Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tahniah! Bangga Dan Terharu" - Neelofa Pertama Kali Tampil Berhijab Penuh Di Milan Fashion Week!

22-9-2019 09:50 AM|Myeonir| Komen: 163

Nama Neelofa sering disebut oleh peminat fesyen dan juga figura terkenal dalam dunia fesyen. Saban tahun usahawan wanita itu pasti akan menjengah ke mana-mana acara fesyen besar tak kisahlah sama ada di Milan ataupun New York. Sibuk sungguh!

Pun begitu, Neelofa sering tampil dengan penutup kepala gaya turban dan bukannya hijab penuh biasa yang sering dilaram olehnya di sini.

Kredit foto: Instagram
"Sekitar setahun lalu, saya tampil dengan imej turban setiap kali berjumpa individu fesyen penting di luar negara kerana mahu memperkenalkan kepada mereka yang wanita berhijab juga mampu melaram dan kelihatan bergaya.

"Saya tahu, jika mengenakan tudung dengan gaya normal, saya sukar diterima di sana. Disebabkan hal itu, saya cuba tampil dengan stail kreatif ketika berada di luar negara," kata Neelofa kepada MH.

Tidak pada tahun ini apabila dia cuba melakukan kelainan dengan mengenakan hijab penuh bagi membawa identiti tersebut ke mata dunia.


"Namun, ketika menghadiri pertunjukan fesyen MaxMara sebagai satu-satunya tetamu yang mengenakan hijab penuh, dan diminta bergambar oleh beberapa jurugambar, saya berasa hajat saya untuk membawa stail hijab penuh ke luar negara telah terlaksana.

Kredit foto: Instagram
"Saya berasa bangga. Bukan kerana dapat menghadiri majlis fesyen, tetapi dapat membawa gaya hijab penuh ke ruang fesyen antarabangsa," tambahnya lagi.

Hebat betul Neelofa kerana menjadi wakil Malaysia untuk jenama mewah di luar negara! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
Komen: 162
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : Mira Filzah Rangkul Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 32! Berikut Adalah Senarai Penuh Pemenang

Komen Terbaru

Quote mizruncing 25-10-2019 10:56 AM
mcm ni laa bru org puji

Lain-lain Komen

Quote MatDeghem 22-9-2019 09:56 AM
mfw4.jpg


huhu .... hantu galah






Quote Aunty_Acid 22-9-2019 09:58 AM
Hahahaha hehehehehe
Quote misssakura 22-9-2019 10:01 AM
kenapa makeup mcm ada taik mata gtu?
Quote fliphair8 22-9-2019 10:19 AM
Sebenarnya dia mmg elok pakai cenggini, esp this boot leg no shoe kinda style ala posh beckham...but duit dia lantak laa dia nak pakai ape kan....

Fyi, no fans!
Quote bambimo 22-9-2019 10:24 AM
Neelofa mmg cantik jika brhijab penuh..
Kalo br turban tu xlawa lah
Quote MatDeghem 22-9-2019 10:29 AM
Malaysian juga bangga dengan Hajjah.Satu2 nya malaysian yang dudok front row di prada show....
paparazi berkejaran nak ambil gambil ....


mfw3.jpg


dan yang penting hastag notonlyonebrand





Quote kaklimahcomot 22-9-2019 10:30 AM
ye..jahlop ni cantik orgnya.ore kelate comei2 belako. wlpun aku teamnanaih tp tang cantik dia tu, mmg xleh nafi. dia akn super duper cantik kalo hati dia pun cantik. bila brtudung penuh, cantik. kalo taruh serkup kepala je, aku rasa ensem lagi harjit singh hullon.
Quote mawar_mustika 22-9-2019 10:31 AM
kan cantik bila berhijap penuh
Quote matchstick 22-9-2019 10:38 AM
Okay kali ni cantik tp dh kenapa buh liquid paper kt tepi mata tu oiii
Quote URUHA 22-9-2019 10:40 AM
Neefola? Teruk nau typo TT Btw style kali ni nampak ok dgn Jahlop. Makeup ala2 taik mata tu je yg turn off. Jahlop lg ok bertudung cmni drpd berserban ala2 African tu
Quote aaz 22-9-2019 10:44 AM
bambimo replied at 22-9-2019 10:24 AM
Neelofa mmg cantik jika brhijab penuh..
Kalo br turban tu xlawa lah

True.. i sokong
Quote Boomibulat 22-9-2019 10:47 AM
Semoga lofa istiqomah hingga ke hari bahagia kita nti..
Quote 3480 22-9-2019 10:52 AM
Ko ni lawa lopa klu pkai cmni.. stakat serkup turban tu bdk Singh kt rumah aku lg ensem
Quote MissLana 22-9-2019 11:00 AM
Lawanya full white suite and her make up looks nude natural glowy gituhhhhhh
Quote Dilalah3385 22-9-2019 11:02 AM
Cantiknya lopaaa...
Quote febreze 22-9-2019 11:07 AM
ni boleh pancing kerabat uae dubai ereb saoudi..untung klu dia dpt putera ereb setelah tak dpt cakar pintu istana di mlysia
Quote aechae 22-9-2019 11:12 AM
febreze replied at 22-9-2019 11:07 AM
ni boleh pancing kerabat uae dubai ereb saoudi..untung klu dia dpt putera ereb setelah tak dpt cakar ...

Kerabat arab kaya tu xyah lah...kaya mmg kaya tp lifestyle dorg igt islamik sgt ke? Baik lah melayu kita ni haa...
Quote anony-mous 22-9-2019 11:21 AM
Hebat pencapaian neelofa ni. Mmg amaze la dgn pencapaian dia
Quote MekConkey 22-9-2019 11:43 AM
Bagus la..harap hajjah boleh lebihkan lagi 'berhijab penuh' di luar negara...so proud of you

Lihat semua komen(163)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.130559s Gzip On
To Top