Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Ini Negara Bebas"- RPA Murka Polis Tahan Individu Didakwa Hinanya

HakirRahman|14-9-2019 10:26 AM Komen: 72
Susulan kes beberapa pengguna Twitter didakwa menghina Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, polis menerima beberapa laporan dan dua tangkapan dibuat ke atas seorang pemimpin parti politik semalam. 

Dilaporkan Berita Harian, seorang suspek ditahan Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT), Bahagian D5, Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman. Polis juga membuka kertas siasatan di bawah Akta Hasutan 1948. 

Bagaimanapun, penahanan itu menimbulkan kemurkaan Tunku Azizah. Baginda yang mengaktifkan kembali akaun Twitternya berkata "Hari ini saya sangat murka bila polis tahan orang ini. Selama ini, saya dan suami tidak pernah membuat sebarang laporan polis jika ada orang mengata buruk tentang kami...ini negara bebas." 

"Ini Negara Bebas"- RPA Murka Polis Tahan Individu Didakwa Hinanya
Tunku Azizah sebelum ini sudah menjelaskan yang baginda menutup akaun Twitternya bukan kerana beberapa individu tersebut. Malah, baginda tidak pernah mengetahui atau membaca tohmahan tersebut. Ia ditutup kerana alasan peribadi. Baginda juga meminta supaya rakyat jelata tidak membuat laporan polis. 

"Ini Negara Bebas"- RPA Murka Polis Tahan Individu Didakwa Hinanya

Sebenarnya, Tunku Azizah bukanlah asing di Twitter. Malah, sebelum ini baginda pernah menutup beberapa kali akaunnya. Mungkin ambil masa untuk lari daripada media sos*ial. Akhir sekali, baginda memuat naik sebuah meme lucu mengaitkan kisah itu dengan jeling anaknya. 

"Ini Negara Bebas"- RPA Murka Polis Tahan Individu Didakwa Hinanya

Begitulah, Tunku Azizah dan Agong pun faham dalam dunia tak semua orang suka. Asalkan tak melampau batas, inilah sikap terpuji keluarga diraja Pahang yang menjadi tumpuan negara ini. 

Terima kasih dan syabas Tunku! - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 72
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sarah82 15-9-2019 10:00 AM
chinta89 replied at 15-9-2019 09:59 AM
yg ni kes rusuhan dlu tu ke?

Haha.. Tak kes abe exgong.. Geng lowyat ckp.. Jgn main2 dgn forumer cari.. Level lain punya bawang

Lain-lain Komen

Quote tagas 14-9-2019 10:50 AM
kah

cari.forum hv been stated
Quote untoldname 14-9-2019 10:53 AM
Habis lah siapa yg bash RPA{:smile
Quote Cable 14-9-2019 10:54 AM
ini negara babas
Quote HannahMontana 14-9-2019 10:55 AM
seks bebas uhmmmmmmmmmmm
Quote seramado 14-9-2019 11:02 AM
Siapa warga Cari tuuu
Quote misuke 14-9-2019 11:16 AM
tolong le laju2 tangkap penjenayah nun drpd sibuk ketuk pintu org soc med
Quote danieladam 14-9-2019 11:17 AM
Ini negara bebas? Isyarat raja2  x kisah kena caci maki hingga disingkirkan ke? Hati2 RPA. Jgn salah bg isyarat.
Quote Shirley23 14-9-2019 11:21 AM
Kuat spy jugak si afzan ni. Entah2 sheols pun ada dalam forum ni cuma sheols x dedahkan siapa diri dia macam azmee06 .
Quote makneng 14-9-2019 11:39 AM
Mak ok je kalau mangkuk brokoli tu kena angkut...sembang kencang kan..
Quote jalfa 14-9-2019 12:01 PM
Yg kena angkut ismath ulam raja kan..padan mukaaaa
Quote sarah82 14-9-2019 12:10 PM
Lowyat pun ckp.. Forumer cari level tak leh buat main2..
Quote sarah82 14-9-2019 12:11 PM
makneng replied at 14-9-2019 11:39 AM
Mak ok je kalau mangkuk brokoli tu kena angkut...sembang kencang kan..

Kannn makneng.. Biar dia makan nasi kawah sehari dua.
Quote Fly_over 14-9-2019 12:16 PM
danieladam replied at 14-9-2019 11:17 AM
Ini negara bebas? Isyarat raja2  x kisah kena caci maki hingga disingkirkan ke? Hati2 RPA. Jgn salah ...

ntah.. mcm tak sesuai je dia nk mention gitu
Quote selyusi 14-9-2019 12:26 PM
Jadi sedition act dah mansuh ke? Penting ni
Quote MadameOnion 14-9-2019 01:03 PM
So buleh main hina2 raja ke camna nih? Seronok la puak2 penghina lepas no #soalanserius
Quote tipuware 14-9-2019 01:05 PM
Jgn la murka kat pdrm. Diorang. Jalankan tugas aje.
Quote Malaysia.Doom 14-9-2019 01:14 PM
Edited by Malaysia.Doom at 14-9-2019 04:33 PM
MadameOnion replied at 14-9-2019 01:03 PM
So buleh main hina2 raja ke camna nih? Seronok la puak2 penghina lepas no #soalanserius


Monarchy members should be not allowed to make any statement, to have any media sosial account because they are not absolute monarchy anymore.

Di Eropah, queen King Dan family member tiada media sosial akaun...sebab Tak boleh masuk campilur urusan rakyat...sebab mereka dah takda Kuasa Politik.

Our government should provide guidelines if they want to have media social accounts.
Quote tulanglampai 14-9-2019 01:16 PM
sbb kan ada bnyak threads, so nk komen sama je. mesti ramai search porum ni
Quote hyie 14-9-2019 01:38 PM
forum cari kini berada dalam liganya yang tersendiri yach

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.207672s Gzip On
To Top