Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Jangan Bagi Orang Buli Kita" - Fasha Sandha Pesan Supaya Peminatnya Berani Melawan

13-9-2019 12:30 PM|Shimmer Shine| Komen: 120





"I was a Janda before and im so PROUD with that title."

Itu ulasan panjang lebar aktres Fasha Sandha mengenai isu yang melanda dunia hiburan tanah air masa kini. Menjelaskan kehidupan warna warni selebriti tidaklah seindah yang disangkakan, namun sebagai wanita perlu bangkit membuktikan segala-galanya dalam situasi terbaik.

Memaparkan gambar 'throwback' ketika baru sahaja bercerai, isteri kepada pelakon Aidil Aziz ini menjelaskan gelaran 'wanita besi' yang diberikan oleh media kepadanya digalas dengan baik walaupun sebenarnya tidaklah setiap masa dia gagah melayari dugaan ketika itu.

"Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers. Tak semua orang suka kita happy,
Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah.
Walaupun adakalanya kita lemah."

Kredit foto: IG

Bagi Fasha, bila artis menghadapi penceraian, akan ada mulut-mulut yang menyatakan memang tabiat artis suka bercerai-berai, sedangkan hakikatnya artis tersebut sudah cuba menyelesaikan masalah, namun gagal. Jadi, itu adalah takdir, bukannya kesalahan diri semata-mata.

Kredit foto: IG

Menceritakan kehidupannya ketika menjadi ibu tunggal menyedarkannya bahawa suami dan anak-anak adalah pinjaman semata-mata. Jadi, apabila diberi peluang kedua untuk mendirikan rumah tangga sekali lagi, Fasha mengharapkan ianya berkekalan.

"Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat i selalu pada my sisters.
Ada masa, perlu lawan, kena lawan. Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab.
Tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita."

Sempat menitipkan nasihat kepada para pengikutnya, Fasha berpesan supaya wanita di luar sana jangan bersedih, sebaliknya bangun dan buktikan kekuatan dan berani! Lambat laun, pasti menemui kemanisan selepas berlakunya kepahitan.

Ramai warganet memuji kekentalan jiwa yang dimiliki Fasha dan berharap kebahagiaan miliknya berkekalan.

Kredit foto: IG


Wah! Panjang lebar betul coretan Fasha kali ini. Tidak menujukan kepada sesiapa secara spesifik, namun ramai yakin ianya merujuk kepada kemelut rumah tangga beberapa artis akhir-akhir ini. Nampaknya Fasha semakin matang menghadapi isu kontroversi lalu mengambil pendirian tidak kisah orang nak kata membuatkan artis ini terus kekal positif. Bukan kah selepas hujan, memang muncul pelangi kan? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 120
Komen

Previous : Baby Shima Mengamuk Dijemput Aliff Syukri Ke Majlis Pelancaran Lagu Tapi Tak Boleh Masuk!

Next       : "Akhirnya, Neelofa Pakai Baju Sesuai Dengan Tubuhnya. Siap Menang Lagi Tu!"

Komen Terbaru

Quote gigi 28-9-2019 05:01 PM
berhentilah meroyan......aku tengok pihak2 lain tak de pon up ape2, kesian2. Jagalah laki tu baik2 ye jangan jadi pisang berbuah dua kali

Lain-lain Komen

Quote mawarika 13-9-2019 01:39 PM
Erm...ok..
Quote wan_ie 13-9-2019 01:42 PM
ok. noted
Quote viva_gerl 13-9-2019 01:44 PM
noted. next.
Quote gigi 13-9-2019 01:45 PM
meroyan ke? nak kawin baru tu dok diam2 aje takyah nak moyan lagi
Quote mizZue 13-9-2019 02:26 PM
Diam ajalah sana..sebokkk aja nak komen..nak lawan bagai..sekali nak lawan sendiri salah..senyap xberkutik..maluu ja..cer ajak benda yg positive sket..blh sebut bangkit tp bangkit ke arah apa..bkn bangkit balas dendam..i bkn xsuka dia ni..tp suka berdendam mcm dia teruk nau kena..padahal org lain kena kesan dia buat tu lagi teruk hazab xdak pulak meroyanan..now fokus ank2 u,baby dan jd ketua keluarga menyara keluarga .
Quote Cable 13-9-2019 02:28 PM
lme x nmpak adelea
Quote mieymiey 13-9-2019 02:32 PM
Oh memang ramai yang gelarkan sheols wanita besi eh?
Iols ingatkan Arwah Datuk Maznah Hamid tu jer wanita besi di Malaysia.
Quote fizamn 13-9-2019 02:34 PM
rita rudaini lagi power dari fasha rasanyeee..  hahahaha...
Quote Mekpah 13-9-2019 02:37 PM
Claim diri sendiri wanita besi.. Nyampah
Acah2 ibu tunggal sara anak 2 org.. Mcm lah jejai tu xde bg nafkah anak..
Mcm dia sorang jer pernah jd janda
Dia sorang jer kuat
Quote gebugebas 13-9-2019 02:39 PM
Knpe kalau ada kisah rumahtgga retis yg runtuh msti die wat stment ni?die ni inspirasi bgi yg nk bercerai ke? Rase macam bukan
Quote mizruncing 13-9-2019 02:41 PM
ambik kesempatan atas kes nabila nanas ke? dh pegnen kan skg. dok diam2 sudahhh. makin lantang makin menyampah n makin byk plak nti org ckp tak baik
Quote Mleeen82 13-9-2019 02:45 PM
Mekpah replied at 13-9-2019 02:37 PM
Claim diri sendiri wanita besi.. Nyampah
Acah2 ibu tunggal sara anak 2 org.. Mcm lah jejai tu xde b ...

