Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Tak Sia-sia Tweet Cari Jodoh" - Sekarang Dah Tular, Gadis Dapat Ratusan DM

29-8-2019 06:29 PM Komen: 140
Siapa sangka dek kerana sebuah perkongsian di Twitter untuk mencari calon suami, seorang gadis menerima ratusan mesej daripada lelaki yang mahu mencuba nasib. 

Dikenali sebagai Sarah Marini Kamarudin, dia menjadi tumpuan ramai selepas rakannya memuat naik status berbunyi,

"Guys my friend tengah cari jodoh nak kahwin. Hantaran tak kisah asal ikhlas dan dapat membimbing ke arah jalan yang benar. Pakai spek diutamakan. RT sampai jumpa jodoh. Thx." 

Tweet tersebut segera tular dan mendapat lebih 2,600 ulang kicau. 


"Saya tak sangka tweet tu blow up. Tiba-tiba bangun tidur tengok-tengok berpuluh-puluh orang follow Instagram.

"Dekat Twitter satu hari follower naik 1,500 ke 2,000 macam tu. Memang tak sangka dan ramai yang DM (direct message) ajak jom kahwin," kata Sarah kepada Mstar Online. 

Gadis 20 tahun ini juga berkata dia sememangnya serius mencari calon suami. 

"Pada mulanya memang saya serius sebab saya memang selalu mengadu dekat kawan nak kahwin. Saya suka tengok gambar wedding dress dan pelamin tambah-tambah lagi sekarang musim orang kahwin.


"Mungkin kawan pun dah penat dengar luahan hati saya, jadi salah seorang daripada mereka pun tweet benda tu. Tapi bila dah viral ni saya jadi confuse sebab ada yang nak cuba nasib dan pada masa sama ada yang kecam saya," katanya.

"Tapi ada satu DM yang jadi favourite saya apabila that guy approach siap bagi pantun iaitu, 'Ahmad Maslan salam perkenalan'. Itu memang lawak. Saya sendiri pun terhibur.

"Bab hantaran dia tak kisah, kalau nak buat makan-makan saja pun okey. Kami pernah bincang benda ni bila timbul isu hantaran tinggi tempoh hari," katanya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 140
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote videcloset 5-11-2019 10:43 AM
cheap publicity.. nuff said

Lain-lain Komen

Quote sarah82 29-8-2019 05:34 PM
Baru 20 tahun.. Fuhhh.. Aku yg andartu relax2 ja
Quote diya_az 29-8-2019 05:38 PM
Edited by diya_az at 30-8-2019 12:21 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:34 PM
Baru 20 tahun.. Fuhhh.. Aku yg andartu relax2 ja


Kan...dah lepas 1 umur tu, kalau kawan2 pon masih bujang, rilex jerr..bebudak skrg umur 20 dah gatal nk kawen..
Quote sarah82 29-8-2019 05:39 PM
diya_az replied at 29-8-2019 05:38 PM
Kan...dah lepas 1 umur tu, kalau kawan2 pon masih bujang, rilex jerr..bebudak skrg umir 20 dah gat ...

Muda lagi.. Tgk dunia dulu.. Tapi tu la.. Ramai suka nikah muda dgn alasan murah rezeki..
Quote mbhcsf 29-8-2019 05:41 PM
wow ...cayalah , baguslah tahap kesedaran diri yg tinggi, i tak sedaq  sedaq lagi teruk betul ...
Quote Buritan 29-8-2019 05:42 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:34 PM
Baru 20 tahun.. Fuhhh.. Aku yg andartu relax2 ja

Rilek sis.. enjoy dunia dulu.. nanti dah beranak tak dapek itu ini royan.. baik enjoy your lifee baru kawin...
Quote jofizo 29-8-2019 05:43 PM
cer tepek pic
Quote diya_az 29-8-2019 05:44 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:39 PM
Muda lagi.. Tgk dunia dulu.. Tapi tu la.. Ramai suka nikah muda dgn alasan murah rezeki..

Yang dah bercouple, mohon segerakan..

tp mcm kezen i ni, baru 19, ada bf je 1 family kenal, dah berapa kali putus, everytime putus, post kt igstory pasal jodoh, kawen..

I was like, hello, hakak 1 dekad tua pon rilex jerrr..hahahaha
Quote sarah82 29-8-2019 05:44 PM
Buritan replied at 29-8-2019 05:42 PM
Rilek sis.. enjoy dunia dulu.. nanti dah beranak tak dapek itu ini royan.. baik enjoy your lifee b ...

