Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Diganggu Sihir Dan Pelesit, Caprice Tawar RM30 Ribu Tangkap Bomoh

5-9-2019 01:01 PM|SakuraJo| Komen: 57

Rapper Caprice mendedahkan ada individu berniat jahat menghantar 'barang tidak baik' ke rumahnya baru-baru ini.

Ia lebih dikenali sebagai 'pelesit', Caprice juga sempat merakam video binatang tersebut yang dikatakan dilakukan oleh bomoh tertentu.

Memang mengerikan, apatah lagi bagi mereka yang sukar mempercayainya. Namun, menerusi video yang ditunjukkan di IG Caprice, ternyata binatang berupa pelesit itu benar-benar ditujukan kepadanya. 


Dalam pada itu, Caprice menawarkan RM30,000 wang tunai kepada sesiapa yang dapat membantunya mencari bomoh dan juga individu yang bertindak jahat ini.

"Caprice baru balik dari tengok movie tibe2 jumpe a dead pelicit macam terbakar with rambut coming out from the body. Im tired bro. I dont know what to believe. I just want answers. 


"And then i also want to slap the person behind this before letting God handle the rest," tulisnya.

Ramai pengikut yang memberikan nasihat untuk terus berdoa agar dijauhi sebarang anasir jahat. Selain itu, mereka menyarankan agar Caprice mengambil DNA pada binatang tersebut untuk membuat siasatan lanjut. 


Apa pula pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 57
Komen

Previous : Anak Kembar Zizie Izette Disamakan Dengan Bintang Cilik Korea, Gunhoo

Next       : Heboh 1 Malaysia, Noorkhiriah Termakan Sambal Lipas

Komen Terbaru

Quote QueenIsolde 6-11-2019 02:47 PM
Laaa tahyul jgk ke pacik bawang urban malaysia buang la slang english tu

Lain-lain Komen

Quote boojaat 5-9-2019 01:04 PM
Soalan serius: mmg kalau ada pelesit mcm tu kompom org hantar sihir ke?
Quote lasagna 5-9-2019 01:06 PM
prasan gak benda ni dia post kat ig.. siap bkk harga tu, nak carik siapa yg hantar kat dia.
smoga adik topinasik ni rujuk laa kepada mana2 ustaz. ramai jer org kat luar sana dengki sesama manusia, ada kah sbb beliau menolong sahabat nya si zyn naught tu ke ntah laa.
Quote unguaurora 5-9-2019 01:06 PM
Ada apps alquran tp jarang baca quran/yasin kot ni. Tu yg pelesit bertandang
Quote sarah82 5-9-2019 01:10 PM
Hahaha.. Sat la sesat ni.. Kat rumah aku pernah sesat..relax la bro.. Mananya sifat bersangka baik.. Dari menuduh org baik ang rawat diri sendiri.
Quote aurorae 5-9-2019 01:13 PM
Edited by aurorae at 5-9-2019 05:22 PM

Mana ada kena mengena belalang tu dengan orang hantar pelesit. Tak pasal2 fitnah kawan2 atau sedara mara yang disyaki. 'rambut' tu ialah sejenis cacing yang hidup dalam badan belalang dan sebenarnya dia dah ambik alih belalang tu macam parasit. Selain belalang, seranggga2 lain pun boleh jadi host seperti lipas. Bila diputuskan kepala belalang, memang nampaklah cacing parasit macam rambut tu tergantung.
Quote Madel 5-9-2019 01:15 PM
Ingatkan jantan pelat ni tak percaya benda2 sihir ni
Urban slang la kata kan,
Quote Kurex 5-9-2019 01:21 PM
Mana tau tu belalang pelesit.. Memandai je.. Belalang pelesit lain la topi nasik
Quote Boomibulat 5-9-2019 01:29 PM
Mmg nama pelesit belalang tu..biasa sesat msk rmh
Quote CiliPadiSedap 5-9-2019 01:31 PM
ni mesti kt rumah tiada astro animal planet. tu bukan pelesit lah tu kumbang2 polkadot
Quote d3lla90 5-9-2019 01:37 PM
jadi bomoh lagi kaya dari meniaga onta, donya donya
Quote TerataiMelur02 5-9-2019 01:42 PM
Mcm2 la topinasi ni... Nnt dah nak masuk arena sendu, buat lg sesuatu yg bt org sebut2

#donesuudzon
Quote she 5-9-2019 01:44 PM
Yang rambut tu venom lahhhhhhhhhh parasit yg ambil alih badan serangga...cer g rendam belalang dalam air...nanti kuor lah dia merayap euwwww
Quote jejaka_hensem 5-9-2019 02:10 PM
Siyesly yg bajet2 urban ni percaya dgn tahyul sjme tu?
Tahun depan dah 2020,ada lagi eh fikran camni
Quote jejaka_hensem 5-9-2019 02:16 PM
Btw,pelesit warna hijau kalau kat selangor ni.
Quote JunkMail 5-9-2019 02:22 PM
Musim2 panas banyak serangga cari tempat sejuk dekkk..masuk rumah sebab sejuk ada aircond
Quote kentel 5-9-2019 03:26 PM
ntah2 riang-riang kot dek??? yakin adja sama pelesit...
Quote biozipstar 5-9-2019 03:44 PM
baca komen ni kadang2 ada info ...
Quote cmf_blingblings 5-9-2019 03:50 PM
kalau kita tak buat dekat orang, orangpun tak buat dekat kita, why so narrow minded?
Caprice you should think what you have done to others, have you apologize to them?
Quote BlueRose99 5-9-2019 03:53 PM
Setahu Hakak pelesit colour hijau.. mata merah.

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.121961s Gzip On
To Top