Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Wow! Baru 20 Hari Berpantang, Isteri Ammar Alfian Dah Pergi Gym

21-8-2019 01:46 PM|Oleh: Saiful| Komen: 195

Foto: IG

Baru masuk hari ke-20 berpantang, Nelissa Nezam dah kembali ke gimnasium!

Fuh. tengok badan dah macam anak dara kembali.



Isteri kepada pelakon Ammar Alfian ini kata, dia sangat bersyukur kerana sembuh dari sakit bersalin dengan cepat.



"Saya rasa hebat. Saya ada confinement lady bersama saya selama dua minggu dan ianya amat membantu! Senaman dan diet sihat yang saya amalkan semasa mengandung sangat membantu dalam memulihkan badan dengan cepat.

"Sebelum ini gementar ada dengar macam-macam cerita semasa waktu berpantang, tapi saya rasa setiap orang ada pengalaman yang berbeza," tulisnya di Instagram.





Tambahnya, dia juga bersyukur kerana dapat bersalin secara normal tanpa sebarang komplikasi.

"Sekarang ada 3 kilogram lagi untuk kembali kepada berat asal," ujarnya.

Di ruangan komen, ramailah yang memuji-muji transformasi Nelisa itu.



Sebut pasal rumah tangganya dengan Ammar yang sebelum ini berantakan, tak pasti setakat mana mereka cuba untuk berbaik semula. 

Harap, baik-baik je demi Kyro Shakur! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 195
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : Anak Dara Afdlin Shauki Mula Berlakon, Boleh Tahan Hot

Komen Terbaru

Quote cha22 2-9-2019 07:59 PM
Pandangan iol yg dah beranak 3 ni:
-she has been a fit person pre, during and post pregnancy hence faster recovery. Silap2 pelvic muscle beliau sgt power sbb selalu kegel
-she goes to the gym for light workout i.e. arm workout, treadmill. Bagus utk blood circulation, prevent post partum depression. Dahla bekas laki perangai mcm *tetttt*. I dont think dia buat workout berat2 mcm 100kg weight lifting.
-she has strong support system. Family yg boleh jagekan anak. Or she hired nanny utk tgkkan anak. Or confinement lady yg jage beliau dan anak. Org byk duit kan. Jgn compare dgn rakyat marhaen

It's all coming back to perspective. Kalau kite tgk dgn mata negatif, negatif la jadinye. She chose to look after herself with her own way,  nothing is wrong with that. Btw, she looks amazing!

Lain-lain Komen

Quote kaseh80 21-8-2019 02:06 PM
Dah  berbaik semula ke dgn husben?
Quote sok_suci 21-8-2019 02:08 PM
Semuga x keluar tombong.
Quote ItisDD 21-8-2019 02:25 PM
Luka luaran memang dah sembuh

Luka dalaman makan masa.  Kalo syg badan sdri berpantang dgn betul
Quote sukacactus 21-8-2019 02:32 PM
Pada aku lantak dia la
Kalau kwn, sedara aku ke, berbaloi jg kalau nak nasihat
Tp rasanya ikut body masing2 la kot
Dah dia biasa excercise, biar je la
Quote diggerr 21-8-2019 02:37 PM
Body memasing khenn
Quote ketambangkang 21-8-2019 02:41 PM
geng sasha aziz ni
Quote xoic726 21-8-2019 02:54 PM
ntah kenapa tengok dia ni ingat pada queen tupis...cantik pulak dia nih...
Quote natrahn 21-8-2019 02:56 PM
untunglah lepas 20 hari bersalin ada 3 kilo lagi nak buang...
baby comeyy...
Quote bazlina 21-8-2019 03:06 PM

yup agree ..
Quote Kurex 21-8-2019 03:08 PM
Bestnya dapat kena dukung amar...
Quote meow_tompok 21-8-2019 03:12 PM
cantik betul rambut dia eh
Quote sarah82 21-8-2019 03:17 PM
Aku simple.. Badan dia.. Jadi dia nak sakit ka tak dia yg tanggung.

Tahniah dpt bayi yg comel. Moga menjadi anak yg taat kepada ibu dia
Quote CikB 21-8-2019 03:38 PM
ok jer kalau dah sihat...tgk badan...setiap org x sama proses pemulihan lps bersalin
Quote Carcosa 21-8-2019 03:52 PM
Dah kau takpayah jaga anak ko, mmglah kau ada masa ke gym bagai, hanat oiiii. Sebelum gym, mandi. Then workout, lps workout mandi lagi. Situ je dah mkn brp jam. New mothers yg kena jaga anak sendiri, haram nk mandi 5 minit pun tak sempat.
Aku benci unrealistic mother mcm ni. Aku tak jeles. Seriously. Sbb aku lost aku punya pregnancy weight jgk. Tp mkn masa. Sbb aku jaga anak aku sendiri.
Mcm si paria ni, tah sapa yg jaga anak dia, lagi nk buat ala2 dia hebat, lagi 3kgs to go. Pi mamps la ko. Ko lawa2, laki ko menjalang jgk dgn betina lain.
#donemelahar #donehencap
Quote salamon 21-8-2019 03:57 PM
jenis yg xleh dok diam die ni..
Quote lililen 21-8-2019 04:25 PM
Carcosa replied at 21-8-2019 03:52 PM
Dah kau takpayah jaga anak ko, mmglah kau ada masa ke gym bagai, hanat oiiii. Sebelum gym, mandi. Th ...

Setuju dgn u. Semua org pun nak pegi gym excercise berspa bagai...klu dpt peluang. Ni dgn nak jaga anak lg, nak susukan anak lg.
Quote pngky 21-8-2019 04:31 PM
Carcosa replied at 21-8-2019 03:52 PM
Dah kau takpayah jaga anak ko, mmglah kau ada masa ke gym bagai, hanat oiiii. Sebelum gym, mandi. Th ...

betul saya setuju , sibuk nak be exercise bagai baby umor 2 minggu tak di jaga dengan baik

Quote CatMiow 21-8-2019 04:35 PM
Carcosa replied at 21-8-2019 03:52 PM
Dah kau takpayah jaga anak ko, mmglah kau ada masa ke gym bagai, hanat oiiii. Sebelum gym, mandi. Th ...

Tak masuk time nak drive, parking etc2 lagi tu...
Quote cupu 21-8-2019 04:37 PM
Carcosa replied at 21-8-2019 03:52 PM
Dah kau takpayah jaga anak ko, mmglah kau ada masa ke gym bagai, hanat oiiii. Sebelum gym, mandi. Th ...

Garangnya..tapi kata2 mu benar blaka...aku klu pantang gila nk mengemas rumah.maklumlah sblm ni mcm sibuk je kerja...dok berangan klu jd surirumah bestnya......

Lihat semua komen(195)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.876404s Gzip On
To Top