini suit tak ubah seperti hantu kopek
Quote ffbeauties 23-9-2019 06:06 PM
Apa kaitan bmf dengan swimming suit?

{:question
Quote namakudidie 23-9-2019 06:23 PM
Pergi kat shopee ada je jual muslimah swimming suit yang murah. Kalau nak pakai baju biasa jugak, beli la swimming pool  {:smile
Quote makita 23-9-2019 06:43 PM
Grrr stress india ni bagi ank msuk pool dengan pempers. Tros pgil ank naik.
Bukan cotton sume tu menyebarkan bakteria ke kalu msuk pool. Tu sbb kene material yg betul. Bukan saja2.
Quote armin 23-9-2019 07:01 PM
zulka: org masuk berbayar bukan free, jadi apa2 kerosakan atau maintenance kolam renang tu korang tanggung sendiri la...

Semua benda ada rules. Kalau tak nak ikut rules tak payah swimming senang. Ni la golongan yg terjun pool pakai tshirt. Org kg pun reti pakai baju renang.
Quote Rogue98 23-9-2019 07:02 PM
Good info. Tapi harap pihak hotel letaklah signboard. Biasa diaorang letak not allowed tp xde full explanation. Kalau rasa susah nak pakai swimsuit khas tu then tak payah lah masuk dlm air tu. Bukannye bersih pun. Ramai yg kencing kat dlm tu.
Quote Megikari 23-9-2019 07:14 PM
Bukan ke kalau pakai tshirt cotton lagi melekap kat badan. Berlambak2 dah baju renang muslimah kat market, bukan mahal nau pun. Perangai lagi teruk dari orang duduk dalam gua.

Yang parents pulak, dengan diaper anak kembung tunggu masa nak meletup je dalam air tu. Yang acah2 kompiden tak pakaikan diaper pun ada. Abis kalau anak ko berak dalam air tu ko nak cuci ke hanat. Spend la sikit duit beli diaper huggies little swimmers tu.
Quote jazaa100 23-9-2019 10:04 PM
ffbeauties replied at 23-9-2019 06:06 PM
Apa kaitan bmf dengan swimming suit?

{:question

maksudnya_ Be Muslim First...




Quote ikanmasin 23-9-2019 10:11 PM
sebetulnya mudah jer kalau faham rules bila msk
kolam tu..kalau rasa mcm2 cerewet ke apa.tak pyh mandi
dlm kolam tu..skrg ni dah bermcm2 jenis muslimah punya
pakaian mandi..g cr shopee murah2 bole dpt..
Quote Nokiaman 24-9-2019 02:21 AM
Ummah Melayu nie Bodoh Bastard..
Nyampah aku mereka meraka nie yg suka berkubang macam kerbau kebabian kat swimming pool kat Hotel nun..
KAlau betul nak mandi pakailaa pakaian sesuai..
ni tidak...pakai tudung berkubang macam kerbau..
mmg jilake spesis sebegini yg fucking selfish...
Da ada spesifikasi pakaian masih tak nak ikut...
Quote stokin 24-9-2019 07:02 AM
Makcik yg insist pakai track bottom, tshirt cotton dan tudung bawal masuk pool mmg kampung. Laki buncit pakai tshirt dan bermuda cotton. Bukan swimming pun. Berkubang main dgn anak kecik yg dipakaikan panties upin ipin. Urghh.
Quote haryatie 24-9-2019 08:53 AM
nak jaga aurat sgt mndi je la kat bilik mandi rumah sendiri
buat la pool kat rumah sendiri
kalau tidak ikut lah peraturan
byk cerita pulak aihhh

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.199001s Gzip On
To Top