Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Bukan Tak Nak Tolong, Tapi Berniaga Teruk!"- Peniaga Mara Digital Dikecam Warganet

HakirRahman|12-9-2019 12:15 PM Komen: 175
Sejak kebelakangan ini timbul isu panas supaya orang Melayu mengutamakan produk dan perkhidmatan diberikan orang Melayu juga. Tidak terkecuali adalah perniagaan di Mara Digital yang bagai segan mati tak mahu. 

Seorang pengguna Twitter baru-baru ini menyeru supaya pelanggan datang ke Mara Digital berbanding Low Yat atas dasar "tolong orang Melayu". 



Seruan itu bagaimanapun mendapat kecaman warganet, yang mendakwa mereka pernah ditipu di sana. 



Malah, perkhidmatan peniaga di Mara Digital juga dikatakan teruk dan tidak mesra pengguna. 



Ada juga pengguna Twitter yang mendakwa bekas peniaga di situ menyalahkan Mara yang tidak berbuat apa-apa untuk menaikkan jualan. Tiada promosi dan sebagainya. 



Malah, kawasan parking pun susah nak dapat! 


Anda pernah ada pengalaman membeli di Mara Digital? Atau anda pun tak pernah tahu di mana letaknya Mara Digital ni sebenarnya? 

Jika benar seperti dikata, takkan pengguna nak korbankan hak mereka semata-mata hendak tolong peniaga atas dasar Melayu kan?  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 175
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Melorqe 18-9-2019 05:16 PM
Metana replied at 12-9-2019 01:05 PM
Nak komen satu je yg si farah ni sebut, parking di medan mara memang semua untuk pengarah segala pen ...

parking bawah bangunan mara tu memang la utk top mgmt depa.
kat klcc pun sama juga la, most parking bay dah kena booked.
jadi utk pelanggan biasa ni bnyak lagi parking space yg ada, kat pertama, depan hotel mara tu, tepi quality hotel, maju junction.
sebab tu kalau ke area  sogo aku akan naik lrt je ke sana.
kecuali kalau pegi satu family baru naik kereta sebab parking fee lg sikit dr aku bayar mrt utk satu family.

Lain-lain Komen

Quote palmolive 12-9-2019 12:21 PM
tempat ni dibuka pasal kes yg berlaku kat low yatt tu kan?
payah nak maju kalo berniaga main sentimen..
Quote zarul427 12-9-2019 12:30 PM


mentaliti peniaga melayu masih xubah payah
Quote Boomibulat 12-9-2019 12:36 PM
X pnh pgi walaupn 5 minit je jln kaki dr opis...sogo dgn pertama pn blm pgi thn ni..
Quote arnauld 12-9-2019 12:41 PM
Apa yg Farrah ckp tu betul Kakitangan Mara Yg tak buat keje, Semua nak senang, nak free time Boleh main forum hahahaha...dia org ingat Kalau dah Sewa dah habis Kerja, promosi kena la buat hahahahaha
Quote Asdan 12-9-2019 12:48 PM

BMF gagal ke ?
Quote apam 12-9-2019 12:50 PM
Orang sekarang beli online je. Bukak kedai sekadar jadi base.
Quote xy_daen 12-9-2019 12:51 PM
Ini laennnnnnnn.... Laennnnnnnn...
Quote Cable 12-9-2019 12:51 PM

cina bongok cm ko yg gagal
Quote cmf_acura 12-9-2019 12:52 PM
alah peniaga cina lagi banyak tipu...
Dulu pernah beli pendrive....
Boleh buka2 pendrive dah ada fail kat dalam.....hampeh punya peniaga....
Quote Cable 12-9-2019 12:52 PM
Boomibulat replied at 12-9-2019 04:36 AM
X pnh pgi walaupn 5 minit je jln kaki dr opis...sogo dgn pertama pn blm pgi thn ni..

wisma mne ko keje erk? jeng jeng jeng
Quote cmf_acura 12-9-2019 12:53 PM
Kedai ustat kat mara bagus....barang pun berkualiti....
Quote ifanonline 12-9-2019 12:53 PM
melayu nak untung banyak, nak untung cepat...
Quote Dragonkings 12-9-2019 12:57 PM
Mara kne jawap ni pttnye.....menteri mara mane.....btw...pengalaman aku.....sama mcm mereka2 yg dh terkena.....masuk nk beli brg.....sekor promoter pun xdtg tnye nak ape atau nak bantu......krik krik krik....last2 kluar beli tmpat lain.....1st and last forever....xg dh......
Quote Cable 12-9-2019 12:59 PM
ko yg bisnes ko harap mall promote brg ko...stakat beli henfon rosak nk trade in x dpt sbb x original tu slh sndiri la...ko consumer kene la bijak...wat research.....dok kte lowyat x pnah tipu konon...setahun sekali jjk lowyat trus cop lowyat x tipu...korang pn sme bongok ngn kapir2 bongok dlm forum aurora graviti paria pac bias conflict ni
Quote Boomibulat 12-9-2019 01:00 PM
Cable replied at 12-9-2019 12:52 PM
wisma mne ko keje erk? jeng jeng jeng

Biarla rahasia..
Quote manjalara_01 12-9-2019 01:04 PM
ifanonline replied at 12-9-2019 12:53 PM
melayu nak untung banyak, nak untung cepat...

tp layan costumer mcm tuuut!...

in general la..costumer service x kira la kedai ape...kalau chinese yg layan..mmg puas hati & they are always helpful...tp kalau malay...most of the time...disappointing..turn off..

kalau business yg bg service pun...tetap chinese jgk yg bagi terbaik...kalau dgn malay buat sakit hati je..ade je yg x kena..
Quote Metana 12-9-2019 01:05 PM
Nak komen satu je yg si farah ni sebut, parking di medan mara memang semua untuk pengarah segala pengarah kek mara tu. baik tutup saje utk kakitangan mara kalo mcm tu.

Quote palmolive 12-9-2019 01:10 PM
nak berjaya kena ikut tiru apa org berjaya buat..
kita baru sampai depan pintu dia dah sambut nak serve..
kalo org kita, aku masuk kedai macam nak bagi free, kedai kena serang zombi..
rupanya2 dia asyik ngadap hp dia..tak pedulik customer langsung..
aku taip pasal aku pernah kena..
Quote Asdan 12-9-2019 01:13 PM

buat la kempen buy mara first, siapa lagi nak tolong jika bukan kita, betul tak ?

Lihat semua komen(175)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.164007s Gzip On
To Top