Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Macam Serangan Zombie'- Pelanggan Naik Gila Serbu Jualan Murah Uniqlo

4-9-2019 10:20 AM Komen: 58
Tak lama dulu, netizen melemparkan bermacam-macam kutukan apabila berita mengenai sebuah gedung pakaian Uniqlo di China diserbu dengan ganas oleh pelanggan kerana tidak mahu kehabisan pakaian jenama KAWS yang terhad.

Tetapi, nampaknya pelanggan Malaysia pun tidak ada kurangnya!


Kredit foto: Youtube

Jumaat lalu, sebaik sebuah cawangan gedung itu di Puchong mula membuka pintu untuk penjualan jenama tersebut, pelanggan terus menyerbu dan berebut pakaian yang dipamerkan di rak kedai berkenaan.



Seorang pelanggan yang sempat merakam kejadian tersebut berkata ianya seperti 'serangan zombie'.

Dalam sebuah video yang dimuat naik seorang Youtuber Sammicci, kelihatan ribuan pelanggan berasak untuk mendapatkan pakaian pilihan masing-masing. 

Video berdurasi 8 minit 9 saat itu telah ditonton sebanyak 15 ribu kali ketika artikel ditulis.


Kredit foto: Youtube

Beberapa netizen yang menonton video itu meluahkan rasa kesal dengan perangai dipamerkan pelanggan terbabit. Turut kelihatan kasut pelanggan yang tertanggal ketika berebut pakaian. 


Kredit foto: Facebook

'Memalukan, mentaliti rendah, sebagai orang Puchong sendiri saya rasa malu,' kata salah seorang netizen.


Kredit foto : Youtube

'Tak malu ke rakyat Malaysia, bukan main lagi kutuk pelanggan China hari tu kini sendiri perangai naik gila macam Zombie,' tambah seorang lagi.



Kredit foto: Youtube

Bagaimanapun, ada juga yang menyalahkan pihak pengurusan kedai yang tidak mengenakan kawalan ketat seperti mengehadkan 10 pelanggan dalam satu-satu masa.


Kredit foto: Twitter

Nasib baik kejadian ini tidak mengakibatkan perkara yang lebih buruk seperti pergaduhan ataupun kecederaan, sesuatu yang boleh dielakkan oleh pihak pengurusan dengan melantik lebih banyak pengawal keselamatan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 58
Komen

Anda Mungkin Meminati

"Nyanyi Dalam Kereta Berdua Tak Malu, Sarung Cincin Acah-Acah Malu! Fake"
'Banyak Campuran Tapi Tak Acah Pelat' - Vivy Tak Terbakar Ke Dibandingkan Dengan Sarimah?
"Macam Budak-budak? Agong Yang Suruh Ambil Gambar, Saya Ikut Arahan Je" - RPA
Sampai Nak Tersembul Payudara, Terbeliak Mata Tengok Baju Fathia Latiff
Maut Dibelasah Dengan Topi Keledar Sebab Tak Bayar Gaji
Tak Tahan Gatal, Lelaki Nyaris Maut Hidung Tertusuk Chopstick
Anwar Ibrahim Dah Nasihat Azmin Ali, Mesti Datang Mesyuarat
Gara-gara Memekak Di Pantai, Mat Rempit Terima Hadiah 'Tendangan Terbang'
Curi Rokok Dan Wang Tunai, Aliff Aziz Didakwa Mahkamah Singapura
Sayalah Yang 'Culik' - Video Kanak-kanak Diculik Hanya Lakonan
Cedera, Luka Sana Sini Masa Shooting Buat Hairul Azreen Rasa Puas!
"Memualkan Bila Orang Melayu Mengaku Tak Reti BM!" - Ramai Selebriti Hentam Isu Pelat BM
Guru Seni Mempertahankan Diri Pukul Isteri Kerana Alihkan TV
Bandar Raya Paling Selamat Di Dunia, KL Di Tangga Ke Berapa?
"Harap, Laki Aku Tak Tengok Video Ni" - Isteri Tua Sanggup Teman Suami Sanding Isteri Muda!
'Abang, Baby Nak Keluar!' - Lelaki Kongsi Pengalaman Sambut Kelahiran Anak Di Rumah
K-Poppers Bengang Peminat Berhijab Boleh Berpeluk Sakan Dengan Shawn Mendes
"Yang Pakai Saiz M Ke Atas Adalah Obesiti"- Influencer 'Permainkan' Berat Badan Wanita
Dikecam Muat Naik Gambar Bercium Dengan Suami, Ini Jawapan Instafamous Norreen...
Kerja Siapa Ni Anjing Dicat Hijau, Kucing Dicat Biru Macam Sang Wira? Tak Kelakar!
Label Pekerja E- Hailing Kerja Tidak Bermaruah, Pensyarah UPM Mahu Saman Penyebar Fitnah

Komen Terbaru

Quote Dewa19XKangen 7-9-2019 08:28 PM
Kurex replied at 4-9-2019 10:58 AM
Kan kurex dah bagitau, kaum ni akan ambik kesempatan yg ada, kalau dah dibagi murah atau free, kaum  ...

masa tmj sedekah hari tu cina palat paling ramai berjimat duit..

