Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Fizz Fairuz Bengang Bil Elektrik Cecah RM1,000 Sebulan, Rupa-rupanya Sebab Tertunggak?

23-8-2019 05:12 PM|Oleh: Saiful| Komen: 241

RM1,000 sebulan? Terkejut Datuk Fizz Fairuz bila melihat bil elektrik rumahnya.

Dahlah jarang berada di rumah, pelakon ini musykil betul dengan jumlah bil tersebut.


Foto: IG

Di Instagram, Fizz ada memuat naik video mengenai isu itu.



"Kita kongsi sikit, sebab memang terkejut sangat-sangat sebab terlalu banyak. Jarang ada rumah, tapi bil beribu," tulisnya.

Suami kepada Datin Almy Nadia ini juga berharap agar pihak bertanggungjawab mengambil berat tentang bil yang dianggap sebagai melampau. 



"Harap #tnbmalaysia @tenaga_nasional tolong ambil berat sikit masalah saya ni. Nak telefon bertanya je dah satu jam menunggu, sambung sana sini. Akhirnya putus, kena hubungi balik.

"Harap sangat @tenaga_nasional cakna mengenai masalah saya ni, saya tiada duit banyak nak menyara syarikat korang," tulisnya lagi.

Di ruangan komen, ada juga netizen yang menghadapi masalah sama.




Bagaimanapun, ada juga yang menyedari bil yang ditunjukkan Fizz itu tinggi kerana dicampur dengan tunggakan bulan terdahulu.

"Maaf Datuk. Tengok pada bil tu, caj semasa RM300++ je. Yang menjadikannya RM1,000++ sebab termasuk caj tunggakan," komennya.

Kesian Datuk, harap bertabahlah ya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 241
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : Rita Rudaini Menangis Kerana Masih Dikaitkan Dengan Bekas Suami

Komen Terbaru

Quote anisanim 11-11-2019 10:51 AM
Adeh..sila cek Betul2 salah bil di pihak siapa.. Mmg bil api skrg mahal kot.. And mmg susah nk deal dgn jbtn2 hot gini guna phone.. Baik datuk pi pejabat TN, cepat urusan selesai

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 23-8-2019 05:28 PM
Tertunggak rupanya
Quote AinHazwan 23-8-2019 05:28 PM
Adoi.. udah tunggakan.. memang la smpai seribu..
Quote jijilaaa 23-8-2019 05:32 PM
hahahahahahah..aduh malu wei tak reti tgk bill ke?
Quote Boomibulat 23-8-2019 05:34 PM
Datuk pun sengkek ke?
Quote ninjago 23-8-2019 05:34 PM
malu la dah tulis marah2 kt tnb sekali ada tunggakan. pastu seorang Datuk lak tu yg bising2 pasal bil tnb RM1000 ..patutnya small matter je
Quote fadz84 23-8-2019 05:37 PM
Bongoknya.. x reti baca ke hape? Uhuks.. tunggakan tu ko campur la dgn bil semasa, dptlah total yg bawah tu.. lupa byr bil ke datuk?
Quote KIM.K 23-8-2019 05:39 PM
Sebulan RM300 tu tinggi
Macam pakai oven industri kat umah
Atau fridge industri jenis transparent doors
Quote Suchi 23-8-2019 05:40 PM
Edited by Suchi at 23-8-2019 05:42 PM

Yang Tertunggak tu  sbb dia lewat bayar ke?cth bil dikuarkan tiap 4hb time tu dia baru nk bayar hat bulan lepas tu mmgla akan dibawa ke bulan depan.
Kalo tgk kat bil tu hat bulan 7 tu dia belum bayar lg sedangkan bil bulan 8 dah kuar sbb tu la jd seribu.
Quote mesmerize 23-8-2019 05:41 PM
malunya sis.. bil tertunggak berapa bulan tu
Quote Kurex 23-8-2019 05:42 PM
Member kata fiz dgn paknil.. Betul ke???
Quote pumpkingirl 23-8-2019 05:43 PM
Nasib bil rumah aku dlm 100 je sebln..
Tapi kwn2 aku majoriti 3/4 ratus sebln..
So bil fiz ni masih blh dikategorikan normal la..
Kdg org tak sedar..diorg ingat tv, aircond je pakai byk letrik..padahal lampu2 tu lagi byk guna letrik sbnarnya.

Quote Jennyrol 23-8-2019 05:54 PM
Adoii malunye.. Sebelum melenting tgk la btl2 ade tunggakan ke x
Quote sarah82 23-8-2019 05:55 PM
Aku nampak ada tunggakan.. Kata mata aku kena tambah power spek lagi.
Quote sarah82 23-8-2019 05:56 PM
KIM.K replied at 23-8-2019 05:39 PM
Sebulan RM300 tu tinggi
Macam pakai oven industri kat umah
Atau fridge industri jenis transparent  ...

Pakai ekon Kim.. Rumah tok ni ekon running 24 hrs.. Sbb kalau off saja.. Sat g dia mengaru gatal2..jadi on ekon 24 hrs.. Bulanan rm340++
Quote armin 23-8-2019 06:05 PM
KIM.K: Sebulan RM300 tu tinggiMacam pakai oven industri kat umahAtau fridge industri jenis transparent doors

Kalau pakai aircond tak sampai rm300 ke?
Quote armin 23-8-2019 06:07 PM
Last bayar bil 22/6. Bulan 7 dgn 8 kau tak bayar ke? Motif nak marah tnb? Lawak hahahahahaha
Quote edoraixora 23-8-2019 06:10 PM
Edited by edoraixora at 23-8-2019 06:15 PM

seribu tu 3 bulan punya bil, tunggakan plus bil semasa datuk....
kalau ade ekon sebijik dua kat rumah, lebih kurang gitulah bil tnb nya
Quote prettyuglybabe 23-8-2019 06:13 PM
hahahaha.. adoi la.. nak bom tnb sekali malu sendiri
Quote izat123 23-8-2019 06:16 PM
Nama je dato' bil 300 sebulan pun bising. Kalau ada aircond setiap bilik plus ruang tamu confirm bil paling murah pun 300 lah.

Lihat semua komen(241)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.174009s Gzip On
To Top