Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Hampir RM5,000 Lebur Tangguh Majlis Akikah, Tauke Katering Auta Kena Tangkap Polis

Oleh: LilRose|12-9-2019 12:02 PM Komen: 27
Seorang pengguna Facebook, Huzairul Fize Logy nekad menularkan pengusaha syarikat katering yang telah menipunya hingga dapat!

RM4,600 bukan jumlah yang sedikit. Wang itu dibayarnya untuk majlis akikah anaknya yang sepatutnya berlangsung Ahad lalu.




Lebih menyakitkan hati, pelbagai alasan digunakan individu terbabit untuk melepaskan diri termasuk mendakwa ditangkap polis.






Namun, apabila temberangnya dihidu Huzairul, barulah merayu untuk cuba meyakinkan bahawa dirinya tidak bersalah.

"Majlis abang saya akan buat, hari ini ada orang akan datang untuk pasang khemah.

"Saya tak bersalah jika saya buat majlis ni kan?" katanya.

Siap putar belit auta menyuruh Huzairul mencari peguam untuk mendakwanya!



Bagaimanapun, Huzairul menegaskan dia mahu menghentikan segala urusan dengan syarikat katering itu, sebaliknya mahu wangnya dipulangkan.

Huzairul juga sudah membuat laporan polis mengenai kejadian itu.




Ramai yang bersimpati dengan nasib Huzairul dan mendakwa ramai lagi pihak yang pernah ditipu syarikat sama.

Lebih mengharukan, hutang dobi pun tak boleh nak bayar!





Foto: FB Huzairul Fize Logy

Siapa kenal atau nampak dia ni, bolehlah tolong cekup. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
5
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 18-9-2019 11:15 AM
fofuler replied at 13-9-2019 10:37 AM
Banyak lah kena reman. Style tulis mesej tu pun dah tau empunya badan sendiri yang tulis

maksud u mcmne tu, iols kurang mengerti.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 12-9-2019 12:23 PM
Muka pompuan tu macam sajad
Quote haryatie 12-9-2019 12:37 PM
rupa cntik manis tp
Quote Artemesiaa 12-9-2019 12:52 PM
Bagus ada yang berani dedahkan apa yang tak betul supaya tak ramai lagi yang jadi mangsa
Quote kualibesi 12-9-2019 01:07 PM
tp knp bace conversation, mak dieee yg byar aqiqah? aahhaha maafkan sy
Quote Betara_Indera 12-9-2019 02:48 PM
bnyk pulak duit nak dakwe org? ko ingat lawyer nak jalan keje gune air liur?
Quote kookie92 12-9-2019 03:34 PM
kualibesi replied at 12-9-2019 05:07 AM
tp knp bace conversation, mak dieee yg byar aqiqah? aahhaha maafkan sy

aku pon baca macam tu..biasalah tu .. nenek2 ni sanggup perabis demi cucu
Quote kualibesi 12-9-2019 03:53 PM
kookie92 replied at 12-9-2019 03:34 PM
aku pon baca macam tu..biasalah tu .. nenek2 ni sanggup perabis demi cucu

tpi mcm memintak tu. ehheheheh. xpela husnuzon je laa. sbb kalau bg iolls, xsmpi hti mntk duit mak bapak,, guna duit sndiri, rewang xde buai berendoi bagai. xde catering semua. asalkan da buat bnde yg ptut
Quote ^pomen_GTR^ 12-9-2019 04:44 PM
rahsia melayu berjaya...

mewah jalan sana sini minum kopi setabak...

mudah xpening kepala tak perlu siang malam bekerja...kikikiki
Quote mata.kail 12-9-2019 06:08 PM
bahayanya scammer ni..byk alasan lagi
Quote armin 12-9-2019 07:45 PM
kualibesi: tpi mcm memintak tu. ehheheheh. xpela husnuzon je laa. sbb kalau bg iolls, xsmpi hti mntk duit mak bapak,, guna duit sndiri, rewang xde buai berendoi  ...

Memintak mcm mana tu? Mmg dlm islam kalsu parents xmampu datuk nenek blh tlg buatkn aqiqah. Majlis sisp berendoi tu xwajib la tp biasala nenek syg cucu
Quote RatuDunia94 12-9-2019 08:22 PM
In the first place deols hire catering x selidik latar belakang ke?
Quote imissmyseoul 12-9-2019 08:26 PM
Betara_Indera: bnyk pulak duit nak dakwe org? ko ingat lawyer nak jalan keje gune air liur?


Kes jenayah mcm ni, mangsa tu tak perlu cr lawyer pun...dia tak perlu byr peguam pun sbb yg akan dakwa bukan lawyer berbayar tapi peguam negara...
Quote Gomea 12-9-2019 10:04 PM
Lain kali buat background check dulu. Cari katering2 yang dekat2 dengan umah. Yg iklan kat fb ni bukan boleh percaya
Quote Perawankota 13-9-2019 12:20 AM
Apa x der keje lain ke? Asik nak memgambik duit org ke
Quote nia_salina 13-9-2019 12:27 AM
dia ni rasanya mesti dh biasa menipu tp kali ni dia mess wit the wrong person yg jenis siap kau aku kerjakan mangsa yg lain mybe takat tuntut gitu je n forget
Quote Cpkay 13-9-2019 09:29 AM
RatuDunia94 replied at 12-9-2019 08:22 PM
In the first place deols hire catering x selidik latar belakang ke?

Huzairul ni budak ofis saya .. last year ada  buat aqiqah juga guna
caterer yang sama , ok je..saya pergi majlis tu.. sedap masakannya
tapi minggu lepas plak buat hal caterer ni.. mujur ada caterer lain
boleh amik last minute
Quote Cpkay 13-9-2019 09:29 AM
nia_salina replied at 13-9-2019 12:27 AM
dia ni rasanya mesti dh biasa menipu tp kali ni dia mess wit the wrong person yg jenis siap kau aku  ...

dah viral kat group grup area rawang sana.. tapi ramai lagi tak sedar lagi .

Quote fofuler 13-9-2019 10:37 AM
Banyak lah kena reman. Style tulis mesej tu pun dah tau empunya badan sendiri yang tulis
Quote moonbug 13-9-2019 07:47 PM
fofuler replied at 13-9-2019 10:37 AM
Banyak lah kena reman. Style tulis mesej tu pun dah tau empunya badan sendiri yang tulis

Kan. Baca sekali dah tahu orang yang sama. Style tulis dengan titik dua, bahasa, ejaan. Spot on.

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103220s Gzip On
To Top