Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Biarlah Famili Dia, Kita Tak Payah Maki" - Warganet Bela Dua Beranak Buat 'Lawak Seterika'

Oleh: LilRose|13-9-2019 01:42 PM Komen: 34

Biadab tak boleh dibendung! Seorang gadis mengundang kecaman warganet selepas mempersendakan kematian Zulfarhan Osman Zulkarnain.

Menerusi satu kiriman di Twitter pada Ahad lalu, seorang gadis dengan selamba berkongsi jenaka yang langsung tidak sensitif berhubung kematian penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) itu.



Ramai tidak puas hati dengan jenaka biadab gadis itu kerana ayat 'mati kena seterika' dipercayai merujuk kepada kematian Allahyarham yang ditekap dengan seterika wap oleh rakan penuntut UPNM.

Tindakannya itu mengundang kemarahan ramai yang mengecam keras sikap biadab dan tidak sensitifnya itu.



Namun, dalam satu hantaran baru, gadis terbabit mendakwa orang ramai yang terkesan dengan jenakanya itu sebagai individu yang lemah.

Bagaimanapun, dia kemudian didapati menyahaktifkan akaunnya. 



Malah, ada juga segelintir warganet membela kelakuan gadis terbabit dan diminta tidak menjadi lebih sudu dari kuah.


Kredit foto: Twitter

Hati kering betul tidak menjaga sensitiviti dan perasaan ahli keluarga Allahyarham dengan menjadikan kes kematian tragis orang lain sebagai bahan jenaka. 

Bak kata Abang Don, nak kasihankan atau bagi pengajaran pada mereka? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yoppoy 21-9-2019 11:52 PM
Office aku kat area rumah kedai. Jiran bangsat tinggal atas sejenis kalau dia ada 10 kereta, 10 10 tu dia nak susun kat parking lot paling convenient untuk dia anak beranak. Sticker kereta anak dia literally tulis #biadap. Mula2 tengok urut tetek jap terkezut + feliks ada species manusia boleh bangga mengaku dia tu biadap. Tapi bila tengok balik perangai lanun pak dia cenggitu, memang masuk akal sangat la elok anak pun sama jahanam

Dulu pak nya pernah bergaduh masa orang MPAJ datang nak saman parking. Terpekik terlolong dia cakap tak masuk akal ada parking charge area rumah kediaman. Hujung2 dia kutip kertas saman tu dia cocok2 je kat ranting pokok. Cable dia kuat kot sampai sudah takde pulak gang MPAJ datang tumbuk dia Sampai ke sekarang kalau aku menumpang dok tido kat office, pak aji gila ni start engine keta malam2 hari (12 - 2 pagi) pasti dia ram kan nya pedal gas tu dok tebiat vroom2 masa orang nak tido. Yang aku pelik takde pulak jiran2 dia ni naik isim tebiat tumbuk sikit dia ni kasi sedar diri

Lain-lain Komen

Quote tanak-balik 13-9-2019 02:03 PM
KDG LG TAPAHAM ADE PARENT YANG BOLEH GELAK2 SBB CIKGU BGTAU ADE BUDAK TAKNAK DTG SKOLAH SBB PERANGAI MENGUSIK ANAK DIE TERLALU EXTREME.. HELLO?? KO GELAK JER?? BODOHNYA..!
Quote Kurex 13-9-2019 02:08 PM
Dulu aku main twitter, sekarang ni twitter utk budak2 bodoh
Quote munchkin 13-9-2019 02:12 PM
Siapa puntah ni. Bapak ko pun mulut cam panteck.
Quote siputsedut 13-9-2019 02:12 PM
woww..kata org bitter..so nk tunggu adik dia kaki buli tu seterika anak org..kene 302 dulu baru nk cegah ke? so betullah org kata kalau bodoh tu pastikan diri tu tak membiak..sbb kebodohan tu boleh diwarisi ke anak cucu...ni lah kot contohnya..bapak dengan anak kaki buli dengan anak bangang main twitter...satu family bodo
Quote munchkin 13-9-2019 02:13 PM
Batrisyial cantik nama.
Quote Cyempaka 13-9-2019 02:24 PM
jefri tidak tahu mendidik batrisyia. tapi apalah nak diherankan jefri pun kuang ajar nampak gayanya. patutlah menurun pada batrisyia dan adiknya.memalukan 1 keluarga.
aku sampai sekarang rasa meremang teringat kes zulfarhan ni. takut + sedih + seram semua ada. kauorang selamba je buat lawak2.
Quote sarah82 13-9-2019 02:32 PM
Betina ni.. Kalau kena buli paling meroyan sekali.. Patut bagi penampar 18 das biar berakal sikit.. Ni bulu tumbuh atas bawah tapi bodoh tahap gaban
Quote BoongaKertas 13-9-2019 02:45 PM
iols mmg panas hati jer tgk tweet sheols ni. kalau jd kat adik dia, iols hrp dia tenang2 jer lah hadap yach, jgn meroyan kat twitter dan membitter tak tentu hala plak. tak mati kannnnn katanyaaaa...
Quote shernazz 13-9-2019 02:48 PM
Batrisyia baru keluar gua
Jadi dia x tau buli tu apa
Nnt kita jumpa dia..kita buli dia ramai ramai
Soh dia tiup lampu jalan sampai padam
Quote KIM.K 13-9-2019 02:49 PM
Tak kira buli tu berlaku dalam family ke opis ke umur berapa pun chuols, tetap boleh alami depression and mania. Nasihat iols seorang usahawan kental yang disayangi rerakan ni supaya jangan sesekali izin orang MAN HANDLING kita ever. Sekali dia buat, dia akan buat lagi. Report polis terus k anak MELAYU baru

