Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Perniagaan Jatuh Teruk, Ada Hati Nak Jadi Konsultan' - Ini Respon Panjang Boy Iman

26-8-2019 03:04 PM|Oleh: LilRose| Komen: 26

"Saya juga boleh dikatakan pakar dalam bidang branding, A&P, Sistem Agen, Motivasi dan Business Development."

Niat baik pelakon dan usahawan Boy Iman menawarkan khidmat nasihat berkenaan konsultan perniagaan terutamanya dari segi jualan dan pemasaran.



"Saya juga membuka sebarang kerjasama perniagaan iaitu partnership, funding, business matching, JV dan lain-lain.

"Jangan malu, jangan segan untuk berbincang," tulisnya.



Bagaimanapun, seperti biasa ada sahaja komen tidak menyenangkan dilemparkan terhadap Nuruliman A Rahman atau Boy Iman.

"Macam mana Datuk nak jadi konsultan sedangkan perniagaan Datuk dah jatuh teruk?" tempelaknya.



Boy Iman bagaimanapun memberi penjelasan dengan tenang bagi menangkis dakwaan individu terbabit.



Dalam masa sama, beberapa individu turut tampil membela Boy Iman dengan hujah mereka sendiri.


Kredit foto: IG Boy Iman



Ada ke yang nak cuba mendapatkan khidmat nasihat berkenaan konsultan perniagaan daripada Boy Iman yang pakar dalam bidang penjenamaan dan motivasi tu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 26
Komen

Previous : "Hero Dan Heroin Nampak Kaku Je"- Farah Nabilah Dan Fikry Ibrahim Dihencap Komen Negatif

Next       : "Saya Tak Percaya Dengan Pernikahan" - Fatin Afeefa

Komen Terbaru

Quote lee_sakura 28-8-2019 06:53 PM
laksmanabentan replied at 27-8-2019 10:17 AM
takde artis2 muda2 nak dekat ker...
dato ni weeeiiii....
huntong artis2 yg baru nak naik kan....

usahkan kata yg muda, yg tua pon dh lari mcm nasir wahab

Lain-lain Komen

Quote Mfzg89 26-8-2019 03:34 PM
bisnes ke? ke konsultan cara2 jadi penipu berjaya?
Quote LadyCarefree 26-8-2019 03:59 PM
Cara2 nk dpat dato luar pagar dn dpat doktoret kt pentas belon
Quote Kurex 26-8-2019 04:18 PM
Kenapa la kau tak kurus balik
Quote goss79 26-8-2019 04:41 PM
dia gila talak ke
Quote hzln 26-8-2019 07:09 PM
Betul la tu
Dia jadi CONsultant
Korang nak dptkan ilmu cara jadi CONman
Gi la cari dia
Quote Gumball 26-8-2019 07:21 PM
Betol la netizen tuh komen, klw bisnes sendiri jatuh merundum, cemana nak consult bisnes orang..better consult bisnes sendiri dulu..
Tapi..ada ker yang nak guna perkhidmatan dia niy..?
Quote azman124 26-8-2019 08:56 PM
Smua nak buat duit atas angin je dgn jadi bisnes konsultan mcm Azizan Osman dan Najib Asaddok.

Dan jgn lupa "salahkan org melayu" klau bisnes kita jatuh.
Quote namieamuro 26-8-2019 09:00 PM
Edited by namieamuro at 26-8-2019 09:03 PM

consult utk jd SCAMMER terulong ke sambil grad Unibersiti belon 2-3 ketul?
tenor (1).gif
Quote amukgemuk 26-8-2019 09:05 PM
"Macam mana Datuk nak jadi konsultan sedangkan perniagaan Datuk dah jatuh teruk?"tempelaknya.




Tempelaknya? Kalau alasannya datuk ni tak layak pasal ...perniagaan dia dah jatuh teruk...
maka ayat ni amatlah bersopan.

Pasal ada lagi sebab lain dia kurang layak. Yg lebih jelas.
Quote diggerr 26-8-2019 09:20 PM
Pakar ler sangat
Quote emera 26-8-2019 09:42 PM
Jgn kata nak consult org, pakai title datuk pun tak layak.. org mcm ni pun kalau ada yg percaya, mmg bodow sgt laaa..
Quote awexgaban7 26-8-2019 09:50 PM
Dbi ni kalau meolz category kan.... heshe dalam ranking tercorot... koserrr
Quote armin 26-8-2019 11:29 PM
Akaun kena freeze sebab? Scam orang? Hahaa
Quote chicozinn 27-8-2019 12:29 AM
azman124: Smua nak buat duit atas angin je dgn jadi bisnes konsultan mcm Azizan Osman dan Najib Asaddok.Dan jgn lupa "salahkan org melayu" klau bisnes kita  ...


Dats why meleis ni lmbat kaya madah manjang gi seminar pdahal so called biz cnsultant tu modal air liur je da la tiru pattern omputih mniaga..pdahal boleh je bca buku ttg biz tp.org kita mls nk cara senang je sumenye
Quote coolie83 27-8-2019 10:01 AM
Quote laksmanabentan 27-8-2019 10:17 AM
takde artis2 muda2 nak dekat ker...
dato ni weeeiiii....
huntong artis2 yg baru nak naik kan....
rapat terus....
hahahaha...
Quote mummy75 27-8-2019 10:23 AM
empayar???waahhh dasyat betul dia labelkan bisnes dia yg bercabang2 tu sebagai empayar..dah sama level dgn syed bukhari ni..ahahahaha
Quote LadyCarefree 27-8-2019 10:28 AM
chicozinn replied at 26-8-2019 11:29 PM
Dats why meleis ni lmbat kaya madah manjang gi seminar pdahal so called biz cnsultant tu modal a ...

Betul. Pelik kn iols tngok mcam segala peniaga mcm kingjualkasutfake semua tu boleh dipanggil buat ceramah kat ipta sitopinasi sidayanamerda segala tu la semua dahlah takat spm je
Quote cikatilia 27-8-2019 10:52 AM
dia ni letak la tittle datuk segala ayahanda kekanda bapakanda maharaja sekali pon
still nampak hauk

tolongla stay mcm citer blok 404 tu. manis sikit nengok nya...

ni dah la penipu bodo sombong plak

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.312074s Gzip On
To Top