Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kantoi Pasang Kamera Kecil Dalam Tandas Pesawat

28-8-2019 12:28 PM Komen: 30
Gara-gara meletakkan sebuah kamera kecil di dalam tandas pesawat, seorang rakyat Malaysia dijatuhi hukuman penjara dua bulan dan denda AS$6,000 atau bersamaan RM25, 214.85.

Harian Metro melaporkan, dalam kejadian itu Choon Ping Lee yang berusia 50-an meletakkan kamera kecil itu dalam penerbangan dari California ke Texas di Amerika Syarikat. 

Tertuduh mengaku bersalah kerana meletakkan kamera intipan itu untuk tontonannya. 

Gambar hiasan. Kredit foto: BBC

Ping Lee juga mengaku mengaku memasang kamera itu dalam tanda kelas pertama pesawat United Airlines pada 5 Mei lalu. 

Difahamkan, seorang penumpang wanita menemui peranti itu selepas ternampak ia memancarkan cahaya biru dan tergantung berhampiran pintu.

Tertuduh seterusnya dikenal pasti menerusi imej pakaian dan perhiasan diambil kamera itu. Dia ditahan sejak 7 Ogos lalu. 

Dia juga dijangka berdepan prosiding dihantar pulang ke Malaysia kerana tertuduh bukan warga AS. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Skuau 11-11-2019 07:22 PM
sehirkedi replied at 28-8-2019 01:36 PM
Eee memalukan Malaysia je. Pervert yg tak sedarkan diri! Hukum tembak jelah.. Rakyat Malaysia tak me ...

Amerika hantar balik ke Msia..patut Msia hantar balik dia ...dr mana asl dia mai.

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 28-8-2019 12:36 PM
Memalukan negara je buat perangai macam tu
Quote Foxey 28-8-2019 12:38 PM
Macam dah pernah baca berita ni
Quote keds 28-8-2019 12:38 PM
Ingatkan bertamadun sebab dah merantau jauh ke negara Uncle Sam rupanya otak lupa bawa sekali.
Quote shamsadis 28-8-2019 12:39 PM
dihantar balik Malaysia, lepas tu naik kapal terbang lagi, pasang kamera lagi, lepas tu dihantar ke Malaysia, naik kapal terbang lagi, pasang kamera lagi dalam kapal terbang dan lagi dan lagi
Quote Malaysia.Doom 28-8-2019 12:41 PM
Masyarakat Negara Dunia Ketiga...Mundur no wonder
Quote Buritan 28-8-2019 01:02 PM
keds replied at 28-8-2019 12:38 PM
Ingatkan bertamadun sebab dah merantau jauh ke negara Uncle Sam rupanya otak lupa bawa sekali.

Bila dok sini kulu kilir meratib i.m the best.. puihh
Quote matchstick 28-8-2019 01:04 PM
ni kes yg cina ni staff halliburton tu kan..lead legal team katanya. pangkat tinggi jgk. bongok. buat malu syarikat je
Quote keds 28-8-2019 01:13 PM
matchstick replied at 28-8-2019 01:04 PM
ni kes yg cina ni staff halliburton tu kan..lead legal team katanya. pangkat tinggi jgk. bongok. bua ...

Seriously? Legal team? Hahahah.....
Quote gaara_X 28-8-2019 01:13 PM
dah tak de kerja ke.....mmg elok sangat ko ditangkap...
Quote keds 28-8-2019 01:14 PM
Buritan replied at 28-8-2019 01:02 PM
Bila dok sini kulu kilir meratib i.m the best.. puihh

Holier than thou gittew....
Quote Boomibulat 28-8-2019 01:28 PM
Mampu byr tak..klu x mampu kami blh buka tabung utk tlg byr saman..
Quote sehirkedi 28-8-2019 01:36 PM
Eee memalukan Malaysia je. Pervert yg tak sedarkan diri! Hukum tembak jelah.. Rakyat Malaysia tak memerlukan orang macam ni. Lepas nanti buat lagi dan lagi..
Quote matchstick 28-8-2019 01:39 PM
keds replied at 28-8-2019 01:13 PM
Seriously? Legal team? Hahahah.....

