Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Eww, Hanya 50 Peratus Lelaki Tukar Seluar Dalam Setiap Hari, Ada Yang Pakai Seminggu!

22-8-2019 10:22 AM|Oleh: Sang_Pencinta| Komen: 41

Beberapa kajian sebelum ini menunjukkan ramai responden mencuci pakaian dalam mereka dengan cara yang salah. 

Bagaimanapun, kajian terbaru lebih membimbangkan kerana ramai responden yang kerap memakai seluar dalam kotor dan jarang menggantikannya setiap hari.


Kredit foto: Mirror

Menurut satu kajian terkini yang dibuat pengeluar pakaian dalam, Tommy John, hampir 45 peratus responden tidak menukar seluar dalam mereka setiap hari! 

Lebih menjijikkan, 13 peratus mengaku memakai seluar dalam sama selama seminggu! Majoriti daripada mereka yang melakukan amalan ini adalah golongan lelaki, menjadikan bilangan mereka lebih 2.5 kali ganda berbanding perempuan. 


Kredit foto: Mirror

Kajian yang menganalisis 1,000 responden ini turut mendapati bahawa ramai yang setia dengan pakaian dalam sama di mana 46 peratus responden mengatakan mereka tidak akan membeli pakaian dalam baru sehingga lebih setahun. 

Malahan, 38 peratus daripadanya berkata, mereka ada pakaian dalam kegemaran yang sudah dipakai sekian lama sehingga lupa bila ianya dibeli. 



Kredit foto: awesomeinventions.com

Bagaimanapun, menurut pakar pakaian dalam, tabiat seperti ini tidak baik. Mereka menasihati pengguna supaya menukar pakaian dalam yang lama setiap enam bulan.  

'Pakaian dalam adalah pakaian yang bersentuhan secara langsung dengan kulit oleh itu mereka mudah tercemar dan perlu diganti selalu, malahan ada pakaian dalam yang mempunyai fungsi menyokong badan,' kata Julia Mercer, penasihat Mark & Spencer kepada Mirror Online.

Katanya, tempoh hayat bra paling lama adalah setahun.

Kredit foto: Carian Google

Berapa kerap anda menukar pakaian dalam? Kalau ada seluar dalam berlubang yang dah mirip roti canai, mungkin sudah sampai masanya untuk menggantikan dengan yang baru. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 41
Komen

Previous : Mahu Cantik Seperti Kate Middleton Lepas Bersalin, Boleh Cuba Diet Dukan Ini

Next       : Apakah Punca Kentut Berbau Busuk?

Komen Terbaru

Quote ekinzzz 27-8-2019 10:46 AM
kepam..

Lain-lain Komen

Quote Catpaw 22-8-2019 10:27 AM
baca tajuk je dah {:dot{:laugh
Quote Sang_Pencinta 22-8-2019 10:36 AM
{:run{:run{:run{:run Haha
Quote Loloq89 22-8-2019 10:46 AM
kurap kot kalo xtukar
Quote diggerr 22-8-2019 10:49 AM
Aduhhhhh...
Quote KIM.K 22-8-2019 10:53 AM
Nurse bersara pesan beli suar elok sikit. Kalau eksiden tak malu dengan nurse comel2, muka hensem tapi spender macam roti canai
Quote mieymiey 22-8-2019 11:00 AM
KIM.K replied at 22-8-2019 10:53 AM
Nurse bersara pesan beli suar elok sikit. Kalau eksiden tak malu dengan nurse comel2, muka hensem ta ...

Haaa ni iols setuju, kot-kot la haritu pakai spender lubang sana sini tup tup malang tidak berbau, malu weyh
Quote Sang_Pencinta 22-8-2019 11:02 AM
Sayang nak buang spender lama, pakai selagi boleh
Quote sarah82 22-8-2019 11:17 AM
Yerkkk.. Pengotor.
Quote Boomibulat 22-8-2019 11:22 AM
KIM.K replied at 22-8-2019 10:53 AM
Nurse bersara pesan beli suar elok sikit. Kalau eksiden tak malu dengan nurse comel2, muka hensem ta ...

Haha..Kejadian ni berlaku kat i..pgi klinik x pakai underwear..sblm sampai klinik eksiden motor..ambulan dtg bwk pgi hospital.nurse ckp kena potong seluar sbb luka kat dalam..dlm malu2 campur sakit i ckp kat nurse hati2 sikit i x pakai underwear..
Quote Sang_Pencinta 22-8-2019 11:26 AM
Boomibulat replied at 22-8-2019 11:22 AM
Haha..Kejadian ni berlaku kat i..pgi klinik x pakai underwear..sblm sampai klinik eksiden motor..a ...

Hahaha... Nampak bontot
Quote Boomibulat 22-8-2019 11:30 AM
Sang_Pencinta replied at 22-8-2019 11:26 AM
Hahaha... Nampak bontot

X nmpk sbb dia bg kain hijau mcm selimut tu..klu nmpk pn redho je la.i lebih takut nk jahit luka lps tu...
Quote yuki812 22-8-2019 12:25 PM
Boomibulat replied at 22-8-2019 11:22 AM
Haha..Kejadian ni berlaku kat i..pgi klinik x pakai underwear..sblm sampai klinik eksiden motor..a ...


citer ko ni..time skrg ke..masa ko kecik2..


Quote Boomibulat 22-8-2019 12:27 PM
yuki812 replied at 22-8-2019 12:25 PM
citer ko ni..time skrg ke..masa ko kecik2..

Bln 12 thn 2017
Quote saviour_09 22-8-2019 12:28 PM
twice a day

phewww wangi
Quote Kurex 22-8-2019 12:43 PM
Iukkkkkk!!!
Ikut cerita, photoshoot utk tegap tv, budak gym, razzgrapher, spenda yg disponsor oleh photographer tu kena bagi balik.. Agaknya satu spenda tu berapa kali dipakai abg berbadan kekar? Apa yg berlaku lepas photoshoot tu? Ke jadi macam vic fabe???
Quote Mfzg89 22-8-2019 12:58 PM
tau la malam ni malam jumaat..kau saja je kan min...
Quote Artemesiaa 22-8-2019 01:01 PM
Euwww dasar pengotor, tapi mungkin juga sebab factor cuaca membuatkan mereka jadi sebegitu.  
Quote Sang_Pencinta 22-8-2019 01:03 PM
Kurex replied at 22-8-2019 12:43 PM
Iukkkkkk!!!
Ikut cerita, photoshoot utk tegap tv, budak gym, razzgrapher, spenda yg disponsor oleh  ...

Sapa ni? Blog apa?
Quote awanysss 22-8-2019 02:51 PM
KIM.K replied at 22-8-2019 10:53 AM
Nurse bersara pesan beli suar elok sikit. Kalau eksiden tak malu dengan nurse comel2, muka hensem ta ...

good reminder. thanks nurse bersara

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.076760s Gzip On
    To Top