Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Bermesra Lepas Kahwin Adalah Halal, Pakai Otak Nyet Sebelum Cakap Dengan Aku" - Ahya Rosli

27-8-2019 11:44 AM|Oleh: LilRose| Komen: 82

"Bermesraan antara suami isteri setelah berkahwin adalah sesuatu yang dihalalkan."



Itu antara petikan artikel yang dikongsi Ahya Rosli sebagai reaksi terhadap kecaman warganet berhubung isu bercumbu dengan isterinya, baru-baru ini.

Anak kepada pelakon veteran Normah Damanhuri itu turut mempersoalkan mengapa bercium dengan perempuan ketika berlakon dibolehkan, tetapi mencium isteri dalam kehidupan sebenar tidak boleh dikongsi di laman sosial?



"Dia kata, islam tak ajar. Pakai otak la nyet sebelum cakap ngan aku," sindirnya.

Berikutan itu, pelbagai reaksi ditunjukkan warganet berhubung kenyataan Ahya.



Pelakon itu sebelum ini memuat naik sekeping foto intim  dia dan isteri, Shahirah Sanusi sedang bercumbuan. Dia bagaimanapun memadam foto itu beberapa jam kemudian.


Kredit foto: IG

Ahya pejam mata ke, macam mana dengan ayat di bawah "Walau bagaimanapun, Islam amat memberi perhatian terhadap isu kehormatan..."?

Apalah kata maknya sendiri, kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 82
Komen

Previous : "Hero Dan Heroin Nampak Kaku Je"- Farah Nabilah Dan Fikry Ibrahim Dihencap Komen Negatif

Next       : Bell Ngasri Cuba Jadi Ben Amir, Sama Kacak Ke?

Komen Terbaru

Quote me_nns 2-9-2019 01:59 PM
keluarga alaf baru

Lain-lain Komen

Quote dineo 27-8-2019 11:50 AM
mesra sesuka hati mu dgn isterimu , tapi
Allah  tak kata kemesraan dgn isteri adalah utk tontotonan umum

Quote mieymiey 27-8-2019 12:05 PM
Bukan ker kayu ukur kebahagiaan seseorang dapat dinilai melalui media sosial?
Masa bahagia, kemain tayang. Esok lusa tup tup habis didelete gambar tok laki.
Senang kerja netizen nak speku katanyah
Quote akakvouge 27-8-2019 12:06 PM
dorang ni bangsa adik beradik mmg suka show off benda2 dlm kain kot...
sama mcm kakak KM kan... hmmm
Quote diggerr 27-8-2019 12:06 PM
Tapi bukan utk PDA
Quote tulanglampai 27-8-2019 12:09 PM
geli nya tgok muka tak seberapa pakai baju leher panjang haha
Quote jijilaaa 27-8-2019 12:20 PM
selalu y up up kat socmed ni bukanya bahagia pun. Ak pun pelik lah, kawan ak kemain dok ngadu pasal laki malas keja, makan duit dia je. Tp weekend je dok up gambor letak kapsyen cinta hati ku..dunia ku..syurga ku...phuiiii
Quote Kurex 27-8-2019 12:21 PM
Muka jenis busuk.. Tapi harap dicucikan
Quote kikuri 27-8-2019 12:25 PM
sape tu yang bodoh pi bandingkan justin bieber dengan ahya tu... ?
Quote VirusDetected 27-8-2019 12:30 PM
yg xde otak tu ko!!!
Quote haryatie 27-8-2019 12:46 PM
nk bermesra laki bini xde sape kisah pun
lantak ko org laa...nk buat apa pun
tp yg pelik nya dn menjengkelkan....tu pun nak show off ke
bukan org nak jeles pun
tp geli aihhhh..
Quote tuberoses 27-8-2019 12:48 PM
ye tapi bukan utk ditunjuk kat public
Quote Miawlover 27-8-2019 12:49 PM
Mmg la halal nyet, tp jgnla over menunjuk kpd public, do it privately la nyet..
Quote NazRysha 27-8-2019 12:50 PM
ni contoh manusia tak bahagia
kalau bahagia tak da la nak tayang kat media sosial
Quote boojaat 27-8-2019 12:57 PM
Nape salu sgt tred budak ni dlm bod gossip? Masih pelakon lagi ke? Rimas la
Quote haryatie 27-8-2019 12:58 PM
jijilaaa replied at 27-8-2019 12:20 PM
selalu y up up kat socmed ni bukanya bahagia pun. Ak pun pelik lah, kawan ak kemain dok ngadu pasal  ...

betul3...
sedara aku pun ada yg mcam tu
laki dia kaki prempuan..kahwin lagi pastu cerai
ni da ada scandal baru, konon nya nak kawin lg
hal2 anak pun x ambil peduli, sakit pening, makan pakai tanggung sendiri
sekejap sekejap meluah perasaan mcam benci sgt kat laki
mcam da nk bercerai sgt
pastu setakat laki belanja mkn roti canai kat kedai mamak je pun
da mcm cinta mati sgt..bukan main lg mula la kuar ayat2 romantis
nk komen lbih2 pun bosan..
dulu rajin jugak nasihatkan...baik hidup sendiri dr makan hati
tp da bertahun hidup mcam tu
nak nasihat pun da rsa menyampah
lantak ko la..da ko yg pilih hidup mcam tu
xde laki x best hidup kut
Quote damian_lee 27-8-2019 01:03 PM
jijilaaa replied at 27-8-2019 04:20 AM
selalu y up up kat socmed ni bukanya bahagia pun. Ak pun pelik lah, kawan ak kemain dok ngadu pasal  ...

So true sis ... yang selalu up kat social media
Kat luar hambar jer

I kenal sepasangan
Isteri curang and husband pun dah kantoi
Up kat social media mcm isteri setia syg keluarga
Padahal mencurang jer kerja
Quote damian_lee 27-8-2019 01:04 PM
Dalam islam bukan hanya halal haram dik
Sbb tu la bohjan2 yang pegi thailand tak makan babi
Tapi mengongkek tak ingat

Sebb dosa selective

Selain haram haram
Ada juga adab dan perasaan malu dikkkkk
Quote Norma69 27-8-2019 01:07 PM
Teringat  aku tetibe adegan mak dia jd pompuan jalang dlm drama apa tah ...tiberrrrr
Quote takayama 27-8-2019 01:13 PM
mmg dah halal leh nk buat apa shj tp bukan utk tontonan
klu nk tunjuk sgt apa kata buh sekali video korang tgk main, kata dah halal kan

Lihat semua komen(82)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100933s Gzip On
To Top