Acah2 je dia ni...
patutlah Ex mertua x suka,
makNya pun suka mencarut....
Astaghfirullah hal 'azim al lazi laa ilaha illa huwal hayyul qayyum wa atubu ilaih

Quote KucingBiru 13-9-2019 02:55 PM
Mekpah replied at 13-9-2019 02:37 PM
Claim diri sendiri wanita besi.. Nyampah
Acah2 ibu tunggal sara anak 2 org.. Mcm lah jejai tu xde b ...

Jejai bagi nafkah berapa banyak. Dengan rumah agam lagi yang dia heret kaum kerabat hidup situ. Pastu heret laki baru dok situ lagi. Pastu acah acah besi.

Cer kalau rumah tu takde. Kena kerja keras sbb laki blah sesen tak tinggal. Baru la kot besi sikit. Sikit je la. Knowing she should be able to berlakon dan jadi duta barang yag payment masyuk gak.

Wanita besi ni set yang laki tak tinggal apa and struggle badly and stand up back higher than before mcm Malala ke Benazir butto ke jane goodall ke maznah iron lady ke.
Quote mayakaren 13-9-2019 03:03 PM
KucingBiru replied at 13-9-2019 02:55 PM
Jejai bagi nafkah berapa banyak. Dengan rumah agam lagi yang dia heret kaum kerabat hidup situ. Pa ...

Baiknya Jejai
Quote OsHiN_hOnEy 13-9-2019 03:06 PM
kalo tak mencapub mmg tak sah.

apart from ritagarit suka meroyan, I adore her style of parenting and Erra too, sebab dorg tekan kan pasal akhirat juga selain akademik.

dan setau shin, jarang atau susah nak tengok dorang meronggeng dgn pondan bapok serata Club sambil minum arak, and dorg lagi lar dah bertahun pegang title Janda!

kesian dgn self coined'wanita besi' ex janda ni, now tengah preggy teruk kena keluar awal2 pagi cari duit, ye lar suami dia tu just a second fiddle jer in the marriage, berlakon pun apa lar sgt watak yg best utk laki dia yg sungguh kampung.com tu.

nak berjalan pun tak larat siap berkerusi roda lagi aritu, takut kandungan gugur..
pun kena masak utk suami dia, demi pujian netz at her ig

kesian sgt! dulu dia dilayan mcm princess oleh JJ tika mengandungkan anak2 JJ.

wellll..all the best.
Quote BlueRose99 13-9-2019 04:33 PM
Same here!

"I was a JANDA before and I'm so PROUD with that title!"  
Quote mizZue 13-9-2019 04:35 PM
Kalau x menyebok bkn dia..sendiri gelar wanita besi..perasannya alahaiiiii..semua bekas laki bg kot.rumah tu betullah..semua kerabat dgn laki baru duk situ.jimat banyak kot ank beranak dia ni.susah apalah..ank2 bergilir dgn ex laki jaga..ank2 dpt bercuti dgn keluarga mertua pi obesea lagi..apa yg susahnya kamu oii cik kakkkk...now fokus jd ketua keluarga,fokus masak dn jadikan eina azman idola.masak utk dptkan pujian ..xyah sendiri claim wanita besi apa..mmg jauh panggang dari api.dari bercerai xsusah pun lahaiii..ex laki bg kerjasama penuh kan.jadi masa u menjanda jaga diri mcm biasa dhlah..ni sempat nk gaduh dgn org lain smpai kena saman.last2 org kasihan sbb pk persaudaraan ank2.so jgn menyebok nk potray idola masyarakat sgt lah..
Quote MadameOnion 13-9-2019 04:43 PM
i suka pasah ni..tapi sebok mencapub kes kak nab-nanaz ni buat i menyampah pulak
Quote dubidubii 13-9-2019 04:45 PM
mizZue replied at 13-9-2019 04:35 PM
Kalau x menyebok bkn dia..sendiri gelar wanita besi..perasannya alahaiiiii..semua bekas laki bg kot. ...

I agree with you. Naik rimas tengok sikit2 nak beri statement panjang lebar. Hello? Takde suami nak jaga ke? Anak2? Banyak pula free time sambil mengandung tu.
taknak cakap banyak tapi ingatkan bila dia ni dah kawin, dah tunjuk beria-ria happy dgn mertua baru dgn suami baru.. dah move on lah.

Ini bila dia meroyan mcm ni, terus rasa yang tak move on sebenarnya dia. Masih bercakap tentang janda. Ex single mother club bagai. Udah2 le tu. jaga la hati suami dan mertua baru juga. I am very sure your in laws dont like what you wrote... pathehtic

Lihat semua komen(120)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119515s Gzip On
To Top