Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Selepas Kecoh Akan Ditutup, Utusan Dan Kosmo Laris Bak Pisang Goreng

OlehHakirRahman|22-8-2019 11:25 AM Komen: 28
Selepas ada ura-ura penerbitan dua akhbar utama Melayu, Utusan Malaysia dan Kosmo akan ditutup sehingga mencetuskan perdebatan hangat masyarakat, jualan kedua-dua akhbar itu laris bak pisang goreng. 

Utusan dan Kosmo sudah mengumumkan mereka tidak akan menghentikan penerbitan tetapi akan menaikkan harga sebanyak 50sen. 

Utusan naik harga. Foto: Facebook
Disebabkan pengumuman itu, FMT melaporkan jualan akhbar Utusan dan Kosmo laris sehingga peniaga sendiri terkejut. 

"Semalam ada yang tak terjual. Tetapi, hari ini semua naskah habis dijual," kata Siti Nur Fatihah Kamaruddin yang bekerja di sebuah stesen minyak Petronas di Petaling Jaya. 

Stesen itu juga sudah menambah pesanan akhbar Utusan sebanyak 15 naskah dan Kosmo sebanyak 20 naskah. 

Laris. Foto: FMT

Malah, dilaporkan di 7Eleven, semua naskah Utusan dan Kosmo juga habis terjual. Power juga kuasa internet kan? Ramai berlumba-lumba mahu selamatkan dua akhbar ini. 

Anda sudah beli akhbar Utusan atau Kosmo hari ini? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote testly 26-8-2019 10:15 PM
dr kecik bc utusan ni...lg suka utusan dr metro/bh semua tu. sbb utusan byk psl negara malaysia..senang nak cari gambar2 sejarah mcm tu...

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 22-8-2019 11:43 AM
Mungkin org x perasan x jd tutup..so semua pakat beli edisi akhir utk koleksi kununnya..tgk la lps ni sold out lg ke tak
Quote MissVixen 22-8-2019 11:46 AM
Beli jugak haritu. Kalau betul tutup sebagai kenang kenangan.
Quote fish 22-8-2019 11:55 AM
org beli sbb nak support
dah berapa org kwn termasuk pensyarah aku dok update beli sbg tanda sokongan
katanya lps ni nak terus beli walau dah bertahun tak beli sblm ni
Quote Artemesiaa 22-8-2019 11:58 AM
Ramai beli untuk bantu pekerja
Quote Kurex 22-8-2019 12:32 PM
Aku suka kosmo.. Padat dgn info & berita sukan..
Quote Kurex 22-8-2019 12:32 PM
Aku suka kosmo.. Padat dgn info & berita sukan..
Quote R2D2 22-8-2019 12:36 PM
kenapa akhbar Tamil masih ada lagi kat rak tu?
PIBG SJKT tak tlg belikan ka?
Quote Buritan 22-8-2019 12:38 PM
R2D2 replied at 22-8-2019 12:36 PM
kenapa akhbar Tamil masih ada lagi kat rak tu?
PIBG SJKT tak tlg belikan ka?

Ko pi beli.. sian depa
Quote Mfzg89 22-8-2019 12:55 PM
Boomibulat replied at 22-8-2019 11:43 AM
Mungkin org x perasan x jd tutup..so semua pakat beli edisi akhir utk koleksi kununnya..tgk la lps n ...

boleh jadi.. simpan 10-50 tahun dah jadi barang vintage, jual boleh makap harga.. huhuuu...

hujung minggu jln2 kn amcorp mall ada je yg jual sotkabar 30-40 tahun lepas..mahal oo...
Quote Mfzg89 22-8-2019 12:56 PM
beli utk support tapi kalau gaji tangguh lagi x taula...
Quote kelana36 22-8-2019 01:54 PM
Baguslah, ada juga hikmahnya.
Di harap wartawan, penyunting tidak lagi menggunakan utusan sebagai platform politician.
Responsible reporting, jauhi dari cari pasal untuk orang saman .
Quote clara_nur 22-8-2019 02:09 PM
Kurex replied at 22-8-2019 12:32 PM
Aku suka kosmo.. Padat dgn info & berita sukan..



samalaaa..me pon suka lagi baca Kosmo dr Utusan..
dulu2 utusan ni kuat sgt politik, tu yg malas beli utusan..

Quote Bell 22-8-2019 02:15 PM
Cairkan sementara akaun UMNO yg dibekukan - ambik duit utk bayar gaji pekerja yg dah tertunggak 3 bulan.
Quote Matpon 22-8-2019 02:15 PM
harap macam tu jadi macam akhbar sinar
Quote mawar_mustika 22-8-2019 02:33 PM
dulu2 zmn sekolah ayah i hari2 beli utusan...tp sejak utusan terlampau putar belik sgt bab politik ni trus my dad stop beli...
Quote RatuDunia94 22-8-2019 02:50 PM
And its for temporary je.. lps semua ni dh x hype.. org dh lupakan smeula akhbar utusan ni... and sales merudum semula..
Quote aTiKah_aYuNi 22-8-2019 02:58 PM
mak aku dulu pembeli tegar utusan, sbb naskah besar....nak buat alas pon sedap...

kemudian, hanya beli mingguan aje sbb masih dikekalkan saiz yang besar....hari lain x beli...

tup tup bila mingguan pon turun saiz...terus mak x beli...nyampah katanya...

abang aku yg tukang supply newspaper lama...
Quote mdhelmi 22-8-2019 03:33 PM
nk lagi cepat hbs letak 5 naskah je kat kedai
Quote MelahJanda 22-8-2019 03:51 PM
s actually diorg bayar epf ke dak

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.325328s Gzip On
To Top