Lain-lain Komen

Quote nazzse 4-9-2019 10:23 AM
Tengok ummah mana? Tetap bawak perangai tanah besar gi mana2
Quote Sang_Pencinta 4-9-2019 10:31 AM
Apa specialnya jenama ni sampai naik hantu?
Quote goss79 4-9-2019 10:51 AM
hmmm mcm nampak di dominasi oleh satu bangsa  itu...
Quote sarah82 4-9-2019 10:52 AM
Fuh.. Mujur baju aku dari pasar pagi harga rm7 sehelai.. Sesuai dgn aku..
Quote Kurex 4-9-2019 10:58 AM
Kan kurex dah bagitau, kaum ni akan ambik kesempatan yg ada, kalau dah dibagi murah atau free, kaum ni la yg mula2 dulu ambik kesempatan.. Lepas tu tuduh melayu yg suka makan suap.. Tapi tetap la melayu lain kata "mentaliti melayu, mentaliti meleis, mentaliti mulayu"..
Kalau ada sales, korang tengok, kaum yg ni dekat barisan depan sekali..
Quote Boomibulat 4-9-2019 11:02 AM
sarah82 replied at 4-9-2019 10:52 AM
Fuh.. Mujur baju aku dari pasar pagi harga rm7 sehelai.. Sesuai dgn aku..

I pn bnyk bj seluar uniqlo beli kat bundle je..
Quote Megikari 4-9-2019 11:03 AM
Kesian... Kemaruk betul dengan sales
Quote ketambangkang 4-9-2019 11:03 AM
Tak lama dulu, netizen melemparkan bermacam-macam kutukan apabila berita mengenai sebuah gedung pakaian Uniqlo di China diserbu dengan ganas oleh pelanggan kerana tidak mahu kehabisan pakaian jenama KAWS yang terhad.


Tetapi, nampaknya pelanggan Malaysia pun tidak ada kurangnya!

-----------------------------------------------------------------------------------------

lol...dh namanya cina kopet, kat mane2 pon sama
Quote Kurex 4-9-2019 11:03 AM
Kurex beli baju dekat uptown je, seluar beli pasar malam.. Kalau balik kg, beli baju dekat kedai kecik, rm2 hengget sehelai.. Seluar rm10 sehelai.. Kurex tak kisah nak dress up macam mana, tapi kurex lagi suka baju yg longgar, seluar pakai skinny jeans..
Quote kaki_jalan88 4-9-2019 11:10 AM
ni bukan sales,

ni kaws limited edition, before this penah dikeluarkan,tapi abis cepat mcm goreng pisang panas.
mostly reseller ni yang beli, sehelai rm 59.00 then jual dekat market dlm rm 100 gitu.
Kalau dekat main place diorang bagi masuk 5 org sekali masuk, then xsampai bpe org masuk habis licin.
Quote ikanmasin 4-9-2019 11:11 AM
tak payah ckp pun..bole tgk kan ramai mana yg biasa
berebut2 tu..
Quote sarah82 4-9-2019 11:14 AM
Boomibulat replied at 4-9-2019 11:02 AM
I pn bnyk bj seluar uniqlo beli kat bundle je..

Tak pernah masuk kedai bundle.. Aku beli kat pasar pagi.. Sehelai tshirt paling mahai rm10..tp sedap pakai.. Kain x panas.. Aku bukan pakai baju kurung pun... Seluar aku beli ada 1 stall kat tesco harga sehelai rm10..layak la dgn aku.. Hahaha
Quote matchstick 4-9-2019 11:16 AM
Mmg ummah leluhur prc jua.. Apa nk heran
Quote umbut 4-9-2019 11:47 AM
Edited by umbut at 4-9-2019 11:49 AM

Uniqlo mahal juga.. dapat murah brp sampai berebut tu.. kalau 10.00 aku pun rebut.. hahaha

Biarler.. dulu zaman fareeda.. sapa yg beratur manjang tu..
Quote pjade 4-9-2019 11:50 AM
You can take the people of of China but not the Cina out of the people.
Quote palmolive 4-9-2019 11:51 AM
Kurex replied at 4-9-2019 10:58 AM
Kan kurex dah bagitau, kaum ni akan ambik kesempatan yg ada, kalau dah dibagi murah atau free, kaum  ...

sanggup bergaduh ngan org kaunter Customer Service pasal hadiah abis..
Quote awanysss 4-9-2019 11:59 AM
Kurex replied at 4-9-2019 10:58 AM
Kan kurex dah bagitau, kaum ni akan ambik kesempatan yg ada, kalau dah dibagi murah atau free, kaum  ...

weh dulu aku makan kat restoran, pastu ade kaum tu dtg, beli roti canai, nak cicah susu pekat, kedai tu charge extra 20sen utk susu pekat.

so bila bungkus, roti canai ngan susu la kan.. dia g kaunter dia mintak kari yg patutnya dpt kalau beli roti canai tu, owner kedai bg la.. pastu kau tahu dia buat ape, dia bukak plastik kari tu, dia pegi longkang depan restoran tu, dia buang kat situ depan org kedai tu, punya la busuk hati.. setan betul kan perangai..
Quote Artemesiaa 4-9-2019 12:06 PM
Ni kes berebut nak beli comic series tshirt.  Patut store manager benarkan mereka masuk batch by batch macam kebanyakan butik lain bukan sekali gus macam tu susahlah nak kawal
Quote Fleur81 4-9-2019 12:17 PM
Sampai panjat rak tu

Lihat semua komen(58)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.846035s Gzip On
To Top