Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Bukan Gimik, Umie Aida Jadi Bidan Terjun Dalam Teater Pawana Isabella Saat Akhir

29-8-2019 10:43 AM|Oleh: natrahn| Komen: 49

Teater Malayu-Pawana Isabella dipentaskan untuk malam keenam di Istana Budaya di sini malam tadi dikejutkan dengan penampilan Datin Paduka Umie Aida yang menggantikan Azar Azmi pada saat-saat akhir.



Beliau menceritakan pengalamannya menjadi bidan terjun menggantikan pelakon Azar Azmi yang tiba-tiba jatuh sakit bagi membawa watak Permaisuri Cahya Tishakur untuk pementasan teater Pawana Isabella menerusi entri di Instagram (IGTV) peribadinya.




Kredit Foto - Instagram Umie Aida

Waktu pementasan turut ditangguhkan sehingga jam 9.15 malam bagi membolehkan Umie Aida melakukan persiapan gara-gara perubahan saat-saat akhir itu.

Umie Aida hanya diberikan masa beberapa jam untuk persediaan menghayati watak antagonis yang antaranya memerlukannya mengilai bagi menghidupkan watak.

Namun, Umie Aida dilihat tidak kekok walaupun terpaksa berlakon sambil membaca skrip sepanjang pementasan tersebut. Walaupun tidak dalam kesempurnaan, Umi bertindak cemerlang dan menerima tepukan gemuruh penonton sepanjang persembahan kira-kira tiga jam itu.

Pengarah Istana Budaya, Mohamed Juhari Shaarani atau Abang Joe turut memuji keberanian Umie menyahut cabaran itu.


Kredit Foto - Abang Joe

"Sepanjang 20 tahun saya bekerja di Istana Budaya, tak pernah ada kes sebegini. You are the best! Adik abang terbaik.

"Anda menjadikan ia sejarah buat tahun 2019. Sesuatu yang sangat menakjubkan. Pelakon Terbaik untuk Istana Budaya," memetik laporan Mstar.

Kalau sudah namanya pelakon penjulang anugerah, berilah apa sahaja watak, pasti tidak menghampakan. Tahniah Umie Aida!

Pawana Isabella dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya mulai 21 Ogos lalu selama 11 hari hingga 31 Ogos menyaksikan gandingan hebat Syafiq Kyle dan Janna Nick sebagai pelakon utama. Ia turut membariskan Datuk Afdlin Shauki dan Johan Raja Lawak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 49
Komen

Previous : Sering Dituduh Kononnya Gila, Tasha Shilla Kembali Aktif Dalam Industri

Next       : Penampilan Nadia Brian Di KLFW Dihencap Mempersendakan Agama

Komen Terbaru

Quote lolita737 17-9-2019 04:38 PM
ada baca komen kat ig kawan i diaorg cakap teater ni xbest..

tp iolls dpt rasa pun teater ni mcm syok sendiri..

Lain-lain Komen

Quote bintangcinta 29-8-2019 10:52 AM
sakit apa pulak Azar Azmi tu
Quote beta_carotene 29-8-2019 10:54 AM
Gimik lettew
Quote ezacbee 29-8-2019 10:56 AM
Wah boleh hafal dialog last minit.. kalau aku blur
Quote LadyCarefree 29-8-2019 10:56 AM
Never liked azar sbab rasa mcam negatif vibes heheheheheh
Quote diggerr 29-8-2019 11:38 AM
Congrats ler boleh bawak watak tu
Quote Cpkay 29-8-2019 11:39 AM
profesional artis begini kita kene salute
Quote natrahn 29-8-2019 11:48 AM
ezacbee replied at 29-8-2019 10:56 AM
Wah boleh hafal dialog last minit.. kalau aku blur

tak dan hafal..dia baca skrip tu je sambil belakon sepanjang pementasan..
Quote mizzmimi 29-8-2019 11:52 AM
Another acik me..
Quote cheekylala 29-8-2019 11:54 AM
Bravo!
Quote Suchi 29-8-2019 12:08 PM
Susah gak berlakon teater kena pastikan sihat dan takde kes emergency tidak jenuh la org lain kena ganti tempat.
Mungkin setiap watak kena ade pelakon gantian standby supaya xdelah terjadi kejadian gini.
Quote caprut 29-8-2019 12:10 PM
Artis x hbes2 sakit.
Quote crazybeach 29-8-2019 12:11 PM
takde understudy ke yang boleh step in. ke understudy pun sakit jua
Quote fa1982 29-8-2019 12:14 PM
Sure kena banned ler azar azmi lepas ni..ke tak
Quote edoraixora 29-8-2019 12:15 PM
primadona hebatttt.....apedehal
umie aida terbaikkk
Quote hzln 29-8-2019 12:27 PM
Dlm mana2 pementasan teater mesti ada understudy
Just in case apa2 jadi dgn pelakon asal, sakit ke, ada komitmen lain ke, waima sbb stuck kat traffic jam pun
Timah ni org lama dlm industri, tapi cara kerja mcm makcik kemas handle pementasan tadika kemas sempena hari kemerdekaan kat ujung kampung sana
Quote takayama 29-8-2019 12:30 PM
hzln replied at 29-8-2019 12:27 PM
Dlm mana2 pementasan teater mesti ada understudy
Just in case apa2 jadi dgn pelakon asal, sakit ke, ...
Timah ni org lama dlm industri, tapi cara kerja mcm makcik kemas handle pementasan tadika kemas sempena hari kemerdekaan kat ujung kampung sana

aduhai tergelak kaka part mcm makcik kemas chuols refer kat timah

Quote September14 29-8-2019 12:47 PM
aku suke klu umie ni blakon.. mmg hebat
Quote sapeka 29-8-2019 12:49 PM
Azar tu perempuan ke
ingt laki based on nama
muka mmg tak kenal
Quote nazzse 29-8-2019 12:54 PM
Ada ke yang pergi tengok?? Nampak props tak menarik..pelakon lagi lah

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.130152s Gzip On
To Top