Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Cuai Punca Kematian Mejar Mohd Zahir?

10-9-2019 01:55 PM Komen: 28
Siasatan terhadap insiden menimpa Mejar Mohd Zahir Armaya, 36, yang maut tertembak dalam demonstrasi di Kem Lok Kawi, Rabu lalu menjurus kepada faktor kecuaian, lapor BERNAMA.


Kredit foto: Harian Metro

Perkara itu dimaklumkan Pesuruhjaya Polis Sabah, Omar Mammah yang berkata, beberapa individu akan dipanggil untuk membantu siasatan.

Tambahnya, kes disiasat mengikut Seksyen 304A Kanun Keseksaan.

Ketika dihubungi, beliau memaklumkan pihaknya bagaimanapun akan meneruskan siasatan lanjut berhubung kejadian.

Difahamkan, sehingga kini, 11 individu termasuk anggota tentera yang terbabit dengan insiden berkenaan telah dipanggil untuk memberi keterangan.

Anak kepada pelakon AR Badul itu meninggal dunia pada Rabu selepas terkena tembakan ketika melakukan demonstrasi pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia (5 Div) dan Briged ke-13 Infantri Malaysia. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
3
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote buragazz 11-9-2019 05:13 PM
abangbikerz replied at 11-9-2019 11:44 AM
Tu kena tanya tuhan. Banyak grey area kat sini. Sebab benda ni mmg boleh dielakkan sangat2. Klu di ...

Sib baik ko sependapat ngan aku which benda ni boleh dielak.. Yer memang ajal dia hari tu.. mungkin dia boleh meninggal sebab kemalangan kereta ker.. tapi sebagai rakyat merhain aku tau lah maybe memang adat latihan pakai peluru hidup dan tembak dalam close range..
Sebab takde manusia yang perfect serba serbi.. aku bukan tak leh terima tapi sebab dia mati tu mudah nau.. maaf kklu ada yang tak setuju




Lain-lain Komen

Quote seller6183 10-9-2019 03:22 PM
motif dendam?
Quote freyayong 10-9-2019 03:25 PM
wow.. al fatihah buat arwah
Quote sayawifenikmie 10-9-2019 03:28 PM
304A?

Seksyen 304A Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

hmmm .... tak berat.
Quote cclina2 10-9-2019 03:34 PM
sharp shooter tu..takkan la org dengki
Quote nono86 10-9-2019 03:44 PM
Sudah ajalnya.. Semoga wife dan anak beliau dipermudahkan ALLAH segala urusan.
Quote BlueRose99 10-9-2019 04:17 PM
Angin kuat sangat kot.. peluru tersasar!
Quote BlueRose99 10-9-2019 04:17 PM
cclina2 replied at 10-9-2019 03:34 PM
sharp shooter tu..takkan la org dengki

.. atau mungkin sharp shooter belum terror. Eh!

Quote NazRysha 10-9-2019 05:00 PM
sayawifenikmie replied at 10-9-2019 03:28 PM
304A?

Seksyen 304A Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara dua tahun atau denda atau kedua-d ...

min 18 tahun penjara
max 30 tahun

Quote sarah82 10-9-2019 05:05 PM
BlueRose99 replied at 10-9-2019 04:17 PM
.. atau mungkin sharp shooter belum terror. Eh!

Lt Kol yg tembak tu.. Sah2 lebih dari 10 tahun dlm ggk.. Nak masuk 11th RGK x salah aku kena dok 5-6 tahun dalam 21th or 22th komando.. Kira bukan calang2 la..
Quote shamsadis 10-9-2019 05:12 PM
tetap kena hukum, sebab menyebabkan kematian, niat sahaja yang akan membezakan
Quote sayawifenikmie 10-9-2019 05:15 PM
NazRysha replied at 10-9-2019 05:00 PM
min 18 tahun penjara
max 30 tahun




oo ye ke ....  thanks for theinfo.

Soalan: betul ke senjata yg digunakan sebenarnya tak sesuai utk latihan tembakan jarak dekat?  
Quote hanglipolopo 10-9-2019 05:29 PM
Ade motif ke..
Quote kivio 10-9-2019 06:36 PM
Adoi x abeh2 lagi ke hmm
Quote Nokiaman 10-9-2019 07:18 PM
Perlu sangat ke latihan sebegini..?
Tgk video clip tu..
Tembak pon jarak dekat gitew..
Ingatkan main tembak tembak macam police N thief...
Skali face to face pulak daa...
Quote Cable 10-9-2019 08:34 PM
Nokiaman replied at 10-9-2019 11:18 AM
Perlu sangat ke latihan sebegini..?
Tgk video clip tu..
Tembak pon jarak dekat gitew..

ko adik mangsa kn? ko ank badul nombor bape? ngn bini mne?
Quote abangbikerz 10-9-2019 10:54 PM
sayawifenikmie replied at 10-9-2019 05:15 PM
oo ye ke ....  thanks for theinfo.

Soalan: betul ke senjata yg digunakan sebenarnya tak s ...

Mmg. Tembak pakai m4. Kill range 500meter. Mmg tembus le Kevlar klu tersasar. Bygkan peluru tu boleh membunuh pada jarak 500 m. Tapi tembak dijarak 3-4 meter je. Xgila ke?
Ni kes tunjuk nk hero
Quote pyropura 10-9-2019 10:56 PM
Sengaja ditembak tuh
Quote sayawifenikmie 10-9-2019 11:05 PM
abangbikerz replied at 10-9-2019 10:54 PM
Mmg. Tembak pakai m4. Kill range 500meter. Mmg tembus le Kevlar klu tersasar. Bygkan peluru tu bol ...

gila lah
wondering adakah arwah tahu yg penembak akan menggunakan the M4
kalau lah masa boleh diundur ...      

Quote akukah 10-9-2019 11:15 PM
sayawifenikmie replied at 10-9-2019 11:05 PM
gila lah
wondering adakah arwah tahu yg penembak akan menggunakan the M4
kalau lah masa boleh di ...

Bkn di tembak guna M4. Berdasarkan video2 yg ada kt utube. Jelas Lt.col tu tembak blkg arwah guna pistol.
Samada ada defect dgn plat besi body armor @ peluru tersasar..
Kalau guna M4 pastinya arwah takkan berdiri sedekat itu..

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.973094s Gzip On
To Top