Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bergambar Dengan Sampah Sarap Hobi Pemuda Ini, Ada Sebabnya..

13-9-2019 06:23 PM Komen: 15
Jika kebanyakan orang gemar bergambar di kafe hispter mahupun tempat peranginan yang indah, namun berbeza pula dengan jejaka ini. 

Ameer Roslyn, 28 lebih cenderung bergambar dengan sampah sarap. Memang pelik kan?

Namun, menurut anak muda ini, tindakannya itu ada bersebab iaitu meningkatkan kesedaran orang ramai tentang kesan pembuangan sampah.

Kredit foto: FB

Ia juga sekaligus menggalakkan semua orang untuk menjaga kebersihan di sekeliling kita. 

"Orang kalau nak bergambar latarnya mesti bersih dan cantik ya tak? Kalau tak, macam mana nak post dalam Instagram atau Facebook. Mesti tak dapat like, tulisnya di Facebook.

Tak mustahil lepas ni setiap tempat percutian yang kamu pergi akan hancur dan kotor sebiji macam gambar ini kalau kamu masih mempunyai jiwa pengotor," katanya lagi. 

Kredit foto: FB


Dalam hantaran Facebook seterusnya, dia berharap mereka yang sering membuang sampah merata-rata agar mendapat hukuman setimpal.

Apa pula pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Malaysia.Doom 16-9-2019 05:21 PM
Kurex replied at 13-9-2019 06:28 PM
Sedap jugak lengan dia ni

Sedap peluk engko eh...

Lain-lain Komen

Quote Kurex 13-9-2019 06:28 PM
Sedap jugak lengan dia ni
Quote KIM.K 13-9-2019 07:18 PM
Terbaik. Boleh bungkus sekali ummah bawang desa dalam forum. Keje kolar biru je pun sembang cam founderrzz. Stok sampah masyarakat
Quote harnezz 13-9-2019 07:32 PM
itu dekat indon pastinya{:laugh
Quote Cable 13-9-2019 07:44 PM
nk bnyk sampah gi kawasan ppr atau mne2 prumahan yg majoriti dia bangsa pairoparia...bnyk la smpah ko leh selpi...pairoparia pn x nafikn bnde ni
Quote cahaya_emily 13-9-2019 08:47 PM
Dkt lot kedai taman sutera kajang dlu penoh sampah sarap..dh la kawasan tu sendu byk pendatang asing. Acheh kemain ramai bukak kedai runcit...rasanya kalo org buang mayat pun tak perasan kat area tu...

tp mujurlah belom sempat merempan PBT dh amik tindakan bersihkan..dat was in 2015 kot..taktau la kot skrg sampah bertimbun lg ke idok...
Quote crazybeach 13-9-2019 10:04 PM
karang dah viral nanti ramai pulak yang panjang akal gi prepare siap2 sampah then tabur merata lepas tuh fefeling misi berjaya penat mengemas sana sini
Quote tom2 14-9-2019 12:31 AM
Kurex: Sedap jugak lengan dia ni


semoga....? sila sambung
Quote Cable 14-9-2019 12:44 AM
tom2 replied at 13-9-2019 04:31 PM
semoga....? sila sambung

semoga ko jngn jdi bongok cam kapir bongok yg kata aurora tu kerana graviti
Quote seramado 15-9-2019 06:36 PM
Ada yg tiru tak
Quote Foxey 16-9-2019 02:21 PM
Siap ada gambar before and after lagi
Quote ninja9 16-9-2019 02:34 PM
crazybeach replied at 13-9-2019 10:04 PM
karang dah viral nanti ramai pulak yang panjang akal gi prepare siap2 sampah then tabur merata lepas ...

tu bila kreativiti da meningkat mesti ada yang nak buat. harap2 tak ramailah yang buat cam tu.

Quote adm7 16-9-2019 03:17 PM
Terbaik. Semoga menjadi ikutan semua penduduk di Malaysia yang lain.
Quote adm7 16-9-2019 03:20 PM
Sepatutnya kerajaan kena buat gotong royong perdana sebulan sekali kalau betul-betul nak jadikan negara bersih. Bukan setakat pandai letak kat motto hari kebangsaan je tapi perlaksanaan tak ada
Quote Malaysia.Doom 16-9-2019 05:21 PM
Kurex replied at 13-9-2019 06:28 PM
Sedap jugak lengan dia ni

Sedap peluk engko eh...

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.331361s Gzip On
To Top