Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Syukur, Promosi Percuma"- Pengusaha Air Terkedu Bintang Kpop Promosi Produknya

HakirRahman|20-9-2019 10:54 AM Komen: 36
Bagi usahawan, promosi adalah aspek penting perniagaan. Ramai sanggup melabur jutaan ringgit untuk promosi supaya produk dan perkhidmatan dijual mereka dikenali ramai. Tetapi, kadang-kadang promosi datang dengan cara tak terduga, orang kata "rezeki bergolek" bila selebriti mempromosi produk mereka tanpa diminta atau dibayar. 

Begitulah yang berlaku kepada penguasaha air Hausboom, apabila botol minuman mereka menjadi "prop" bergambar bintang Korea terkenal di negara itu sehingga mencetuskan kegilaan peminat mereka. 


Menerusi catatan Facebooknya, pemilik Hausboom meluahkan rasa bersyukur kerana promosi percuma sebegitu sangat susah berlaku dalam dunia yang semuanya duit sekarang. Bintang Korea pula tu!

Stray Kids promosi Hausboom. Foto: Twitter

Dikatakan, air minuman Hausboom itu digunakan untuk sebuah sesi penggambaran menampilkan penyanyi kumpulan Stray Kids yang terkenal di Korea untuk sebuah majalah di sana. 

Stray Kids adalah kumpulan penyanyi lelaki bawah naungan JYP Entertainment, salah sebuah syarikat hiburan terbesar di sana. Nak kata Hausboom ni bayar, rasanya memang tak mampu la kot. Artis JYP memang mahal. 


Pemilik Hausboom itu turut meluahkan rasa syukurnya kerana di saat produknya "dihentam", Tuhan turunkan rezeki tak terduga ini. 


Malah, perkara itu turut menjadi bualan di Twitter apabila ramai peminat Stray Kids ini mahu mencuba Hausboom, jenama minuman yang mereka sendiri tak kenal sebelum ini. 


Untunglah kan. Jadi, ada yang mahu promosi CARI sampai ke bintang Korea tak? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 36
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haryatie 23-9-2019 01:42 PM
air apa ni wehh
aku ni sejenis yg x minum air botol segala bagai
kecuali kempunan sgt, sebulan sekali pun tak
pe lagi manis2...tea O pun  aku jarang minun
bukan berjimat..tp sebb x suka sgt, ada atau xde sama jerk
aku byk minum air kosong

Lain-lain Komen

Quote armin 20-9-2019 11:03 AM
Kenapa hausboom kena hentam kt malaysia?
Quote sarah82 20-9-2019 11:14 AM
Edited by sarah82 at 20-9-2019 11:21 AM

Kes dia sound direct sound menteri belia
Quote MadameOnion 20-9-2019 11:40 AM
i teringin nak try hausboom flavor roti bakar tu..
Quote Themilo 20-9-2019 12:51 PM
no thanks. iols bukan team Syed Saddiq & bukan juga team Hausboom..

Overrated jaaa..
Quote Artemesiaa 20-9-2019 12:54 PM
Untunglah dapat orang tolong buat iklan percuma
Quote anony-mous 20-9-2019 01:29 PM
Bestnya. Rezeki dia.
Quote irlene_hana 20-9-2019 01:39 PM
Manis sgt.  Try skali je
Quote mizZue 20-9-2019 01:57 PM
I bkn x suka apa..suami dia ni emosi sgt sgtt sgttt..jd owner kena chill lah..terima kritikan hati terbuka..ni mulut laser sgt..siap tulis kt socmed dn dibodohkan org.dulu i ok..now sejk2 kes dia over sgt terus xminat.chill dn down to earth sket blh x..ni nk gtau org yg marketing dia bgs..see apa aku pk jd kenyataan.ok..blh nk share tp ada caranya yg lebih positive.kalau dh nmpk korean share tu..dia teruslah buat promosi hbs hbsan..ni nk juga bgtau idea dia bla bla bla..xsuka zahier ni..over sgt2..
Quote matchstick 20-9-2019 02:12 PM
Xsuka owner hausboom ni.. Air tu dh penah try dulu sekali je.. Manis nau. Minum sikit2 simpan dlm peti, 3 hari minum baru habis sebotol.Baik aku minum air barbican
Quote Perawankota 20-9-2019 02:30 PM
Air dia manislaaa
Quote annehuda 20-9-2019 02:58 PM
manis nak mati sampai tak tau aku minum flavour ape
Quote LadyCarefree 20-9-2019 03:12 PM
sarah82:    Edited by sarah82 at 20-9-2019 11:21 AM  Kes dia sound direct sound menteri belia


Yg bijak si ben. Cepat terjah masuk ppbm dpt jawatan dalam parti. Tetiber je buat kek jadsh meletop2 sbb kementerian pun beli pastu senang je dpt permit segala buat festival makanan. Terus jd jutawan. Ben ni ada dpat apa2 grant ke dari gomen?
Quote Noraniza_Iblis 20-9-2019 03:35 PM
ko ingat rakyat marhean Korean tu hadap sgtt ke ayorr ko tu..
dorg sndiri berlambak2 produk drink dorg...
Quote ikanmasin 20-9-2019 03:44 PM
akk penah mnm sekali jer.manis yo..
Quote mizZue 20-9-2019 04:05 PM
ikanmasin replied at 20-9-2019 03:44 PM
akk penah mnm sekali jer.manis yo..

Yg latest perasa roti bako xsdp.
Quote ikanmasin 20-9-2019 04:07 PM
mizZue replied at 20-9-2019 04:05 PM
Yg latest perasa roti bako xsdp.

ye ke.dah sekali rasa pastu akk tak amik kisah
lah perisa2 lain yg ada tu..serik
Quote palmolive 20-9-2019 04:19 PM
air madura versi premium
Quote mizZue 20-9-2019 04:21 PM
ikanmasin replied at 20-9-2019 04:07 PM
ye ke.dah sekali rasa pastu akk tak amik kisah
lah perisa2 lain yg ada tu..serik

Saya teruja lah g beli sekali aduhai..kecewa.dhlah manehhh nau nau nauuuu...
Quote ashcroft86 20-9-2019 04:32 PM
Memang manis, like super manis. Harga asal dedulu dekat 7 hengget kot.

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.244192s Gzip On
To Top