Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Baru Usia Sehari, Puteri Kedua Muzammil Hasballah Meninggal Dunia

6-9-2019 10:49 AM|Oleh: fnz| Komen: 20

Foto : TribunStyle.com

Khabar duka buat imam muda Muzammil Hasballah apabila anak keduanya meninggal dunia pada 4 September 2019 lalu.

Imam muda yang lahir di Aceh itu telah bernikah pada 7 Julai 2017 dengan Sonia Ristanti Idris dan baru sahaja dikurniakan anak kedua yang diberi nama Ruhi Ghumaisha. 

Beliau juga sering muncul di kaca televisyen dengan suara merdu alunan bacaan surah-surah lazim Al-Quran pada siaran Oasis.


Foto : Instagram

Khabar gembira itu sempat dikongsikan Muzammil di akaun Instagram miliknya.


Foto : Instagram

Namun, kebahagiaan itu tidak lama apabila beliau berkongsi gambar Ruhi di mana kelihatan seorang bayi yang sedang menjalani rawatan intensif dengan pelbagai wayar pada tubuhnya.

Terbaru, Muzammil berkongsikan video upacara pengebumian di Ignya.


Foto : Instagram

Semoga Muzammil sekeluarga tabah menerima takdir ini. Salam takziah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Previous : Anak Kembar Zizie Izette Disamakan Dengan Bintang Cilik Korea, Gunhoo

Next       : Diganggu Sihir Dan Pelesit, Caprice Tawar RM30 Ribu Tangkap Bomoh

Komen Terbaru

Quote liawseng 11-9-2019 01:08 PM
takziah....

Lain-lain Komen

Quote LemakPetai 6-9-2019 11:12 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun...pedihnya kehilangan anak. Semoga ibu ayah sabar atas ketentuan Ilahi
Quote Kurex 6-9-2019 11:12 AM
Bertabahlah.. Mak aku cerita, masa aku baru lahir pun ada banyak wayar sebab aku dah lemas.. Alhamdulillah..
Quote mieymiey 6-9-2019 11:43 AM
Kesian kat wife. Mengandung 9 bulan, bertarung nyawa melahirkan, lepas sehari meninggal
Quote biozipstar 6-9-2019 12:15 PM
innalillah... tapi untuk org yg sabar, Allah janjikan yg sebaik2 berita. insha Allah. amin
Quote any42 6-9-2019 12:30 PM
innalillah. ank syurga
Quote pakderis 6-9-2019 12:58 PM

innalillah anak syurga
Quote diiyanazakaria 6-9-2019 01:08 PM
Too sad membaca berita cm ni.. xleh imagine kehilangan anak
Quote tombolpintu 6-9-2019 02:24 PM
sedih teramat baca cerita2 baby atau budak yg sakit macam ni...
Quote chicozinn 6-9-2019 02:31 PM
allahu akbar..anak dia meninggal sebab apa?sedihnya..
Quote chicozinn 6-9-2019 02:34 PM
Kurex replied at 6-9-2019 11:12 AM
Bertabahlah.. Mak aku cerita, masa aku baru lahir pun ada banyak wayar sebab aku dah lemas.. Alhamdu ...

alhamdulillah kurex panjang umur ko masih bernafas lagi smpai skang ni..nampak x Allah tu sayang kat ko bagi pluang ko hidup tak gitu..#done mode jemaat
Quote yuki812 6-9-2019 02:38 PM
tak kenal sape laki ni..
maybe iols baru kuar dari guar..
takziah diucapkan...
Quote sfrnna 6-9-2019 03:43 PM
Wah dah kahwin n ada anak Rupanya. Rasa macam baru ja lagi dia viral dgn suara merdu dia tu. Rasanya time tu masih single n available.
Quote Gomea 6-9-2019 04:01 PM
Innalillahiwainnailaihirojiun
Walaupun tak kenal sape ni
Nampak sgt aku selalu tgk crite2 lagha
Quote ikanmasin 6-9-2019 05:29 PM
Innalillahiwainnailaihirojiun...
Quote diss69 8-9-2019 06:19 PM
Salam takziah... Moga cpt dpt rezki baby yg lain..
Quote Pink_Purple 8-9-2019 09:31 PM
takziah..                                    
Quote chinta89 10-9-2019 04:25 PM
takziah.                    
Quote scorpionkiki 10-9-2019 05:37 PM
yuki812 replied at 6-9-2019 02:38 PM
tak kenal sape laki ni..
maybe iols baru kuar dari guar..
takziah diucapkan...

Bacaan quran dia sangat terkesan di hati....mmg dok jd imam dan mmg layak digelar imam muda. Bukan mcm imam muda celebrity di mdlaysia ni
Quote yuki812 10-9-2019 05:42 PM
scorpionkiki replied at 10-9-2019 05:37 PM
Bacaan quran dia sangat terkesan di hati....mmg dok jd imam dan mmg layak digelar imam muda. Bukan ...

oh ye ke..
Tq info..nanti iols google ttg dia.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084833s Gzip On
To Top