Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Selalu Bikin Kontroversi, Rupa-Rupanya Alicia Amin Dilanda Gangguan Mental. Tak Sangka Kan?

6-9-2019 03:13 PM|Shimmer Shine| Komen: 115




Penuh kontroversi,  seksi dan gila-gila sudah sebati dalam diri Alicia Amin.  Ramai yang melabelkannya liberal kerana sentiasa mengutarakan pandangan yang berlawanan dengan budaya Malaysia. 

Namun pendedahan terbaharunya di IG Story memberi perspektif berbeza terhadap peserta Asia Next Top Model musim kelima ini.

Rupa-rupanya Alicia mengalami gangguan kejiwaan atau lebih tepat 'anxiety and depression'! Walaupun sentiasa dilihat ceria dan dikelilingi ramai orang, penyakit mental tersebut tetap menyebabkan hidupnya huru-hara. 

Kredit foto:Twitter
Menurutnya lagi, banyak mesej DM diterimanya yang menyatakan ibu bapanya begini,  tiada siapa pun yang nak menasihatinya dan pelbagai lagi kecaman. 


Selain itu,  Alicia juga turut menyarankan sesiapa yang mengalami situasi sama untuk mendapatkan pertolongan dari pakar atau profesional. 

Kredit foto: IG

Baru sahaja selesai membuat persembahan di KL Fashion Week 2019, Alicia bersama supermodel lain kelihatan seronok menggayakan busana hebat dari pereka fesyen tempatan. 

Tiada pula riak atau emosi tidak selesa. 

Kredit foto: IG

Jadi, adakah penampilannya yang seksi dan gila-gila selama  ini adalah untuk melupakan penyakit mentalnya itu? Hanya Alicia Amin mampu menjawabnya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
5
Komen: 115
Komen

Previous : Anak Kembar Zizie Izette Disamakan Dengan Bintang Cilik Korea, Gunhoo

Next       : Datuk Seri Vida Dedah Ada Yang Cuba Godam Akaun Instagramnya

Komen Terbaru

Quote gideoncross 19-9-2019 12:13 AM
kualibesi replied at 18-9-2019 09:14 AM
betul sis; bila da masukkk keluarga beliauuu, memandaii laa nk adjust n follow kehidupannnn mereka ...

Pling mnyampah klau anak prmpuan dorg xtolong buat krja rumah & rumah kotor, mnantu prmpuan lak yg d salahkn. Ank prmpuan sndri pmalas xlak mak mertua kisah, bullcrap.

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 6-9-2019 03:24 PM
Edited by KIM.K at 6-9-2019 03:27 PM

How bout murtad, gangguan mental gak ke?
Quote crazybeach 6-9-2019 03:33 PM
drama jah kau nok. gangguan mental hapa nya semedang jah kau aman2 upload ig membirah tayang tek sana sini helokk jahh. lepas tu fefeling jadi mangsa kutukan la suruh jangan judge lah apooo
Quote sfrnna 6-9-2019 03:40 PM
Iols perasan gak dia macam try hard nak b happy. Tp dia mmg ada history dgn depression dulu since I follow dia ni lama dah. I rasa ni pun maybe ada kena mengena dgn breakup dia kot. Ex dia helok2 ja tunjuk2 loving dgn gf baru padahal baru clash.
Quote aemon 6-9-2019 03:42 PM
mak ayah kerja bagus orang dihormati bukan bermakna anak2 turut mewarisi keperibadian tersebut...begitu la jgk dia.
Quote Kurex 6-9-2019 03:53 PM
Sorang model yg buatkan baju nampak murah..
Quote rosli_nurizzati 6-9-2019 03:54 PM
retis melesia la ni senang ja.. asal kontroversi, depression and anxiety.. bosannn.. cari makan kat melesia, tapi nak membirah mcm kokesen, mmg dapat la kutukan acik bawang
Quote kualibesi 6-9-2019 03:56 PM
skrg rmi da retis msia berani tunjukkkk tatuuuu di badan even muslimm. dulu2 kemain sorok risau kne lahar. skrg da majuuu uolss
Quote CiliPadiSedap 6-9-2019 03:57 PM
tiang tnb lagi elok molek walaupun xpakai baju
Quote yuki812 6-9-2019 04:00 PM
diorg ni kan..asal kepala hotak tu tingtong..semua nak claim sakit mental.
walhal hati tu yg tak bersih..berkeladak. bila tak tenang..ko buat perangai..pastu nk selamat, x mo org kecam..trs claim sakit mental...
Quote mizZue 6-9-2019 04:01 PM
Apa ig ex bf dia tu eh..sapa tauu..like baru ja nmpk depa bercuti..sekali dah xda kt ig dah bf dia tuh..
Quote mieymiey 6-9-2019 04:02 PM
Iols sampai susah nak husnuzon kekadang retis ni bebetul sakit ker self diagnosed.
Quote LembingDayanti 6-9-2019 04:05 PM
sampai kau tunjuk surat doctor pakar kau anxiety baru aku tak maki kau hahahahahah
Quote GegarVaganja 6-9-2019 04:07 PM
Poo. Key ni sapa sebenarnya?
Penyanyi ke pelakon?

Quote palmolive 6-9-2019 04:08 PM
kalo tahap camni dah boleh dah bawak kereta lawan arus..
mcm amoi kt penang tu
Quote miemiecha 6-9-2019 04:13 PM
mudah dah skrg, wat bongok2
pastu claimed mental illness.
Quote mawar_pink 6-9-2019 04:15 PM
ye ke? pakat claim ada penyakit...dl sh.sakinah...ni alicai ni plak...kalo btl sakit...mg blh sembuj
Quote iqbalriad 6-9-2019 04:22 PM
yuki812 replied at 6-9-2019 04:00 PM
diorg ni kan..asal kepala hotak tu tingtong..semua nak claim sakit mental.
walhal hati tu yg tak b ...

Ko jgn ler bagi asumption mcm tu...ngeri aku baca tau
Quote fox. 6-9-2019 04:24 PM
Rambut pendek gini ada iras pelakon pengkid thailand
Quote diss69 6-9-2019 04:25 PM
LembingDayanti replied at 6-9-2019 04:05 PM
sampai kau tunjuk surat doctor pakar kau anxiety baru aku tak maki kau hahahahahah

Ni akk stuju...

Lihat semua komen(115)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085484s Gzip On
To Top