Disini akak bagi beberapa panduan law pihak polis ajar akak

1) Bertekak je bukan satu kesalahan undang2 walaupun kau menjerit pecah anak telinga. Gaduh jangan sampai ludah, sentuh orang dengan tangan atau objek

2) Pelajar universiti tak boleh gaduh fizikal di luar waktu uni. Siswazah tertakluk dengan peraturan AUKU supaya bawa diri dengan baik di luar kawasan. Selagi kau tak grad, selagi tu lah kena berkelakuan baik. Kena tindakan tatatertib memalukan uni. Kau nak junior tiru pangai samseng kau dlm kampus ke?

Aku masa belajar tak pandai la tepuk muka orang, even berpangkat Leftenan muda

3) Akta 323: pukul orang tak pakai senjata. You memulakan serangan fizikal, salah. You pukul orang pakai dada (bukan tangan or kaki), salah. Dapat nasihat polis bahagian siasatan jenayah (IPD) je kalau bawa ke balai. Mangsa polis suruh ambil medical report dulu

Kalau you mulakan pukul, meninggalkan kesan lebam dan cedera pada mangsa, maksimum 8 TAHUN ke dalam. Terutama kes laki pukul bini

Belasah orang pakai tangan dan kaki, tanduk perut orang dengan kepala termasuk 323

4) Akta 324: pukul dengan objek. Pukul orang pakai buku, sudip, penyapu lidi, spanar, kayu/besi samada objek tajam dan tumpul. Polis terus tangkap ke balai. Kesalahan besar

Kalau gaduh dengan orang makan gaji, report kat majikan. Kalau pelajar, report kat sekolah/IPT.

Ramai orang cuba memalukan iols dengan buat hal dan bagi tekanan, iols bukan jenis makhluk biasa2 tapi bisnes people. Kita kena taw legal, apa yang customer boleh buat kat kita. Kes2 viral mau report dan kes court mau menang sebelum bertanding


Quote rayriff 13-9-2019 02:57 PM
KIM.K replied at 13-9-2019 02:49 PM
Tak kira buli tu berlaku dalam family ke opis ke umur berapa pun chuols, tetap boleh alami depressio ...

wow.tq for the info
Quote MissVixen 13-9-2019 03:08 PM
Hijabista, pakai iphone, nama macam novel alaf21.. tapi perangai macam setan. Bapak dia pon sama. Bukan nak mintak maaf atas sikap anak kau yang sesuka hati suruh anak orang. Bodoh dan biadap. Bitter konon, kau yang adab takde.
Quote syidasaleh 13-9-2019 03:09 PM
Kurex replied at 13-9-2019 02:08 PM
Dulu aku main twitter, sekarang ni twitter utk budak2 bodoh

Betul tu kurex. Skrg twitter penuh dgn sampah. Nasib baik dah tak igt password. Tgk kat forum pun strees. Twitterjaya semakin sakit
Quote kucingTomey 13-9-2019 03:11 PM
sebab tu dalam islam twitter ni diharamkan ...sebab ramai budak2 main bende ni
Quote chicozinn 13-9-2019 03:12 PM
aku da lama tinggalkan twitter n wechat..mostly sampah yachhhh
Quote BlueRose99 13-9-2019 03:26 PM
You are what you eat!
Quote Perawankota 13-9-2019 04:44 PM
Bully is a really really serious matter guys!!
Quote Perawankota 13-9-2019 04:55 PM
Bully is a really really serious matter guys!!
Quote bungarose 13-9-2019 06:58 PM
Berdasarkan posting biadap yang viral nih....dapat disimpulkan
Bapak biadap
Anak aka pembuli pun biadap
Anak perempuan pun biadap
Elokler duduk hutan bila satu family biadap tak bertamadun.

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.609250s Gzip On
To Top