Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Sampai Hati Ada Yang Terluka, Lelaki Nikah Dua Kekasih Serentak

21-8-2019 05:49 PM Komen: 87
Seorang lelaki memutuskan untuk mengahwini dua kekasih sekali gus kerana enggan salah seorang daripadanya terluka.

Menurut MAKASSAR INFO seperti dipetik Harian Metro, perkahwinan itu berlangsung di Dusun Pangkalan Padang, Desa Airtarap, Kecamatan Kendawangan, Kabupaten Ketapang, Kalimantan Barat.




Kredit foto: YOY Network

Lelaki itu dikatakan berkahwin dengan dua wanita terbabit dengan mas kahwin masing-masing berjumlah Rp10,000 (RM2.90).

Saya tidak sampai hati melihat ada yang terluka. Maka saya memutuskan untuk mengahwini mereka sekali gus, kata lelaki itu.

Difahamkan, pernikahan itu direstui keluarga ketiga-tiga mempelai yang turut hadir di majlis berkenaan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 87
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ninja9 28-8-2019 08:14 PM
diss69 replied at 21-8-2019 11:17 PM
Seronok laaa utk lelaki..

pempuan tak seronok kah?  

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 21-8-2019 06:01 PM
Ok la pengantin lelaki pn hensem..
Quote sarah82 21-8-2019 06:01 PM
Hebatttt..
Quote Austranesia 21-8-2019 06:13 PM
malam pertama.celup mana satu dulu.kalau celup yg kiri dulu kanan pulak hati terluka.celup yg kanan kiri terluka..adakah konek nya bercabang dua macam buaya.boleh celup serentak
Quote hahahahihihi 21-8-2019 06:46 PM
Austranesia replied at 21-8-2019 06:13 PM
malam pertama.celup mana satu dulu.kalau celup yg kiri dulu kanan pulak hati terluka.celup yg kanan  ...

hihihi terfikir yg sama juga.

mana boleh yg kiri dulu, saya pun nak dulu .. kata si kanan
Quote lilbub 21-8-2019 07:01 PM
Boomibulat replied at 21-8-2019 06:01 PM
Ok la pengantin lelaki pn hensem..

Ni tulus ikhlas dari hati ke hihi
Quote monsterwife 21-8-2019 07:09 PM
Austranesia replied at 21-8-2019 06:13 PM
malam pertama.celup mana satu dulu.kalau celup yg kiri dulu kanan pulak hati terluka.celup yg kanan  ...

Hehehe...yg ni lawak.indon apa2 jelah
Quote Skuau 21-8-2019 07:09 PM
hebat jugok penangan 'Abang Jamil' ni...
Quote namr 21-8-2019 07:10 PM
Mlm pertama trisum la tu
Quote shernazz 21-8-2019 07:14 PM
Threesome ke first night.
Quote apedehal 21-8-2019 07:18 PM
sapa boleh bg penjelasan x knp indonesian nikah kna tutup dgn alas meja tu?
Quote chicozinn 21-8-2019 07:53 PM
apedehal: sapa boleh bg penjelasan x knp indonesian nikah kna tutup dgn alas meja tu?


Elak habuk sawang jatuh atas kopiah/tudung pengantin..nanti org kecam kenapa gambar kawen bersawang lak..
Quote jalfa 21-8-2019 07:56 PM
Sian..cantek ko dekk.bullih lagi Cari yg jantan yg lg helokkkk
Quote Nurul8001 21-8-2019 08:04 PM
chicozinn replied at 21-8-2019 07:53 PM
Elak habuk sawang jatuh atas kopiah/tudung pengantin..nanti org kecam kenapa gambar kawen bersaw ...

Hahhaha haha.
Quote yuki812 21-8-2019 08:10 PM
untong lah badan...
dpt kawin dua..
mas kawin pon murah 2.90 je...
Quote antiQue 21-8-2019 08:15 PM
Ini lagi menyakitkan namanya
Quote krustykrab 21-8-2019 08:24 PM
Rm2.90 dpt 2 pepek untuk diulit...untung badan jantan tu...
Mlm ni pepek 1, mlm esok pepek2...ulang2 sampai bosan lps tu tambah lg 2....
Quote krustykrab 21-8-2019 08:26 PM
Austranesia replied at 21-8-2019 06:13 PM
malam pertama.celup mana satu dulu.kalau celup yg kiri dulu kanan pulak hati terluka.celup yg kanan  ...

Untuk keadilan bersama, 3some je la...
Quote krustykrab 21-8-2019 08:26 PM
Boomibulat replied at 21-8-2019 06:01 PM
Ok la pengantin lelaki pn hensem..

Ikhlas ke ni
Quote nolya 21-8-2019 08:30 PM
Austranesia replied at 21-8-2019 06:13 PM
malam pertama.celup mana satu dulu.kalau celup yg kiri dulu kanan pulak hati terluka.celup yg kanan  ...

Dont't worrylaa..... memasing sudah ada mutual understanding, even families pun bersetuju. Siapa yg dirasmikan dulu bukan satu persoalan kerana sedari awal sudah ada kerelaan.  Mana tau mungkin salah seorang drp mereka 'dlm pantang' belum suci. Walaupun di Indonesia poligami adalah sesuatu yg ditentang hebat, kesah yg terjadi adalah satu kesepakatan yg luar biasa. Bukan calang2 orang yg sanggup.

Lihat semua komen(87)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.234364s Gzip On
To Top