[color=rgba(0, 0, 0, 0.9)]
  • Choon Ping Lee
  • Choon Ping mempunyai akaun
Chief Commercial Counsel - Eastern Hemisphere at HalliburtonExperienced Managing Counsel with a demonstrated history of working in the oil & energy industry. Skilled in Corporate Law, Legal Advice, Management, Due Diligence, Contract Negotiation, Corporate Governance and Compliance matters. Currently manages a team of lawyers and paralegals based in various countries across the Eastern Hemisphere. Strong legal professional with a Bachelor's Degree in Law from University of Bristol, a member of the Honorouble Society of the Middle Temple UK and Malaysian Bar.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.9)]
[color=rgba(0, 0, 0, 0.9)]

[color=rgba(0, 0, 0, 0.9)]kopipes drpd linkedin
Quote matchstick 28-8-2019 01:41 PM
KUALA LUMPUR: Malaysian citizen Lee Choon Ping is facing a rare charge of video voyeurism after allegedly planting a recording device in the first-class bathroom of a United Airlines flight in May.

According to the Houston Chronicle, Lee was arrested last Thursday (Aug 7) and is being held in a detention facility in Houston, Texas, after United States law enforcement tracked the device to him.

Images extracted from the device showed a man, later identified by investigators as Lee, setting up the camera in the bathroom of the aircraft, which was en route from San Diego to Houston.

The allegations surfaced after a fellow passenger seated in the last row of the first-class cabin found a device with a blinking blue light near the restroom's cabinet, wall and door hinge.

A special agent from the US' Federal Bureau of Investigation was quoted as saying that the device was loosely hanging, and that the female passenger was not sure whether it was part of the aircraft.

The woman later gave the item to the flight crew, who handed it to security officials at George Bush Intercontinental airport, who determined it was a video camera.

Although the man's face in the video footage was not clearly visible, his attire, shoes, accessories and jewellery were "distinctive", the FBI agent said.

Lee was given away after investigators cross-referenced the device's recording with security footage of passengers at the airports in San Diego and Houston.

According to a separate report by KRTK, Lee is an employee at US oil-and-gas company Haliburton, which also supplied investigators with a photograph of him in clothes that matched the person in the surveillance videos.

Halliburton is aware of the situation and is cooperating with the FBI and US Attorneys office in their investigation, the firm said in a statement.

We have a robust Code of Business Conduct and expect every employee to abide by the standards contained in the Code and all applicable laws.
Quote keds 28-8-2019 01:42 PM
matchstick replied at 28-8-2019 01:39 PM
  • Choon Ping Lee
  • Choon Ping mempunyai akaun
    Chief Commercial Counsel - Eastern Hemisphere  ...

  • Buat malu company je... Yang penting Nama Malaysia pun terpalit sama....
    Quote Melorqe 28-8-2019 02:19 PM
    setahu aku siapa2 yg kerja dgn US based company ni diaorang jaga ethic.
    legal team lead pun buat kerja mcm ni, kemaruk sungguh la uncle ni.
    ke angkel baru join kompeni tu angkel?
    Quote diggerr 28-8-2019 02:47 PM
    Memalukannn
    Quote nononcrux 28-8-2019 03:07 PM
    rakyat malaysia ke.. kaum cina buat malu perangai cina bukit dibwak2
    Quote ikanmasin 28-8-2019 03:28 PM
    apek2 suda ni..takde benda lain nak buat ..
    sampai dlm kapal terbang pun jadilah..

    Lihat semua komen(30)

    Untuk komen,
    sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

    Register  Login or Facebook Login

     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    Private Cloud provided by IPSERVERONE
    0.322974s Gzip On
    To Top