Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tersalah Pakai Topeng Surgical Mask, PU Abu Dituduh Cuba Raih Perhatian

19-9-2019 02:00 PM|SakuraJo| Komen: 61

Tercalar imejnya dengan kontroversi dalam perkahwinannya, PU Abu Sufyan sejak itu sering kali menjadi bahan kritikan para warganet. 

Ada sahaja yang dilakukan tidak kena di mata mereka. Ini termasuklah gambar terbaharu Abu yang dimuatnaik di IG.

Menunjukkan dirinya sedang mengenakan topeng muka bagi mengelakkan asap jerebu, Abu turut mendoakan semua pihak agar menjaga diri. 



"Moga Allah lindungi Malaysia. Masalah jerebu makin merisaukan, gambaran Ad-Dukhan mula dibahaskan namun sejauh mana kita mempersiapkan diri berhadapan dengan kejadian yang sebenar. Allahu musta'an.

"Ayuh persiapkan hati di samping menjaga kesihatan diri," tulisnya. 


Namun, bukan itu yang menjadi perhatian warganet sebaliknya pemakaian topeng pembedahan itu ditegur tidak bersesuaian dengan situasi jerebu ini. 

Mereka mengecam kerana Abu memakai topeng yang salah dan menganggap dia cuma mahu meraih perhatian. Benarkah!

"Mask ini tidak sesuai"


Dalam pada itu, ada juga mereka yang menyelar tindakan para haters ini kerana sebenarnya haters pun baru tahu tentang topeng yang betul. Lucu juga ya!

"Korang pun baru tahu kan!"



Apa pula pendapat anda? Kesian juga jika semua dilakukan Abu dikritik ya!- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 61
Komen

Previous : "Ramai Awek Puas Hati Chaleeda Tersingkir" - Tak Sangka Dapat Kecaman, Chaleeda Akui Tertekan

Next       : "Sokonglah Sikit Filem Malaysia!"- Pengarah Bengang Pawagam 'Pedajal' Masa Tayangan

Komen Terbaru

Quote wajibalQuyub 24-9-2019 01:38 PM
ni abu soyesterday

Lain-lain Komen

Quote Themilo 19-9-2019 02:01 PM
sedap tak @Kurex ?
Quote BicaraHatiku 19-9-2019 02:04 PM
Edited by BicaraHatiku at 19-9-2019 02:15 PM

Surgical mask tak melindungi particle kecil jerubu ..tu je yg aku tahu.
Quote kucingitam 19-9-2019 02:05 PM
@Kurex nak berpaut di lengan PU sambil cabut2 bulu tangan dak?
Quote sfrnna 19-9-2019 02:10 PM
Hahaha. Si abu ni buat apa pun pasti dikecam. Tolong la delete soc media. Menyampah!
Quote Mizlyn 19-9-2019 02:17 PM
knp tangan he calar balar? mcm kena cakar je
Quote Boomibulat 19-9-2019 02:23 PM
Setiap thn ada jerebu.setiap thn pakai mask tu..knp thn ni jd isu plk yer...
Quote Melorqe 19-9-2019 02:31 PM
alaaaa korang komplen bukan main
aku cari mask n95 ni mana ada farmasi jual dah
dah tu bukan main mahal dijualnya
tinggal surgical mask saja tu pun dijual satu rm2
kat Mr DIY lg murah 1 pek rm2 saja

Quote Cpkay 19-9-2019 02:37 PM
pu abu.. so boringggg
Quote Suchi 19-9-2019 02:44 PM
Nasib laki iols kije site mmg ade la stock topeng muka N95 ni. Tp takde saiz kanak2 so nk kena cari yg kanak2 gak.
Tgk  video kat kalimantan sana pun depa selamba je tak guna mask padahal asal putih tak nampak apa dah adehh
Quote laksmanabentan 19-9-2019 02:47 PM
Mizlyn replied at 19-9-2019 02:17 PM
knp tangan he calar balar? mcm kena cakar je

propa aja sis...
kata kena belasah tp senyap xde pulak buat polis report pun....
Quote buapakperut 19-9-2019 02:48 PM
pakai topeng otromen la, tutup sikit muka kepam tu.. bebird punnkena topeng elok2, kalau tak asek menabur benih sana sini
Quote Kurex 19-9-2019 02:57 PM
Themilo replied at 19-9-2019 02:01 PM
sedap tak @Kurex ?

Lengan sedapppp.. Bolehnbuat bantal, dengan syarat, dia kena pakai mask tu.. Kalau bukak, kurex blah
Quote Kurex 19-9-2019 02:58 PM
kucingitam replied at 19-9-2019 02:05 PM
@Kurex nak berpaut di lengan PU sambil cabut2 bulu tangan dak?

Lengan macam tu, sedap berbantal.. Kalau lengan remy sehak dgn zul ripin, boleh berpaut sambil tergigit lengan
Quote September14 19-9-2019 02:59 PM
Dr dulu lagi org pakai mask surgical tu.. kat sekolah pun siap bgi mask tu. tapi tu company aku ni xde ke nak bg mask kat staff. Kedekut taik cirit ceo company aku ni.
Quote fliphair8 19-9-2019 03:00 PM
hahahahhahahhaha.............terhibur dengan komen2 yg berkaitan kurex, motip hijack benang pu abu...pu abu who? hehhehe
Quote Mizlyn 19-9-2019 03:09 PM
laksmanabentan replied at 19-9-2019 02:47 PM
propa aja sis...
kata kena belasah tp senyap xde pulak buat polis report pun....

siapa belasah? bini2 ku gengster ke?

Quote bambimo 19-9-2019 03:10 PM





Apa la dia ni buat rugi je bersusah payah utk d rebut
Quote kucingitam 19-9-2019 03:10 PM
Melorqe replied at 19-9-2019 02:31 PM
alaaaa korang komplen bukan main
aku cari mask n95 ni mana ada farmasi jual dah
dah tu bukan main  ...

gomen dah tetapkan harag siling mask ni kan..tak lebih rm6 sekeping..so yg jual lebih dr tu, kalo rajin, komer report le

Quote Beautifulliar. 19-9-2019 03:24 PM
Bgus la dia pkai topeng wlpon slh topeng at least boleh cover sikit saiz mulut heshe bsr gila geli tgok

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094473s Gzip On
To Top