Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tataplah Tubuh Gemuk Saya Puas-puas" - Lepas Nana, Anak Nourul Depp Pula Dikeji

6-9-2019 11:36 AM|Oleh: LilRose| Komen: 104

Jika sebelum ini paras rupa anak Nana Mahazan, Althea Raqeem Brian, 9, dihina dan diejek selekeh, terbaru anak penyanyi Nourul Depp pula diejek gemuk.




Anak sulung kepada Nourul dan Ajai, Ayu, 20, mendedahkan perkara itu menerusi Instagram.


Kredit foto: IG

Tidak berdiam diri, Ayu memuat naik posting bagi membalas laharan 'body shaming' terhadapnya.

Dia secara menyindir berterima kasih kepada warganet yang sibuk menjaga tepi kainnya.

"Saya hanya mampu tertawa kerana tak sangka berat dan bentuk tubuh saya boleh menjadi isu kepada anda.

"Saya tak kenal kalian dan begitu juga sebaliknya. Jadi, kalian juga tidak tahu betapa saya sedang berhempas -pulas di Gim setiap hari.

"Progres mengambil masa, jadi tataplah tubuh 'gemuk' saya puas-puas kerana kalian akan merinduinya tak lama lagi," tulisnya.



Nourul turut mengulang siar entri Ayu itu dan memuji kelantangannya bersuara mempertahankan diri daripada serangan warganet.




Kenapa perlu body shaming orang lain sedangkan seseorang itu langsung tiada kena-mengena dengan kita? Adakah ia satu kepuasan dapat mengaibkan orang? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 104
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : "Apa Ni Makcik? Kalau Tak Pandai, Pergi Mintak Tolong!" - Sufian Suhaimi Bengang

Komen Terbaru

Quote kokocrunch 20-9-2019 10:47 AM
cantik gigi & kulit ayu nie..

Lain-lain Komen

Quote msdummy.2018 6-9-2019 11:51 AM
ceh...gemuk2 dia result spm 9A kan?warganet ada ka result mcm tuh smpi nk menyebuk pasal tubuh dia..kurang2....dia ada "BRAIN"...korang ada BERANI UNTUK KEYBOARD WARRIOR JER...

menyuka nak ckp org gemuk
Quote hyie 6-9-2019 11:52 AM
ayu ni scorer spm khuens? masuk unimas amik kos apa? gitu iols kepochi...
Quote hotmak 6-9-2019 11:53 AM
gemuk ke gitu, tantah yg mengata rupa tong drum
Quote Rogue98 6-9-2019 11:56 AM
Dah bijak tu buat tak tau jer lah. Ni ko pun sebok nak post gambar2 ntah apa2.
Quote Cumi2 6-9-2019 12:06 PM
Ok je aku tgk body dia.cantik apa.....jnis2 montok
Quote Kurex 6-9-2019 12:08 PM
Ala dik, kalau org tak mengata gemuk pun tetap kau nak tunjuk jugak kan...
Quote biozipstar 6-9-2019 12:16 PM
kadang bile sentap terluah jugak.. tahu dah....
Quote September14 6-9-2019 12:20 PM
Edited by September14 at 6-9-2019 12:21 PM

Kdg2 cara pmakaian pun buat org nak kutuk ko... pkai sopan2 molek2 ckit
Quote jijilaaa 6-9-2019 12:21 PM
ak g scroll ig budak ni...asalnya dulu dia kurus je, tiberr badan dia naik...maybe sbb tu la kot netizen kata dia gems...but for me, body dia ok je..sedap2 dipeluk gituuuu
Quote fox. 6-9-2019 12:36 PM
Tak la gemuk.cuma berisi sikit je.dia workout kat gym kan.kalau diet betul, sebulan lebih dah boleh slim fit body khau nyah.pasti yg cerca khau gemuk tuh lagi makan ati
Quote roti_banjir 6-9-2019 12:37 PM
its hormone changes... normal lar utk para remaja, sikit lagi kurus lar dia nih…. lagipun genetic dari mak dia kuat gak, so aku tgk dia ok jer, jenis body gebu tapi dia agak tinggi, so Nampak cantik jer.… takyah lar sibuk nak menilik body anak orang, pi jaga body anak sendiri….
Quote kechikchomel 6-9-2019 12:49 PM
baru lepas tanya acik google.
ayu kat UNIMAS amik zoology.

teringat tengok ajai kat ICSYVMY last week. habis sume yg suara sedap dia buang!

Quote diss69 6-9-2019 12:53 PM
Macam gitu pon di kata gemuk...
Quote masnona 6-9-2019 12:54 PM
Dh kenapa die nk depp jgk mcm maknya
Quote hatikudus 6-9-2019 12:55 PM
Takde la gemuk mana pun...yg pasti aku tgk dia lebih cantik dr maknya
Quote sukacactus 6-9-2019 12:56 PM
kechikchomel replied at 6-9-2019 12:49 PM
baru lepas tanya acik google.
ayu kat UNIMAS amik zoology.


Hahaha...aku tgk aritu
Dlm 1/6 tu dia terpilih jg yg 1 tu
Quote beatgirlX 6-9-2019 12:56 PM
Adoilaaa natizenn punnn
Quote sukacactus 6-9-2019 12:58 PM
Biasa la masa remaja ni badan turun naik
Dl kurus je pun kan
Aritu terjln kat ig ank arwah seha
Dia pun dl kurus skrg mcm ayu ni
Quote pjade 6-9-2019 12:58 PM
Yaaah... netizen strikes again. Apa dapat kalau kutuk org gemuk, eh? Ada prize USD100,000 ke setiap sorang setiap kali bodyshaming orang?

Lihat semua komen(104)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.137916s Gzip On
To Top