Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kena Bayar RM1,000 Bunga Setiap Jam

26-8-2019 05:13 PM Komen: 22
Gara-gara gagal menyelesaikan hutang, seorang ahli perniagaan bukan sahaja berdepan dengan bunga tinggi malah diugut akan dilacurkan.

Memetik laporan Harian Metro, mangsa yang berusia 28 tahun itu kini hidup dalam ketakutan kerana terpaksa membayar bunga RM1,000 setiap jam bagi menyelesaikan hutang dengan along tidak berlesen. 

Wanita yang dikenali sebagai Wong juga berkata, dia mencari peminjam itu menerusi Facebook pada 29 Julai lalu.

Kredit foto: Harian Metro

Namun ketika berurusan saya menolak pinjaman yang ingin dilakukan kerana bunga pinjaman terlalu tinggi dikenakan.

Bagaimanapun saya diberitahu oleh lelaki dikenali sebagai Lim pinjaman saya diluluskan dan sudah dimasukkan ke dalam akaun," katanya menerusi Biro Pengaduan Awam MCA. 

Katanya lagi, bunga yang dikenakan sangat tinggi sehingga dia terjerat. 

Saya kemudian perlu membayar RM1,700 setiap bulan untuk menyelesaikan hutang berkenaan.

Saya sudah membayar sejumlah wang kepada lelaki berkenaan namun diugut jika gagal melangsaikan hutang mereka akan melacurkan saya, katanya lagi. 

Mangsa kemudian membuat laporan polis di Balai Polis Kajang.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote VirusDetected 27-8-2019 08:38 AM
bape juta ko pinjam ni?
stiap hr kn byr byk gitu

Lain-lain Komen

Quote saifulms 26-8-2019 05:27 PM
Wah! Gila.. Rompakan alaf baru..
Quote sarah82 26-8-2019 06:00 PM
Mak ai.. Sehari 24 ribu. Gila
Quote cHimo 26-8-2019 06:20 PM
Amboi along bukan main2 bunga lagi la peminjam tak dapat bayar kalau bunga tinggi camtu...
Quote Miawlover 26-8-2019 06:52 PM
Dh np x pinjam Bank je..?
Quote diggerr 26-8-2019 07:03 PM
Nak duit dapat sekali bunga
Quote Buritan 26-8-2019 07:17 PM
sarah82 replied at 26-8-2019 06:00 PM
Mak ai.. Sehari 24 ribu. Gila

Kayooo kayooo kayooo.. tak pe laa moiii.. jadi jah pelacur.. along ni pun dap punye jugak..
Quote Buritan 26-8-2019 07:18 PM
cHimo replied at 26-8-2019 06:20 PM
Amboi along bukan main2 bunga  lagi la peminjam tak dapat bayar kalau bunga tinggi camtu... ...

Gila punye along..
Quote sarah82 26-8-2019 07:18 PM
Buritan replied at 26-8-2019 07:17 PM
Kayooo kayooo kayooo.. tak pe laa moiii.. jadi jah pelacur.. along ni pun dap punye jugak..

Kesian pulak kat amoi tu.. Kejam la depa ni.. Bangsa sendiri pun buat naya
Quote Buritan 26-8-2019 07:21 PM
sarah82 replied at 26-8-2019 07:18 PM
Kesian pulak kat amoi tu.. Kejam la depa ni.. Bangsa sendiri pun buat naya

Alaa dapig ni cume gune sayang kaumlaa masa nak selamatkan karier politik jahhh.. mohong jah semua
Quote sarah82 26-8-2019 07:26 PM
Buritan replied at 26-8-2019 07:21 PM
Alaa dapig ni cume gune sayang kaumlaa masa nak selamatkan karier politik jahhh.. mohong jah semua

Kannn.. Masa nak sembelih utk perut sendiri.. Ang melayu ka ang cina ka.. Ang india ka.. Ang hanya berguna masa duit dan juga undi
Quote Buritan 26-8-2019 07:30 PM
sarah82 replied at 26-8-2019 07:26 PM
Kannn.. Masa nak sembelih utk perut sendiri.. Ang melayu ka ang cina ka.. Ang india ka.. Ang hanya ...

Yeppp.. aku tengok muke sekor sekor pun aku benci.. mca dulu tak berkenan gak tp kureng skitlaa
Quote sarah82 26-8-2019 07:40 PM
Buritan replied at 26-8-2019 07:30 PM
Yeppp.. aku tengok muke sekor sekor pun aku benci.. mca dulu tak berkenan gak tp kureng skitlaa

Sabar.. mmg muka dap annoying
Quote Miss.H 26-8-2019 09:31 PM
Fuhhh tak lena tidur mengenangkan bunga yang tinggi
Quote MarissaMiller88 27-8-2019 03:15 AM
Ahlong mmg mcm ni  ada pernah wjatsapp aku dulu ntah mcmna ble dpt number..msg kata saya dr syarikat bla..bla...perlu wang boleh tanya saya...i pun saja2 reply kata mana jadual loannya? Dia tnya brapa mau bg nombor akaun skrg..saya pun aikk..trus block..jd i x heran amoi ni terlanjur bg no.akaun trus nak cancel then the along cepat2 transfer duit spya loan tu proceed dah n amoi tu x leh buat apa2..sbb kalau dia return balik duit tu dia kena byr bunga jg..
Quote pokaibanktokyo 27-8-2019 07:17 AM
sarah82 replied at 26-8-2019 11:18 AM
Kesian pulak kat amoi tu.. Kejam la depa ni.. Bangsa sendiri pun buat naya

Dengan bangsa sendiri la mereka berani.
Quote pokaibanktokyo 27-8-2019 07:19 AM
Buritan replied at 26-8-2019 11:17 AM
Kayooo kayooo kayooo.. tak pe laa moiii.. jadi jah pelacur.. along ni pun dap punye jugak..

Entah entah itu along ahli Bersatu
Quote pokaibanktokyo 27-8-2019 07:21 AM
sarah82 replied at 26-8-2019 11:26 AM
Kannn.. Masa nak sembelih utk perut sendiri.. Ang melayu ka ang cina ka.. Ang india ka.. Ang hanya ...

Dengan melayu mereka takut kena pukul, kena sembelih
Quote pokaibanktokyo 27-8-2019 07:24 AM
Miawlover replied at 26-8-2019 10:52 AM
Dh np x pinjam Bank je..?

Tak diluluskan
Quote pokaibanktokyo 27-8-2019 07:26 AM
Kaum cina dah la miskin. Bila hidup dalam ketakutan macam ini lagi la mundur hina dina

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.310013s Gzip On
To Top