Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Walaupun Ada Fazura Dan Remy Ishak, Tetap Terrible Movie" - Dendam Pontianak Dikritik Tak Seram

18-9-2019 12:07 PM|Shimmer Shine| Komen: 348


Filem Dendam Pontianak yang didakwa sangat bagus hingga pecah panggung di Singapura nampaknya tidak menambat hati penonton di Malaysia.

Ramai yang berpendapat jalan ceritanya terlalu perlahan, tidak seram seperti diwar-warkan, perkembangan watak melompat-lompat, ada yang tidak logik dan kesudahan yang tidak menarik.

Biarpun dibarisi pelakon gred A seperti Fazura, Remy Ishak,  Namron, Tony Eusof dan lain-lain, nampaknya ia cuma mampu menarik peminat mereka ke panggung tetapi tidak memuaskan hati hingga ada yang meminta duit mereka kembali!

IG

Rata-rata warganet berpendapat filem tersebut tidak seperti yang mereka harapkan. Tiada elemen seram malahan Fazura dan Remy Ishak pun tidak membantu. 

Ada pula yang menegaskan bahawa watak Mina sepatutnya dipegang Maya Karin dan bukannya Fazura!


IG

Bagaimanapun, tidak semuanya berpandangan negatif. Ada juga yang positif apabila menyatakan filem genre seram sendiri membawa pembaharuan. Jadi, terima sahajalah.



Bak kata rakan artis, Redza Minhat "Well made and not your typical cerita hantu." Sementara Sharifah Amani pula berkata lakonan Fazura lebih menyerlah kali ini.

Adakah filem ini tidak menepati citarasa kebanyakkan penonton Malaysia atau kita yang tidak bersedia menerima pembaharuan ini? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 348
Komen

Previous : Filem Tempatan Kurang Laku, Salah Siapa Sebenarnya?

Next       : Bekas Pelakon Mission Impossible 3 Bakal Bintangi Biopik Di Malaysia

Komen Terbaru

Quote GegarVaganja 30-10-2019 04:30 PM
damian_lee replied at 30-10-2019 04:12 PM
Khabir Bhatia memang xpernah mengecewakan iols

I tengok pilem bisik pada langit

Salah satu sebab Ganja suka movie2 Kabir ni banyak elemen kekeluargaan sebegitu. Berbanding movie Malaysia lain. Hujung2 kalau nak buat tema cinta, mesti kesah jantan betina duk bercinta acah2 sweet. Tapi Kabir boleh mangangkat tema cinta dalam hubungan kekeluargaan tu ke tahap komersial yang boleh dijual di panggung yach. Yang ni Ganja tengok pengarah lain nan hado. (Tipu sangat nan hado. Padahal Ganja tak tengok pun movie melayu yang lain kalau ada kat panggung. Hahah)

Lain-lain Komen

Quote chinta89 18-9-2019 12:14 PM
komen aku... aku x kan pegi wayang tgk cter melayu kecuali betul222222222222222222222222 dikomenkan teman2 aku yg dh tgk. yg deols kata sgt berbaloi utk tonton, baru aku pegi. sb dh terkena tgk cter bodo Klip 3GP (mse tu semua seat penuh, nk jugak layan mata tgk wayang maka tu je la yg ada... hampeh! Give me bak my money bodo!)

yg penah tgk cte melayu kat panggung wayang :
Hantu Kak Limah Balik Rumah
Nur Kasih
Hantu Kak Limah 3
Tombiruo

btw stkat ni rse berbaloi tgk movie2 yg aku listkan. lain2 x ingat if ade hehe

yg lain2, aku tgu keluar kat tv je la..
Quote supermum 18-9-2019 12:26 PM
Bagus kalau tak seram, baru aku berani nak tengok hahha
Quote RatuDunia94 18-9-2019 12:32 PM
Ada ke filem kaka faz yg box office?
Filem yg sheols lead bukan cameo..
Quote gummiebear 18-9-2019 12:33 PM
supermum replied at 18-9-2019 12:26 PM
Bagus kalau tak seram, baru aku berani nak tengok hahha

Samaa

Quote Cpkay 18-9-2019 12:38 PM
must watch movie ? nahhh i dont think so..
Quote sarah82 18-9-2019 12:38 PM
Tipikal sgt kalau asyik ponti kena paku kat leher.. Ubah la sikit paku kat boobs kena jantung.. Ala2 Dracula.. Hahaha..
Quote apedehal 18-9-2019 12:46 PM
Da tu cina yg direct..dimnsi citer tu berbeza la kut..ponti versiondeyol
Quote mohdcrow 18-9-2019 12:52 PM
Bila pulak filem pontianak seram, even phsm pun tak seram, lebih kepada konflik jer
Quote Fly_over 18-9-2019 01:04 PM
mohdcrow replied at 18-9-2019 12:52 PM
Bila pulak filem pontianak seram, even phsm pun tak seram, lebih kepada konflik jer

entah. tak seram pn phsm, vampire, dracula. lgpn pontianak2 ni mati sbb cinta. jd nya movie love story la.

Quote Nenasketum 18-9-2019 01:12 PM
Sejak bila Ms Fake pandai berlakon? Aura takdak sungguh dia tu pada aku
Quote nia_salina 18-9-2019 01:12 PM
supermum replied at 18-9-2019 12:26 PM
Bagus kalau tak seram, baru aku berani nak tengok hahha

iols pun nk ckp benda yg sama
Quote Cable 18-9-2019 01:12 PM


clah mne yg lawa erk?
Quote BicaraHatiku 18-9-2019 01:14 PM
Bagi aku lah..dah alang2 nak buat genre seram...seramkan betol2 sampai naik paranoia takut nk masuk bilik air ajak laki teman lepas tengok cerita tu mcm filem hantu siam tu. Kalu setakat macam ni baik tengok bideo Tok Vida gelak.. lagi seram.
Quote tuberoses 18-9-2019 01:14 PM
baru nk tgk bam remy, nmpk gaya tunggu kua tv raya taun depan ler
Quote meow_tompok 18-9-2019 01:17 PM
aku dah tgk sangkar, aku tak nak kecewa buang masa tgk ponti
Quote JunkMail 18-9-2019 01:23 PM
Aku rasa cite hantu seram cuma pocong lompat2 je walaupun pocong tak nampak muka tetaplah seram bila berbungkus lompat2 .. so cerita ni aku tunggu keluar kat tv je...sorry pajura.
Quote makneng 18-9-2019 01:25 PM
Nak seram sangat tonton riwayat hidup sendiri.. Kosser setakat komen seketul dua dijadikan benchmark film ni x seram.
Quote damian_lee 18-9-2019 01:27 PM
chinta89 replied at 18-9-2019 04:14 AM
komen aku... aku x kan pegi wayang tgk cter melayu kecuali betul222222222222222222222222 dikomenkan  ...

Aku akan tgk kalau khabir bhatia

Serious dia selalu best ...
Quote fealefea 18-9-2019 01:28 PM
aku beriye tgk tau. hari pertama pepagi booking sesungguh tgk kat alamanda. Sorry la yang grand hanya barisan pelakon, lagu dan prop nya. Jiwa cerita ni takde.

Lihat semua komen(348)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103500s Gzip On
To Top