Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Pengotornya! Dahla Belajar Di Mesir, Bakal Doktor, Perempuan Lak Tu, Tapi Rumah Kotor Gila"

Shimmer Shine|19-9-2019 09:29 AM Komen: 103



Isu rumah sewa kotor hingga dibiarkan berulat bukanlah perkara baru. Namun, kali ini agak berbeza kerana ianya berlaku di Mesir dan dionarkan oleh pelajar Malaysia di sana.
Sifat pengotor itu rupa-rupanya bukan dilakukan oleh ramai orang, tetapi seorang sahaja pelajar. Meloyakan. Bagaimana dia boleh tinggal dalam situasi begini?
Lebih memalukan ialah pelajar tersebut belajar di bidang perubatan dan seorang perempuan!

Twitter

Menurut pemilik akaun, Hyajaa, kejadian itu terbongkar apabila 'junior'nya membantu jiran mereka mengemas rumah sewa kerana pelajar tersebut pulang ke tanah air untuk bercuti selama tiga bulan.

Bakal doktor tersebut juga sentiasa berdolak-dalik dengan tuan rumah apabila dihubungi.

Apabila melihat setiap gambar yang dikepilkan, timbul rasa loya dalam kalangan warganet. 

Twitter

Twitter

Dengan keadaan peti sejuk yang sudah bertelur lipas serta sisa makanan tidak dibuang sudah membuatkan ramai yang berasa loya.
Belum termasuk lantai berkerak, barang-barang dapur bersepah, buku bertaburan, sinki penuh dengan lendir dan lumut hijau sudah jelas memaparkan betapa pengotornya penyewa tersebut.
Lebih mengejutkan lagi ialah penemuan kucing yang sudah mati (tidak diceritakan tempohnya mati) menegaskan bahawa bakal doktor wanita ini tidak kisah dengan persekitaran dirinya.

Twitter

Ramai warganet berasa terkejut dengan keadaan rumah tersebut. Dalam masa sama berasa pelik bagaimana penyewa itu boleh tinggal dalam rumah yang langsung tidak terurus.

Hal ini menyebabkan mungkin tuan rumah di Mesir itu mempunyai pandangan negatif terhadap orang dari Malaysia nanti.

Jadi, apa penyelesaian dari tragedi ini? Tiada lain melainkan penyewa tersebut benar-benar bertekad untuk mengubah dirinya dan menjadi lebih rajin untuk mengemas. Apa pandangan anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
9
Terkejut
11
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 103
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Genkidesuka 3-10-2019 07:57 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Semoga Allah bukakan hati adik tu utk berubah jd seorg yg pembersih.  Semoga Allah kekalkan kita sebagai org yg menjaga kebersihan.  

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 19-9-2019 09:39 AM
Kucing tu pengsan ke dah mati..
Quote epuepy 19-9-2019 09:40 AM
bluweekkk... muntah hijau
Quote nazzse 19-9-2019 09:42 AM
pengotor nak mampus..tengok gambar pun meremang bulu roma, geli...binatang pun tak sanggup hidup tempat mcm ni..

cikgu ERT i dulu pernah cakap nak tengok orang tu pembersih ke tak tengok toilet rumah, klu bersih tu pembersih lah tuan rumah, klu berkerak faham2 sendirilah....dia g rumah org mintak tumpang toilet dulu..
sampai i terikut...haha
Quote fliphair8 19-9-2019 09:43 AM
aku ade sepupu pakai tudung labuh, full time housewife, laki keje kapal...Ya Tuhan...rumah macam tongkang...like memang kumpul pinggan kat singki 3/4 hari....aku tak tahu la camne dia prepare food utk anak2 dia...and not suprising laa sebab dr muda cenggitu and anak2 pun sejenis rajin sakit...sekali tu je le aku pi umah dia....tak lalu nak pijak lantai berlemuih
Quote awanysss 19-9-2019 09:43 AM
Boomibulat replied at 19-9-2019 09:39 AM
Kucing tu pengsan ke dah mati..

kalau gitu keadaannye, kalau mati pun, baru je mati la tu..
Quote awanysss 19-9-2019 09:45 AM
dia stress blaja ke cane.. teruk sgt tu rumahnya.
Quote natrahn 19-9-2019 09:45 AM
sibuk sangat sampai tiada masa nak kemas ke
Quote awanysss 19-9-2019 09:45 AM
nazzse replied at 19-9-2019 09:42 AM
pengotor nak mampus..tengok gambar pun meremang bulu roma, geli...binatang pun tak sanggup hidup tem ...

toilet umah aku ade 2.. satu tu aku je guna..
aku harap takde org lain guna sbb tanak kena judge hahaha
Quote haryatie 19-9-2019 09:50 AM
pengotor nk mampus
eee...malang nya sape ambik buat bini
Quote sarah82 19-9-2019 09:53 AM
Ya Allah.. Aku tgk lantai dapur basah pun aku mop berkali2..in fact rumah ni lagi bersih dari masa ada bibik indon kamjad tu.. Pemalas betul
Quote Kurex 19-9-2019 09:59 AM
Macam puky yg menyewa selang serumah dgn kurex.. Taik kucing bersepah depan rumah, berbau, busuk.. Tapi dorang rajin bawak jantan masuk rumah
Quote mistified 19-9-2019 10:03 AM
Geli arr..aku ingat doktor ni pembersih..rupanya pengotor nak mampus.malang betul bakal suami dia.
Quote nisako 19-9-2019 10:04 AM
eeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii geliiiiiiiiiiii
Quote miszclassique 19-9-2019 10:04 AM
Kalau warga twitter punya cerita ni aku jarang husnuzon....
Quote ketambangkang 19-9-2019 10:05 AM
wehhh aku kalau nak gi bercuti tinggalkan rumah aku make sure rmh kemas bersih dulu wehhh..ko dh kenapa nak tggalkan rmh 3 bulan biarkan cenggitu
Quote ais_kosong 19-9-2019 10:07 AM
Aduh kesian kat kucing tu sampai arwah..
Quote Virus_77 19-9-2019 10:16 AM
doktor ni mesti cantik kann ala2 stok instafamous
Quote NazRysha 19-9-2019 10:25 AM
hahahha adoiiiii tunjuk la skit muka doktottt tu mcm mana
Quote bakingsoda 19-9-2019 10:32 AM
takkan student sewa sorang je dlm rumah tu? pastu bangkai kucing tu kannn...biasa posisi kucing mati bukan terlentang mcm tu dgn badan masih berisi elok. tu mcm kucing tido mati ye lah. junior hasanah?

Lihat semua komen(103)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.200094s Gzip On
To Top