Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Jangan Hina Isteri Saya' - Nadzmi Adhwa Bela Ardell

7-9-2019 10:07 AM|Oleh: natrahn| Komen: 120


Ardell Aryana dan Nadzmi Adhwa akhirnya selamat disatukan selepas kira-kira lapan tahun berkawan baik. Pasangan pengantin baru ini bagaimanapun menerima kecaman hebat gara-gara video Ardell dilihat terlalu malu-malu dan menggigil ketika sesi membatalkan air sembahyang.

Nadzmi yang kini suami Ardell akhirnya menjawab kecaman tersebut menerusi entri di Instagramnya. Yalah, siapa lagi nak bela isteri kalau bukan suami.





Isteri dalam proses pemulihan

Nadzmi meminta warganet berhenti menghina isterinya yang sedang dalam proses pemulihan akibat mengalami anxiety disorder (gangguan kebimbangan), serta kemurungan yang agak teruk sebelum ini. 

"Anxiety boleh terjadi bila bila masa sahaja pada isteri saya, bukan hanya pada hari pernikahan kami malah dari sebelum ini lagi. Apabila terlalu ramai dihadapannya, isteri saya terlalu terkejut sehingga menyebabkan panic attack (serangan panik)," ujar Nadzmi dalam entri tersebut.




Jangan HINA isteri saya

"Saya mohon jagalah hati kami suami isteri serta keluarga. Segala yang buruk datang dari kami, yang baik datang daripada Allah SWT. Terima kasih uuntk doa yang baik dan terima kasih juga untuk yang sebaliknya," katanya lagi mengakhiri entri tersebut.




Bersabarlah Nadzmi. Sesetengah netizen agak biadab dan tak menjaga bahasa di ruang maya. Mereka seakan suka pula menghina artis sedangkan diri sendiri belum cukup sempurna. 

Kan lebih mudah, kalau tidak suka dengan seseorang artis, berhenti sahaja mengikuti media sosial mereka. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 120
Komen

Previous : Anak Kembar Zizie Izette Disamakan Dengan Bintang Cilik Korea, Gunhoo

Next       : Diganggu Sihir Dan Pelesit, Caprice Tawar RM30 Ribu Tangkap Bomoh

Komen Terbaru

Quote Nenolen 15-9-2019 02:21 PM
CardiGans85 replied at 7-9-2019 02:56 PM
X leh bernafas atau 'lupa' mcmana nak bernafas.

Betui3...huhu ngeri

Lain-lain Komen

Quote shernazz 7-9-2019 10:12 AM
La.ni semua ngaku ada anxiety disorder
Betoi ke idok neh?
Pakar dh sahkan ke? Kalau ya..bertabah lah
Quote jalfa 7-9-2019 10:17 AM
Ye ye je dik..hahaha baru si dd declare ada anxiety..ni Ada pulak yg ikut jejak..sendiri diagnosed ke dik
Quote luluaurora 7-9-2019 10:22 AM
mmg betul ada anxiety & depression kot..
kan dia ada cancer..dh sembuh belum..
Quote kucingitam 7-9-2019 10:49 AM
whateverrr
Quote slyfynx 7-9-2019 10:50 AM
pfftttt.... self diagnosed ke?
Quote stania83 7-9-2019 10:58 AM
Betula ada anxiety, kalau kena cancer stage sekian sekian mmgle prone ada depression Dan anxiety.  Be kind ppl.
Quote diggerr 7-9-2019 11:01 AM
Quote selipar_hijau 7-9-2019 11:03 AM
Kanser apa ardell ni
Quote irish_ieka 7-9-2019 11:05 AM
Agak2 la kalau nak claim anxiety disorder pun. Dalam family aku ada 2 org yg menghidap anxiety disorder. Bile diserang anxiety, takde maknenye ko nak shaking sambil senyum2 tersengih2 gitu.

They will seriously cannot control themselves. Muka cemas. Berpeluh. Sesak nafas yang teramat. Jantung berdegup laju. dan tangan sejuk dan pucat. It is not a joke to cover up
Quote sarah82 7-9-2019 11:05 AM
Senang giler mengaku ada depression... Ada anxiety.. Ada panic attack.. Kira tak payah dr check dah.
Quote shernazz 7-9-2019 11:48 AM
irish_ieka replied at 7-9-2019 11:05 AM
Agak2 la kalau nak claim anxiety disorder pun. Dalam family aku ada 2 org yg menghidap anxiety disor ...

Mcm diana danielle tu ke uols?
Quote masnona 7-9-2019 11:53 AM
Pernah tgk drama korea yg heronya ada penyajit ni. Look real sih depa berlako
Quote Acikgomen 7-9-2019 12:00 PM
sarah82 replied at 7-9-2019 11:05 AM
Senang giler mengaku ada depression... Ada anxiety.. Ada panic attack.. Kira tak payah dr check dah. ...

Anxiety disorder jenis apoooo kalo gigil2 lepas salam ko lentok kat bahu laki ko ambik gambo senyum2 mcm biasa
Itu namanya gatai bijik disorder dekkkkkk
Quote sarah82 7-9-2019 12:02 PM
Acikgomen replied at 7-9-2019 12:00 PM
Anxiety disorder jenis apoooo kalo gigil2 lepas salam ko lentok kat bahu laki ko ambik gambo senyu ...

Hahaha.. Acik sy pernah jaga pesakit anxiety.. Dia punya menggigil morfin jab pun x jalan.. Tu belum tiba2 pesakit tu out of space.. Ckp seorg2..dan pernah dia jadi patung cendana utk 2 minggu.

Lawak sungguh artis malaysia ni.. Minta sangat sakit yg bukan2
Quote makita 7-9-2019 12:05 PM
Acikgomen replied at 7-9-2019 12:00 PM
Anxiety disorder jenis apoooo kalo gigil2 lepas salam ko lentok kat bahu laki ko ambik gambo senyu ...

Haa gatai vijik disorder hahahah
Quote Nenolen 7-9-2019 12:05 PM
Kaka kalu panic terus tak leh telan ayaq liuq dan tak leh bernafas...pastu rasa nak mati...kaka dah tau apa yg trigger panic...tmpt sempit dan gelap...so kaka elakkan tmpt2 mcm nie...claustrophobic
Quote Nenolen 7-9-2019 12:06 PM
Acikgomen replied at 7-9-2019 12:00 PM
Anxiety disorder jenis apoooo kalo gigil2 lepas salam ko lentok kat bahu laki ko ambik gambo senyu ...

Kaka agree...hehehe
Quote CiliPadiSedap 7-9-2019 12:16 PM
jangan jadi cyber bully boleh x? cukup2lah malaysia.doom jadi pembuli di cariforum
Quote sofyayra 7-9-2019 12:47 PM
Doa baik2lah. Akak pn prnh kena anxiety n panic attack. Tgh happy2 tetiba dtg sesak nafas berpeluh. Akak takleh tmpt sunyi sgt n ramai sgt org. Rasa dlm otak ni aku nak mati nak pengsan. N the cause of it psl gerd, yg org remehkan. Tak kena lagi takpalah sembang selagi boleh.

Lihat semua komen(120)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.983846s Gzip On
To Top