Tu la.. Byk tgk budak perempuan muda meroyan sbb tak enjoy me time gitu..
Quote sarah82 29-8-2019 05:45 PM
diya_az replied at 29-8-2019 05:44 PM
Yang dah bercouple, mohon segerakan..

tp mcm kezen i ni, baru 19, ada bf je 1 family kenal, dah ...

Hahaha.. Adoioo.. Rasa nak marah pun ada.. Lps tu tak menghargai apa yg depa ada sebenarnya.
Quote R2D2 29-8-2019 05:46 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:34 PM
Baru 20 tahun.. Fuhhh.. Aku yg andartu relax2 ja

Cuba mu iklan dlm CI
Sure beratus DM
Quote sarah82 29-8-2019 05:47 PM
R2D2 replied at 29-8-2019 05:46 PM
Cuba mu iklan dlm CI
Sure beratus DM

Tak nakkkkk.. Takutt.. Hahahaha..
Quote diya_az 29-8-2019 05:49 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:45 PM
Hahaha.. Adoioo.. Rasa nak marah pun ada.. Lps tu tak menghargai apa yg depa ada sebenarnya.

Kan..tahan je nk maki tgk post2 dia kt igstory..hahaha

ladies2x please please enjoy your me time sorg2, dgn girlfriends, mom, family, enjoy to the max. Laki lain, lps kawen ada anak, still boleh me time macam bujang, pmpn mmg terus say goodbye..sebab tu i pon tak la org kata nazak sgt nk kawen..hahahaha
Quote Buritan 29-8-2019 05:51 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:44 PM
Tu la.. Byk tgk budak perempuan muda meroyan sbb tak enjoy me time gitu..

Itulaaa.. umur 20 kawin.. 21 beranak.. umur 21 nafsu kuat oii.. nafsu nsk baju mahal kasut hbeg mahal.. aku sblum kawin penuhi semua nafsu dulu.. pi tidoq hotel mewah.. mkn hotel mewahhla aku.. pi joli jlm jln ngan member.. dah kawin aku mintak mkn jah dgn laki.. jah hahaha..
Quote awanysss 29-8-2019 05:52 PM
sarah82 replied at 29-8-2019 05:34 PM
Baru 20 tahun.. Fuhhh.. Aku yg andartu relax2 ja

nak kahwin sbb suka tgk dress lawa2 ohmygodd.. iols rasa budak ni mesti jenis yg bosan hidup dia.. kalau yg enjoying life ni kalau boleh nak kahwin lambat2 kan..
Quote seulgi 29-8-2019 05:53 PM
Pengaruh drama pukul 7 yang menyajikan kehidupan indah alam perkahwinan bak alam fantasi bersuamikan orang kaya hensem romantik caring
Sebelum kawen buat promosi diri kat twitter
Selepas kawen setaun dua meroyan kat page fesbuk krt
Quote sarah82 29-8-2019 05:54 PM
awanysss replied at 29-8-2019 05:52 PM
nak kahwin sbb suka tgk dress lawa2 ohmygodd.. iols rasa budak ni mesti jenis yg bosan hidup dia.. ...

Kann.. Dress lawa masa tu.. Nanti 20 tahun tgk gambar.. Rasa malunya napa aku pilih dress tak cantik tu.. Hahaha..
Quote sarah82 29-8-2019 05:55 PM
Buritan replied at 29-8-2019 05:51 PM
Itulaaa.. umur 20 kawin.. 21 beranak.. umur 21 nafsu kuat oii.. nafsu nsk baju mahal kasut hbeg ma ...

Yezaa.. Betul.. Beli apa yg nak.. Lps nikah belum tentu kita dpt rasai semua tu.
Quote sarah82 29-8-2019 05:56 PM
diya_az replied at 29-8-2019 05:49 PM
Kan..tahan je nk maki tgk post2 dia kt igstory..hahaha

ladies2x please please enjoy your me tim ...

Yap.. Bila dah nikah.. Perempuan secara automatik akan terus nak buat apa pun fikir ttg keluarga.

Jadi nikmati dulu.. Dan saving duit sebagai back up plan bila dah nikah.. Jadi apa2 kat suami.. Maka tak hidup susah.. Tu arwah tok selalu pesan.
Quote CiliPadiSedap 29-8-2019 05:57 PM


muka lawa , tp janganlah jual murah sangat dik.

Lihat semua komen(140)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.288794s Gzip On
To Top