Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Wawa Zainal Mengaku Sudah Jadi Jutawan, Tapi Ada Yang Persoalkan Produk Timbang Kilonya

11-9-2019 12:01 PM|Shimmer Shine| Komen: 304




"Baru sehari launch team stokis & agent da meroket. 20,000++ unit dah terjual walaupun baru launch."

Tidak menafikan sudah pun bergelar jutawan, pasangan suami isteri popular, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal mengakuinya ia hasil kerja keras selepas lebih tiga tahun menceburi bidang perniagaan.

IG

Bagaimanapun, Wawa berkata, mereka masih perlu bekerja keras dalam membantu stokis yang ada.


"Kami dah capai, tapi kami nak bantu orang lain dengan berkongsi rezeki bersama semua stokis.


"Puas bila dapat bantu orang lain. Apatah lagi kami sudah melahirkan dua jutawan menerusi Wawa Cosmetic," katanya kepada Harian Metro.


IG

Sementara itu, Aeril berkata dia dan isterinya bukan jenis mementingkan diri serta mahu kaya sendiri.


"Kalau nak kaya seorang, tidaklah kami buat sistem stokis dan ejen. Lebih baik kami jual sendiri di platform membeli-belah atas talian atau farmasi.


Foto : IG

Kejayaan mereka mendapat pujian ramai warganet yang turut berbangga. Namun, ada juga yang memandang sinis memandangkan satu ketika dahulu Wawa pernah terpalit dengan produk timbang kilo. 



Bagaimanapun, ia telah dijawab oleh Wawa bahawa produk mereka melalui proses RND serta ujian makmal yang diperakui. Oleh sebab itu, produknya boleh didapati di farmasi.

Jadi, awas ya jika mahu menuduh, perlu siasat terlebih dahulu. Tahniah kepada Wawa dan Aeril yang telah menjadi jutawan. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
10
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
2
Komen: 304
Komen

Previous : Sering Dituduh Kononnya Gila, Tasha Shilla Kembali Aktif Dalam Industri

Next       : "Aku Dengan Mama Rindu Kau" - Ismail Izzani Rindu Zynakal

Komen Terbaru

Quote Ara_roro93 19-9-2019 05:49 PM
KIM.K replied at 19-9-2019 02:16 PM
Huhu..tatutt..
Kalau agen dah masuk forum semata2 perli iols tu dah something sangat dah tu.. huh ...

Serius nih , bukan bodek taw @KIM.K ! Hihihi , sbb cara hujah u pun lain sgt dari x-agen iolls tuh !
.
Takpo lpas nie kalau iolls trbukak hati nk bisnes online lagi boleh iolls follow u pulak yee Kim ! Mesti best ! Love u More Kim !

Good luck in your bisnes taw ! I doakan moga makin bertambah2 rezeki u lpas nih ! Jyeaahh !

Lain-lain Komen

Quote cupu 11-9-2019 12:20 PM
Betul ke ada kat farmasi?
Quote cupu 11-9-2019 12:21 PM
Co. buat produk jual abes dkt agen. Agen bsr plk jual abes kat agen kecik..yg agen2 kecik ni yg bsusah nak jual sbnrnya...
Quote Nurul8001 11-9-2019 12:23 PM
cupu replied at 11-9-2019 12:21 PM
Co. buat produk jual abes dkt agen. Agen bsr plk jual abes kat agen kecik..yg agen2 kecik ni yg bsus ...

Oh, inikah konsep perniagaan deme nih?
Da mcm MLM pulak.
Quote tysha 11-9-2019 12:24 PM
seriously ada kat farmasi??
Quote mieymiey 11-9-2019 12:26 PM
Kalau ada kat farmasi sekalipun, tak teringin la iols nak beli. Koserrr la.
Quote kucingitam 11-9-2019 12:30 PM
dah boleh tag lhdn ke blm?
Quote delsmomm 11-9-2019 12:32 PM
eerie plk aku nengok gamba dia atas kuda putih tu..
Quote claudya 11-9-2019 12:35 PM
farmasi mana tu? produk apa yang masuk farmasi?
Quote gerbera.memopad 11-9-2019 12:35 PM
Dulu aku suka jah dengan Wawa ni. Cantik comel je, tak puas pandang.

Tapi laa ni, daku merasakan laki bini ni over. Bila hatiku dah mula nak kelabu
Quote sarah82 11-9-2019 12:37 PM
Aku lebih rela beli TO..
Quote Cable 11-9-2019 12:38 PM
Nurul8001 replied at 11-9-2019 04:23 AM
Oh, inikah konsep perniagaan deme nih?
Da mcm MLM pulak.

mlm ni pemasaran cam koperasi...tp yg senang untung yg kat atas tu...dia ni lk bukan mlm..tp jual nama brand je...dah tu cari ejen and dropshit what not untuk wat sales...kalau salah tu maaf la ye..tp ni yg aku nampak
Quote cupu 11-9-2019 12:38 PM
Nurul8001 replied at 11-9-2019 12:23 PM
Oh, inikah konsep perniagaan deme nih?
Da mcm MLM pulak.

Ya sis. Mcm ni la konsep diaorg... Kawan aku niaga agen kecik sobella dah merungut..bygkan agen kecik dpt modal lipmatte rm31.jual 39.yg agen besar stokis tu xsilap aku rm2x.xx...yg kayanya tauke produk dan stokis..agen kecik lps la buat beli kfc..tp penatla..
Quote Rainrein 11-9-2019 12:38 PM
Lakibini yang i nyampah specially si lakinye tu.
Quote Budakmomok 11-9-2019 12:42 PM
cupu replied at 11-9-2019 12:21 PM
Co. buat produk jual abes dkt agen. Agen bsr plk jual abes kat agen kecik..yg agen2 kecik ni yg bsus ...

agreed, jika marketing hebat maka lakulah produk.


Quote KIM.K 11-9-2019 12:46 PM
cupu replied at 11-9-2019 12:21 PM
Co. buat produk jual abes dkt agen. Agen bsr plk jual abes kat agen kecik..yg agen2 kecik ni yg bsus ...

Memang bisnes macamtu. Termasuk ambil kilang

Kalau barang betul2 bermanfaat customer tak nyesal pun beli, adalah steady purchase
Quote KIM.K 11-9-2019 12:49 PM
Mana ada bisnes senang. Kalau ada network bagus beli as stokis. Kalau baru belajaq jual barang, beli as dropship

Semua benda nak murah pi beli 1000pcs terus kat kilang
Quote MissLana 11-9-2019 12:49 PM
sarah82 replied at 11-9-2019 12:37 PM
Aku lebih rela beli TO..

Yup TO mur2 jek kilang besar but be careful sis, TO byk fake dr china hahaha dkt shopee
Quote mizruncing 11-9-2019 12:50 PM
cupu replied at 11-9-2019 12:38 PM
Ya sis. Mcm ni la konsep diaorg... Kawan aku niaga agen kecik sobella dah merungut..bygkan agen ke ...

npk sgt harga sbnr dlm 5 ke 10 hengget gitu. beli borong plak lg la murah kan. pas tu rebrand jd mahal sedangkan asal nya timbang kilo je. tuang2 je dlm bekas lipstik gitu
Quote MissLana 11-9-2019 12:52 PM
Budakmomok replied at 11-9-2019 12:42 PM
agreed, jika marketing hebat maka lakulah produk.

Hebat lah marketing kalau dah 24 jam cte2 best je kt ig laki bini, couple goals la sangat Teringat dulu dicerca David Teo dek kawen larik deolls

Lihat semua komen(304)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.437620s Gzip On
To Top