Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Ada Yang Selar Kata Gila Glamor, Raja Permaisuri Agong Akhirnya 'Deactivate' Akaun Twitter!

Myeonir|12-9-2019 10:38 AM Komen: 56
Selepas sahaja ditabalkan menjadi Agong yang ke-16, Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah menjadi perhatian rakyat kerana sikapnya yang merendah diri selain sering bersama dengan rakyat.

Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah juga semakin disayangi rakyat Malaysia kerana dia yang sentiasa cuba berkomunikasi dengan orang ramai. Twitter rasminya biasanya menjadi wadah komunikasi bersama warga tempatan.

Kredit foto: Blog
Pun begitu, ada sahaja yang tak puas hati dan telah mengutuk Raja Permaisuri Agong secara terang-terangan. Siap kata keluarga Agong sebagai gila glamor kerana rajin berkomunikasi melalui Twitter.

Semuanya bermula apabila seorang individu telah memuat naik entri di mana dia telah mem'block' Twitter Raja Permaisuri Agong dan puterinya Tengku Afzan. Selepas itu, ramai juga yang turut meninggalkan komen berbaur kecaman terhadap kerabat diraja itu.


Kredit foto: Twitter
Yang sedihnya, Raja Permaisuri Agong akhirnya telah menyahaktifkan akaun Twitter rasminya berkemungkinan besar kerana tuanku berkecil hati dengan komen-komen negatif itu.

Kredit foto: Twitter
Rata-rata netizen mengecam kesemua individu yang meninggalkan komen negatif kepada Raja Permaisuri Agong selain berharap agar tuanku kembali aktif kerana mereka menyukai sikapnya yang mesra rakyat.

Kredit foto: Twitter
Apalah yang dengki sangat ni. Kalau tak suka block sahaja, tak payah kecoh. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
8
Terkejut
5
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
4
Komen: 56
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gideoncross 14-9-2019 04:25 PM
EJALTI replied at 14-9-2019 01:10 AM
PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol gob ...

Dah marah sngat ni.

Lain-lain Komen

Quote ToungeSoup 12-9-2019 10:46 AM
user yang mengata pun silap2 not found...takut kaedahnya
Quote chinta89 12-9-2019 10:50 AM
attention seeker.

mesti bangga gila kan sb dh buat seorang org penting negara deactive?

harap hidup kau pun kena kacau. eh xde sape ke nk serang dia kat twitter sb blagak nk mampus?
Quote grouper 12-9-2019 10:50 AM
Betul la tu..x suka block. X payah gigih nk kecam org yg kita x suka tu..dpt elak dosa.
Quote haryatie 12-9-2019 10:51 AM
ada jugak org yg rajin skodeng@komen kat IG VVIP@retis ek
Quote BlueRose99 12-9-2019 10:52 AM
ToungeSoup replied at 12-9-2019 10:46 AM
user yang mengata pun silap2 not found...takut kaedahnya


Quote Janetnasuha 12-9-2019 10:53 AM
Dorg dah kene serang pun. Habis segala gambar netizen londeh. Tengok je dlm pages GAGS Malaysia
Quote mimi77 12-9-2019 10:56 AM
yg rasa rengsa ni mesti 24hrs hadap twitter tu...kan?PA tu update twitter setiap 1 jam ke?
Quote seri_mawr 12-9-2019 10:57 AM
klu nak block perlu ke nak bagi tahu..?

dia permaisuri kot...tak perlu nak up status ko dah block queen tu..hormat la sikit status tuanku tu sebagai queen...

xde moral betul perangai....

Tuanku ni mmg sejenis mesra rakyat la dari dulu...cumanya bila dah jadi pemaisuri agong satu malaysia fokus pada baginda...padahal masa kat pahang pun baginda dah aktif benda2 gini....

apa lah nitizen....dgn permaisuri agung mesra rakyat pun jadi masalah...biar lah dia begitu dari dia menyombong baru korang ada akal....
Quote sarah82 12-9-2019 11:13 AM
Depa nak Agong zuhud yg berbini omputeh kotttt.. Puii. Ok la RPA mcm tu.. Aku pun kekadang gelak seorg2 tgk perangai RPA dan YPDA comel walaupun dah tua.. Ampunnn mengata pulak

Why better la dari Queen E.. Yg mcm patung tu kekadang aku tgk.

RPA tak yah layan la budak2 tak cukup segi tu
Quote awanysss 12-9-2019 11:17 AM
org yg buat tu babi.. kurang ajar sgt..
sbb melayu mcm kau la melayu malaysia ni senang kena buli..
nasib melayu malaysia ni terbela sikit sbb ade raja2 je.. kalau takde mmg merempat kau..
setan betul bebudak ni.. geram lak aku..
Quote ikanmasin 12-9-2019 11:22 AM
dah dia permaisuri biarlah..bukan dia up status yg bukan2
yg suka blok2 tu diam2 tak bole ke.sengaja nak femes kan
eloklah tu mendapat lah nak sesgt viral..padan muka .bdk2
zmn skrg ni berani sgt yer.berpada2 jangan melampau sgt
buat malu org tua dan susahkan org tua nnt.terlebih bijak
sampai tak bole berfikir dgn elok..blajar2 lah hormatkan
org lain..free sesgt ke g sibuk2 kat hdp org lain.tu permaisuri
bukan biasa2.kenapalah suka cr penyakit
Quote nisako 12-9-2019 11:25 AM
kalau x suka jgn dok follow le.......... habis cerita............
Quote bambimo 12-9-2019 11:27 AM
Aku okay je follow pemaisuri..ratu hati rakyat kekdahnya
Quote Teru2Bozu 12-9-2019 11:28 AM
kalid ismath? hmmm...
Quote ketambangkang 12-9-2019 11:32 AM
Tunku Tun Aminah deactivate ig dlu pon sbb mcm ni la..masing2 tak jaga jari
Quote misuke 12-9-2019 11:33 AM
at least xde permaisuri kita nk story pasal pipit dgn enggang... selamber derkk je tweet2 dgn rakyat.. pedehal la yg jaki sgt
Quote hoztu 12-9-2019 11:34 AM
elok jadi negare republik je tak gitu
Quote Cable 12-9-2019 11:38 AM
khalid ismath ni sme2 bekempen ngn pairoparia kt melaka tu kn? yg dok cite pac bias n conflict tu kn...itu yg haku tahu lah
Quote arm_band 12-9-2019 11:48 AM
ko nak block, ko punya suka lah. tapi apa pentingnya nak kena bagitau kat orang? takde adab punya budak

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.196705s Gzip On
To Top