Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Heboh 1 Malaysia, Noorkhiriah Termakan Sambal Lipas

6-9-2019 10:07 AM|Oleh: top5complete| Komen: 69

Pelakon Noorkhiriah mengecam sikap sesetengah peniaga di Malaysia yang tidak mementingkan kebersihan dalam menyediakan makanan.



Noorkhiriah telah berkongsi satu posting tentang makanan yang dimakannya mengandungi seekor lipas.

"Sambal lipas gileer. Tak penah terfikir akan terjadi pada kakak.

"Sedap-sedap makan, sekali bersambalkan lipas. Tolonglah jaga kebersihan," tulisnya.



Ramai netizen menyokong apa yang diutarakan pelakon itu dan kesal dengan sikap tidak bertanggung jawab perniaga tersebut serta berharap agar semua peniaga menjaga kebersihan ketika menyediakan makanan.

"Mesti dia masak sambal malam, lepas tutup api dia tak tudungkan periuk sambal. Lipas buat kerja la semalam, dalam banyak-banyak lipas satu ni terjatuh dalam tu.

"Pengotor betul la. Nasib tak makan dengan lipas itu sekali. Pada semua perniaga, silalah jaga kebersihan," antara komen netizen.



Semoga peniaga di luar sana menitikberatkan soal kebersihan di restoran, jangan hanya mementingkan keuntungan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 69
Komen

Previous : Anak Kembar Zizie Izette Disamakan Dengan Bintang Cilik Korea, Gunhoo

Next       : Selalu Bikin Kontroversi, Rupa-Rupanya Alicia Amin Dilanda Gangguan Mental. Tak Sangka Kan?

Komen Terbaru

Quote miraclehopes 17-9-2019 02:40 PM
Hakak pernah terminum teh ais ada lipas...nak wat camana tak perasan..

Lain-lain Komen

Quote fox. 6-9-2019 10:13 AM
Ahkak selalu melehat lipas lalu dicelah2 sinki dan longkang di kedai makan. Itu yg khau nampak lipasnya, orang lain nye nasik lemak xde jasad lipas bedal menyelerakan.pastu nampak sesungut lipas.pasti orang pikir taukeh nasi lemak buh udang.lagi khau tala 3 bungkus. blurppkkkkk keluar sedawa naga, alhamdulillah kenyang
Quote Kurex 6-9-2019 10:14 AM
Jadi nak kena buat apa ni? Sebab kecoh satu malaysia. Nak bagitau org lain dah tak guna.. Sebab dah kecoh kan..
Quote natrahn 6-9-2019 10:15 AM
lipas eksiden salah landing masuk sambal
Quote Cumi2 6-9-2019 10:28 AM
Aku lau bab2 lipas ni mmg geli btol....lagi2 lipas terbang{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryru
Quote sapeka 6-9-2019 10:30 AM
kedai mana?
share la
Quote KIM.K 6-9-2019 10:37 AM
Lain macam food challenge kali ni
Quote ieyla1979 6-9-2019 10:42 AM
aku terbayang... tu kalau dia pasang kamera kat mulut dia masa makan buat review... masa gigit lipas tu mesti bunyi kruupp krappp... hahaha
Quote gujiwa 6-9-2019 10:47 AM
tak berkenan cara dia food review makanan.. hahahahahaha..
ntah.. mcm pprt

btw iols suke dia berlakon..
bertabah la kak oiiii..  iols pun pernah berpengalaman mcm tu.. tapi lipas kecik zaman blaja dulu..
sabo je la. cafeteria tersebut...
Quote MoonRise 6-9-2019 11:03 AM
nak muntah oii..
sis dah la tgh loya.

Quote SherryZass 6-9-2019 11:59 AM
Gelinye yak. Iolls dah memang geli dan seram sejuk bila tengok lipas, lagi2 bila deolls berterbangan, ni kan dalam makanan. Choiii..
Quote mamapea 6-9-2019 12:00 PM
aku bab2 lipas ni mmg fobia & pernah trauma...
bkn setakat geli tp aku takut giler2 dgn lipas ni...
Quote September14 6-9-2019 12:14 PM
Nak masak sdri hari2 x sempat lak kekadng tu.. mkn kt luar ni mmg terdedah
Quote aemon 6-9-2019 12:42 PM
fox. replied at 6-9-2019 10:13 AM
Ahkak selalu melehat lipas lalu dicelah2 sinki dan longkang di kedai makan. Itu yg khau nampak lipas ...

janganlah cakap udang..udangkan umpama lipas kat laut.huhuhu
Quote Rapz 6-9-2019 01:07 PM
Jgn kata lipas tikus lalu lalang dlm dapur restoran pun da geli...kombang tekak eden
Quote cclina2 6-9-2019 01:17 PM
itu belum tikus..semalam makan kat The H  hartamas..tikus besar kejar mengejar sesama mereka lagi..uuuiiiiiii
Quote RatuDunia94 6-9-2019 01:34 PM
Lipas bukan kaya protein ke?

Hahahaha
Quote umbut 6-9-2019 01:58 PM
Kat luar tu macam macam makanan kotor tapi kita x nampak... Ada ayam goreng kemain rangup sedap.... Lupanya goreng ngan minyak campur plastik... Nyesal aku beli
Quote boojaat 6-9-2019 02:40 PM
Takutnyaaaa... Bgtau jer kat kedai tu supaya dia jg kebersihan di masa akan dtg
Quote coyote_ugly0911 6-9-2019 02:47 PM
I pnh kne nasik lmak ade bulu kasar kerinting dlm smbl udg petai.. nk kata bulu ketiak, mcm pnjg sgt... siap ade coet akar lg ujung tu... xkn bulu tuuuuuut?? Smbil garu ehem2 smbil kacau smbl ke???
mmg x pegiiiiii dh kedai tu!!!!!!

Lihat semua komen(69)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098173s Gzip On
To Top