Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Panik Salah Laluan, Wanita Pandu Lawan Arus

23-8-2019 12:11 PM Komen: 71
Panik tersalah masuk lorong, itu alasan diberikan seorang wanita yang ditahan kerana memandu melawan arus di Lebuhraya Sungai Besi (BESRAYA) menghala ke Pandan Indah, Kelmarin.

Lapor Berita Harian, wanita berusia 27 tahun dari Cameron Highlands itu ditahan jam 8.45 malam di Balai Polis Trafik Ampang Jaya sejurus penularan video kejadian.


Foto: FB Info Roadblock JPJ/POLIS

Kita tahan seorang wanita susulan satu video tular menunjukkan sebuah kereta jenis Perodua Alza dipandu secara melawan arus di BESRAYA menghala ke Pandan Indah.

Hasil siasatan awal, wanita terbabit mengaku memandu secara melawan arus kerana tersilap masuk laluan bertentangan ketika dalam perjalanan pulang ke rumah.

Dia meneruskan perjalanan kerana panik dan mahu keluar dengan cepat dari laluan terbabit, kata Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariat.

Tambahnya, hasil ujian saringan air kencing dilakukan terhadap wanita terbabit juga negatif dan polis kemudian membebaskan wanita itu dengan jaminan.

Bagaimanapun, siasatan mengenai kejadian masih dijalankan mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987. - CARI


Loading FB Post...

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 71
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote monsterwife 25-8-2019 11:11 PM
Rsnya klau melayu dah kena lokap dah.undang-undang malaysia memang lemah...kat Uak tu alangkan David Beckham lesen kena gantung sbb main phone tapi kat sini relax je...mcm takde apa2

Lain-lain Komen

Quote R2D2 21-8-2019 10:10 PM
Quote mr_cool5885 21-8-2019 10:43 PM
Cuba call grab tanya no plate ni ada daftar buat grab x.
Ingat ye yg mana body kereta ade tampal sticker grab tu, anytime org boleh report kat grab kalau kau drive mcm cilakeeee
Quote prettyuglybabe 21-8-2019 11:12 PM
dah ada plate number cari je la kat rumah..
kata ada details bagai..
nak tunggu suspek menyerah diri memang tak la..
Quote Acikgomen 21-8-2019 11:16 PM
Ade bideo ke
Quote shernazz 21-8-2019 11:18 PM
Vgb dah keluar ke?
Bukan vcb ke?
Quote mamasaffiya 21-8-2019 11:31 PM
Plate number VGB?
Rasa x smpai lagi
Quote ctaz 21-8-2019 11:42 PM
tak pa...mcm kes dulu2 jugak...
tunjuk surat doctor...
kompom lepas
Quote Foxey 21-8-2019 11:47 PM
Mabuk ke high pemandu ni?
Quote amerald 22-8-2019 12:18 AM
Sorang mula semua ikut
Ape tindakan yg diambil utk selesaikn masalah ni? Semakin menjadi
Quote baghal_bortuqal 22-8-2019 01:14 AM
apa masalah dgn penguatkuasaan?

apsal tak penjarakan aja pandu melawan arus ni 10 tahun dlm penjara? itupon takleh?


bangang.
Quote Thanatus 22-8-2019 01:21 AM

[twitter]https://twitter.com/999Malaysia/status/1163880096572116992?s=09[/twitter]
Quote baghal_bortuqal 22-8-2019 01:25 AM
gila babi. speed lebih 80 melawan arus.


puki sial ni selayaknya dipenjarakan 10 tahun
Quote namieamuro 22-8-2019 01:26 AM
takpe..nanti die claimed OKU..tutop kes
Quote Acikgomen 22-8-2019 01:44 AM
Thanatus replied at 22-8-2019 01:21 AM

Ujong2 heshe benti jah pasal lori mengadap keta tuh kan
Eh tau pulak takut mampos kena gelek dgn lori tu
Quote JunkMail 22-8-2019 08:17 AM
Lajunya hanat ni bawak.

Apa masalah orang skrg mengundang kemalangan cam ni...sel otak putus ke? Mabuk ke? Bodoh!
Quote Boomibulat 22-8-2019 08:22 AM
Alza ni bkn abg kpd myvi ke.. yg rajin buat hal tu..?
Quote scorpionkiki 22-8-2019 08:27 AM
Acikgomen replied at 22-8-2019 01:44 AM
Ujong2 heshe benti jah pasal lori mengadap keta tuh kan
Eh tau pulak takut mampos kena gel ...

Patut lori tu gelek jer
Quote sukacactus 22-8-2019 10:26 AM
Mabuk ke
Dah la salah arus, laju plak tu
Quote honeybucuk 22-8-2019 10:39 AM
kene pemandu lawan arus ni langgar anak menteri baru ada akai...

baru la nk ketatkan undang-undang...

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.266603s Gzip On
To Top