Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Lufya Omar Sudah Bercerai Dengan Suami Melalui Whatsapp Minggu Lalu

17-9-2019 10:26 AM|intan| Komen: 180

Kecoh seketika di media hiburan tempatan apabila pelakon Lufya Omar telah mengakui bahawa dirinya dianiaya dan dipukul suami sepanjang perkahwinan mereka.

Curahan hati serta pendedahan panas itu telah dimuat naik di laman instagram Lufya namun telah dipadam kerana bimbang tercetusnya lebih banyak fitnah ke atas diri dan keluarganya.



Menurut rekod, Lufya Omar telah melangsungkan perkahwinan bersama Dr. Che Muhammad Hafiz pada November 2016 dan telah dikurniakan seorang anak perempuan yang kini telah berusia 2 tahun.


Kini, dikatakan pasangan ini telah bercerai dan telah diakui sendiri oleh sang suami. Muhammad Hafiz telah memberi kenyataan kepada portal hiburan MHE TV dan mengakui telah melafazkan cerai ke atas Lufya melalui Whatsapp.

Tambahnya lagi, dia melafazkan cerai kerana permintaan Lufya sendiri.

Foto: IG

"Saya setuju tunaikan permintaan Lufya untuk bercerai. Permintaan itu dibuat melalui perbualan Whatsapp ketika kami membincangkan tentang hal rumahtangga."

Disoal apakah punca penceraian, Che Muhammad meminta orang ramai berhenti membuat spekulasi kerana pergolakan yang berlaku dalam rumah tangganya terlalu peribadi untuk dihebahkan.

"Biar kami sahaja yang tahu, tak perlu maklumkan kepada umum," - ujarnya lagi. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 180
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : Menjawab Tok Ti, Santesh Bagi Alasan Tak Cukup Masa? Hanbyul Rilek Je Gelek Lagu Dangdut!

Komen Terbaru

Quote 4cupcakes 24-9-2019 04:51 PM
this is so unbelievable

Lain-lain Komen

Quote Kurex 17-9-2019 10:27 AM
Sabarlah wahai bekas suami lufya.. Kurex ada...
Quote friedfishsoup 17-9-2019 10:29 AM
Kurex replied at 17-9-2019 10:27 AM
Sabarlah wahai bekas suami lufya.. Kurex ada...

Apa lagi, Line dah clear
Quote ItisDD 17-9-2019 10:37 AM
Kesian anak jd mangsa
Quote adeqo 17-9-2019 10:40 AM
Ambooiiii.. ko igt ni drama tv ke?? Pi buat pengesahan lafaz cerai kat mahkamahhh.. tahukah anda bakalan kena denda sbb cera luar mahkamah..

Igt sesenang gitu lafaz..


Gerammm akuu.. tlg laa laki2 kat luar sana. Tingkatkan ilmu perkahwinan anda.. jangann hnyaa tauu utk sedappp jaaa..
Quote meow_tompok 17-9-2019 10:40 AM
gentlement je kan ex-laki dia, tak payah main gantung tak bertali, nak cerai bagi je.
Quote xtahumenahu 17-9-2019 10:41 AM
Emmm..x ensem pon suami beliau..ehh

Elok.laa berpisah dr tanggung derita
Quote ALDRIN 17-9-2019 10:42 AM
Ntah nape iols tgk shuben sheols lagi "cantek" dr Lufya...selayaknya jadi dambaan Kurex....mesti ada pics bebird berterbangan jugak nih....yiiihhhh sgt
Quote jijilaaa 17-9-2019 10:45 AM

kebetulan......
Quote tagas 17-9-2019 10:49 AM
hadapla

nak sgt suami ke menantu doktor

skali dpt menantu hantu

baik bermenantukan abg pilot lori baik hati syg bini
Quote puanbintang 17-9-2019 10:51 AM
comelnya anak dia...semoga yang baik - baik sahaja untuk dua - dua pihak
Quote pumpkinpatch 17-9-2019 10:53 AM
Masa proposed cakap depan depan ada yg sampai ke Paris. Bila talak dalam WA je. Murah nya!
Quote fa1982 17-9-2019 10:53 AM
Woww terus saja diceraikan?
Quote sarah82 17-9-2019 10:57 AM
Wow.. Cerai guna wasap..
Quote kaseh80 17-9-2019 11:09 AM
Cantik Hensem kaya millionaire berjaya dalam karier

Semua itu tidak menjaminkan kebahgiaan

Quote Kurex 17-9-2019 11:17 AM
ALDRIN replied at 17-9-2019 10:42 AM
Ntah nape iols tgk shuben sheols lagi "cantek" dr Lufya...selayaknya jadi dambaan Kurex....mesti ada ...

Klau ada, kurex sanggup cari sampai ke deep web..
Quote GigaMom 17-9-2019 11:19 AM
adeqo: Ambooiiii.. ko igt ni drama tv ke?? Pi buat pengesahan lafaz cerai kat mahkamahhh.. tahukah anda bakalan kena denda sbb cera luar mahkamah..Igt sesena ...


Buat pengesahan pun, mahkamah denda min 1k
Apa adahal 1k utk jantan bkerjaya x guna bgini
Quote chinta89 17-9-2019 11:24 AM
sedihnya... walaupun aku x suke keti basah ni dlu tp bila bab bercerai, mmg sedih.

laki dia kata cerai sb lufya yg nak. yelah kalau bini x tahan ngn ko mmg la bini mintak cerai. unless ko kaki betina or ko yg mmg nk ceraikan dia? ape punya doc mcm ni statement mcm x matang langsung.

btw kes ape sbnrnya? bc sblm ni mcm lufya yg diburuk2kan. ambik kesempatan btl laki dia nih.

prmpuan2 lain kalau nk berlakikan dia ni fikir byk2 kali jgn sb dia title doc terus dicop suci baik semua. dan mentang2 dia hensem.
Quote aurorayasmeen 17-9-2019 11:25 AM
Hmm..smoga semua urusan lufya dpermudahkan..
Quote Boomibulat 17-9-2019 11:27 AM
ItisDD replied at 17-9-2019 10:37 AM
Kesian anak jd mangsa

Apa nama ank dia yg comel tu...?

Lihat semua komen(180)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.137138s Gzip On
To Top