Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ribuan Pengguna Mengamuk Celcom 'Down' Seluruh Negara

20-9-2019 11:25 AM Komen: 54
Kecoh hari ini apabila dikatakan rangkaian telekomunikasi Celcom tidak dapat diakses lantaran mengalami gangguan.

Memetik laporan Harian Metro, pihak Celcom Axiata Berhad mengesahkan hal tersebut dan kini sedang mengalami gangguan di seluruh negara susulan kerja-kerja penyelenggaraan.

Kredit foto: soyacincau

Pengguna dikatakan tidak dapat mengakses internet sejak awal pagi tadi. 

Pun begitu, menerusi laman sosial syarikat itu, mereka memaklumkan masalah ini dapat diselesaikan pada jam 10 pagi ini.  

Namun, pihak Celcom memaklumkan sekiranya masih terdapat pengguna yang mengalami masalah selepas waktu berkenaan, diminta berhubung terus menerusi mesej di laman sosial. 

Kredit foto: Twitter

Dalam pada itu, di Twitter dapat dilihat ribuan komen yang meluahkan rasa tidak puas hati kerana masalah berkenaan. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 54
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nono86 22-9-2019 02:06 PM
Celcom ni aku complen takde coverage nak taknak je solusi dia bagi. Pastu solusinya hanya dibincang oleh aku dan operator tu saje. Takde nak siasat ke ape. Setakat on off, cabut sim, on balik, tukar phone lain, semua tu aku dah buat srbelum call lah..

Lain-lain Komen

Quote Meiizu 20-9-2019 11:26 AM
loorrrr dah macam syabas plak kerja2 penyelenggaran
Quote matchstick 20-9-2019 11:39 AM
Ooo.. Patut lah pagi2 buta tadi xdpt nk access porem. Spotify pun x boleh. Last sekali bukak youtube dgr lagu okay pulak
Quote Boomibulat 20-9-2019 11:40 AM
Klu nk srlenggara mesti bg notis dulu kann..
Quote ohnoLia 20-9-2019 11:49 AM
Boomibulat replied at 20-9-2019 11:40 AM
Klu nk srlenggara mesti bg notis dulu kann..

Kannn...   
Quote MeghanK 20-9-2019 11:52 AM
haa..no wonder..iols text pukul 6.30 masuk pukul 8 eww
Quote shernazz 20-9-2019 12:04 PM
X sedor.le plak
Jumpa customer pkl 6.40am tadi
Pkl 8.30 baru dpt mesej..tu pon sebab iols.dh sampai.umah..guna unifi
Bertabah la.customer.iols...
Quote nisako 20-9-2019 12:13 PM
patut la..................cishhhhhhhhh
Quote ashk4nn 20-9-2019 12:21 PM
nasib baik line lain yg tumpang celcom ok lak.. sebab aku pakai yoodo ngan tune talk
Quote arm_band 20-9-2019 12:31 PM
hangen je pagi ni
Quote sarah82 20-9-2019 12:35 PM
Aku call td celcom.. cs bgtau down pukul 2..tak diplan.. Katanya paling cepat tghari ni.

Mujur aku ada back no.. Jadi skrg boleh layan spotify guna maxis..
Quote kabukiman 20-9-2019 12:50 PM
Internet down.

Kalu masih Ada problem, pls get to us via laman sosial.




Akai letak katne?
Quote crazybeach 20-9-2019 01:01 PM
memang cialcom line internet start pukul 2 pagi tadi. iols tengah sedap baca thread kat bod mps tetibah no internet access. ingatkan device problem ke hapa
Quote bintangterang 20-9-2019 01:03 PM
takleh access twitter pg tadi.dah siap screenshot evidance nk hamun celcom.g kje baru tau celcom down.mmg dah byk hari line celcom teruk.nk tukar unifi mobile la
Quote bulan_gerhana 20-9-2019 01:07 PM
huhu.. tu la.. kalo time derang buat perangai cenggini.. ape step yang terbaik yg boeh kita buat untuk memastikan hak pengguna dibela? x leh terus report #skmm ke?? cer bagi guideline sket!
Quote Skuau 20-9-2019 01:17 PM
Sb tu wa pakai 2 sim card...kalo2 berlaku 'kes seumpamanya ini'.
Quote sarah82 20-9-2019 01:18 PM
crazybeach replied at 20-9-2019 01:01 PM
memang cialcom line internet start pukul 2 pagi tadi. iols tengah sedap baca thread kat bod mps teti ...

Aku lagi Best.. Ingatkan kena bar.. Rasa mcm aku dah clear hutang.. Gigih call careline..
Quote seramado 20-9-2019 01:47 PM
Dh ok ke tu semua
Quote merrissa 20-9-2019 01:54 PM
cehhh ptt la nk bukak utube pg td  tak leh...
Quote Melorqe 20-9-2019 01:56 PM
ni kes tak jadi kawin dgn digi ke ni?
asik ada masalah je sejak tak jadi kawin

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.315914s Gzip On
To Top