Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Biadap, Bergaduh Dengan Semua Orang"- Caprice Kata Zynakal "Diganggu Makhluk Halus"

30-8-2019 09:59 AM|HakirRahman| Komen: 129

Penyanyi BBNU Zynakal sejak kebelakangan ini terpalit kontroversi kerana didakwa tidak ada adab dalam urusan kerjayanya. 

Buat yang "who are u", Zynakal ni adalah penyanyi baru (lagu Terbang) yang sebelum jadi penyanyi pernah menerbitkan beberapa lagu artis lain seperti Sabar (Ismail Izzani) dan Tinggal Sayang (Haqiem Rusli). 


Tetapi, malangnya penyanyi ini dikatakan tidak ada adab ketika berurusan dengan orang, bergaduh dengan banyak pihak. 

Zynaka. Foto: Instagram

Di Instagramnya, dia memuat naik mesej berbalas makian dengan seorang penerbit stesen radio era.fm. Siap memaki kononnya penerbit itu "bangang dan bodoh." Aih tak profesional sangat tu dik! 

Benda boleh selesai belakang, kenapa hendak buka aib. Foto: Instagram

Tidak cukup dengan itu, dia selamba badak menggunakan rekaan seorang pereka luar negara untuk lagu terbarunya. Tetapi, apabila ditegur buat tidak tahu dan berkeras kepala. 

Tiru design orang. Foto: Instagram

Tetapi, teman rapatnya, Caprice mendedahkan yang Zynakal ni sebenarnya sakit "diganggu mahkluk halus". Menerusi Instagramnya, Caprice mendakwa si Zynakal ini sudah berhari tak balik rumah, tak tidur dan bergaduh dengan semua orang. 


"Dia tak balik rumah, tak tidur empat hari, dia gaduh dengan semua orang, kita rasa seperti ada yang tak kena dan mungkin ada gangguan spiritual," kata Caprice. 

Malah, menurut Caprice lagi, dia dan penyanyi Sufian Suhaimi berusaha mencari ustaz untuk mengubati Zynakal sampai ke Hulu Langat. Sayang sahabat punya pasal! 

"Saya dan Sufian sampai ke Hulu Langat cari ustaz untuk periksa keadaan Zynakal. Tetapi, akhirnya dia tiada gangguan, mungkin sakit jiwa tapi saya pula sangkut ada sesuatu," katanya. 

Begitulah kisahnya. Berubatlah dik, cari gaduh dengan semua orang dalam industri hiburan Malaysia yang kecil ni sengaja cari nahas namanya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 129
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : Pamer Lelaki Tak Berbaju, Netizen Lahar Nubhan Dan Isteri Menari Dalam Muzik Video Baru

Komen Terbaru

Quote renko 4-9-2019 09:20 AM
pijak je elok dia ni

Lain-lain Komen

Quote uori 30-8-2019 10:03 AM
yang bagi statement pun mcm kena sampuk
ingat kita ni bodoh ke apa nak percaya.
cakap pusing2. bodoh.
Quote chicozinn 30-8-2019 10:04 AM
eh, percaya plak si topi nasi ngan gangguan makhluk halus ni??btw, muka si zy who are yuss ni xleh gi jauh la..lagu dia pun aku xpnah dgar..
Quote kualibesi 30-8-2019 10:05 AM
so dia lah yg bt hal dekat stesen minyak ampang tu? xmemasal duk lokap
Quote sarah82 30-8-2019 10:06 AM
Kalau la jin boleh saman fitnah manusia.. Harus lawyer dari kalangan Jin tak menang tangan{:run
Quote PrincesCity 30-8-2019 10:10 AM
sape budak tuu????
Quote Jackjack08 30-8-2019 10:12 AM
Daripada orang xtau pasal isu ni jadi makin ramai org tahu sebab si pengulas tak bertauliah ni
Quote Madel 30-8-2019 10:14 AM
Naseb la nko retis Msia., boleh sesuka hati buat kurang ajar, acah2 teraniaya, boleh kasi alasan kena sampuk antu .
Kalau nko retis Korea..aku rasa nko sendiri sukarela bunuh diri tak tahan kena kecam dgn warga netizen sana.

Muka nko pecah pintu sgt, usah le fefeling popular yach
Quote damian_lee 30-8-2019 10:17 AM
Alip ajiz 2.0
Quote VirusDetected 30-8-2019 10:18 AM
Makhluk halus pon x ingin dkt ngan ko ler...
Quote prettyuglybabe 30-8-2019 10:24 AM
sarah82 replied at 30-8-2019 10:06 AM
Kalau la jin boleh saman fitnah manusia.. Harus lawyer dari kalangan Jin tak menang tangan{:run

kalah lawyer buah kan
Quote sarah82 30-8-2019 10:27 AM
prettyuglybabe replied at 30-8-2019 10:24 AM
kalah lawyer buah kan

Tu la.. Hari2 70-100 kes lawyer Jin masuk kes.. Mau dlm sebulan boleh beli cash lambo.. Hahaha
Quote fliphair8 30-8-2019 10:29 AM
Dek, ko jgn marah kalo org cakap muka ngan pangai seiring ye dek....kekekkeke
Quote imanda 30-8-2019 10:33 AM
nama pon xsemenggah seiring rupa haha sb ko wat pangai xpsl2 kena hencap dekkk
si calpis capris tu kan ada portal islamik apa tu xtry ke rukyahkan kawan tu kot mau hilang sakit dia tu.
Quote YomiuriLandMae 30-8-2019 10:34 AM
xde ke mana la dia ni dlm industry.. dah bole start2 carik keje lain kot..
Quote haryatie 30-8-2019 10:37 AM
geli hati pulak bca komen ko org
da la x hensem, xde budi bahasa pulak
kesian sungguh dia ni
jgn panas baran sgt dik
rugi hidup
Quote miemiecha 30-8-2019 10:45 AM
muka desa nan permai dik, gangster vandalisme pun ye kat muka murni ituew...
yg topi nasik punya statment mcm pandir
kabo kne gngguan, g berubat kabo x kna..
bengong
Quote orglama 30-8-2019 10:48 AM
haryatie replied at 30-8-2019 10:37 AM
geli hati pulak bca komen ko org
da la x hensem, xde budi bahasa pulak
kesian sungguh dia ni ...

tak penah tau pun kewujudan dia ni. nama bukan main urban tp rupa tak mencerminkan keurbanan nama dia tu; x ensem & @Kurex pun tak hengen nak menyandarkan kepala ke bahu nya
Quote Kurex 30-8-2019 10:54 AM
Kalau member kau, terus kau bekap kan topi nasik???!!
Quote crazybeach 30-8-2019 10:55 AM
muka rempit, letak nama pun rempit, selayaknyalah pakej dengan perangai rempit tak semenggah tu sekali. nak fefeling nak jadi bad boy ke nok tapi nampak bodoh jah. jangan masa dah sendu whoareyouss nanti kau yang terhegeh-hegeh nak terjah konti era tu pulak

Lihat semua komen(129)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.326657s Gzip On
To Top