Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Saya Mahu Balas Jasa" - Neelofa Rayu Pekerja Utusan, Kosmo Diberi Kerja

20-8-2019 10:24 AM|Oleh: HakirRahman| Komen: 48

Selepas keluar berita mengenai Utusan Malaysia dan Kosmo akan menghentikan penerbitan pada minggu ini, ramai netizen menyuarakan rasa kasihan kepada pekerjanya yang kini hilang pekerjaan. 

Antara selebriti yang meluahkan rasa simpati itu ialah Neelofa. Di Twitternya, dia menulis yang Utusan dan Kosmo banyak membantu menaikkan namanya ketika dia mula menceburi dunia hiburan.


Utusan dan Kosmo banyak bantu saya
Foto: Instagram 

Dan untuk membalas jasa dengan menggunakan pengaruh medianya, dia menyeru semua pengikutnya untuk meletak alamat email syarikat mereka sekiranya ada yang memerlukan khidmat pekerja Utusan dan Kosmo ini. 




Dia sangat berharap, mereka yang hilang kerja dapat mencari pekerjaan baharu secepat mungkin. 




Tindakannya itu mendapat pujian akaun Utusan dan Kosmo yang menghargai usahanya itu. 




Ramai juga netizen yang bersimpati dengan nasib pekerja Utusan dan Kosmo itu menyokong usaha Neelofa. 


Foto: Twitter

Ada pembaca Cari yang sedang mencari pekerja yang pandai menulis, tangkap gambar, buat video dan segala rencam penerbitan? Bolehlah pergi ke akaun Twitter Neelofa dan meletakkan alamat emel syarikat anda di sana. 

Hari ini hari mereka, mana tahu selepas ini nasib kita pula kan? Marilah sama-sama membantu! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 48
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : "Jarak Umur 16 Tahun Bukan Penghalang" - Intan Najuwa

Komen Terbaru

Quote bluebutter 25-8-2019 03:53 PM
gideoncross replied at 21-8-2019 08:43 PM
Iols msa ni pun tgh mnganggur & actively mncari krja tpi xdpt2 lgi psl xde "kabel dlm".

paham...kesiannya...


I lak kerja lamaaa...dh exam naik pangkat..tpi freezed...kata hr..tpi yang masuk semua md...mcm sialan...nk ketempat lain..no kabel..no cert..jadi kerja sj.

Lain-lain Komen

Quote manehnya 20-8-2019 11:00 AM
vss ni dah jadi sejak dari 2017 lg, bila kena kt gang utusan ramai la yg meroyan, mcm depa ja yg kena

tp untong la cable besar leh tlg cari kan kerja

utusan satu nama besar pun leh x bayar gaji 3 bulan kan
Quote beta_carotene 20-8-2019 11:23 AM
Kalu jenis kerja memilih bagi peluang apa pun xguna
Quote duradanis 20-8-2019 11:59 AM
baiknya hati lofa..
Quote CrowneGlory 20-8-2019 12:01 PM
bagusla ada sifat baik mcm lofa ni... always spread positivity
Quote syadq 20-8-2019 12:05 PM
Quote gideoncross 20-8-2019 12:27 PM
Submit CVs mmg sng tpi klau xde kabel, nak dpt krja tu pun susah. Yg ada kabel mmg sng dpt.
Quote mohdcrow 20-8-2019 01:07 PM
Masa fitnah sewenang wenangnya dulu ada ke dorang pikir pasal mangsa2 fitnah tu?...
Quote nyra 20-8-2019 01:25 PM
good move neelofa.
Quote fushimi 20-8-2019 01:25 PM
kat aeon mall banyak je kerja kosong

kalau korang tak kisah kerja biasa biasa ok je janji dapat duit tapi tak sebanyak gaji korang dulu la

kalau tak segan sila la pergi interbiewwwww
Quote sleepandream 20-8-2019 01:30 PM
yg pangkat atas2 macam chief editor sah2 la dah lama cabut...
financial problem utusan ni sejak zaman najib lagi tapi bertahan la sebab dpt fund dgn jual aset..
yang tinggal ni mostly yang memangku and bawah2..
iols zaman sekolah suka baca sisipan pendidikan utusan sebab colorful gitu...

dah takde lagi la awang selamat
Quote namieamuro 20-8-2019 01:49 PM
vss bkn utusan je kan kene..beribu2 lg org kene..susah nk ckp lebih psl keje zaman ekonomi tak cantik.


hrp dipermudahkan urusan akak acik pakcik yg tgh mencari keje tu..
Quote tulanglampai 20-8-2019 02:09 PM
melampau jugak tak bayar gaji sbb company kukuh. patotlah ramai nak kerja kerajaan.
Quote crazybeach 20-8-2019 02:55 PM
iols je ke rasa lopak ni bukannya nak nolong sangat pun. lebih kepada nak ambik kesempatan create publisiti jah. acah2 nak return the favour bagai tapi apa jah yang kau buat nok. suruh orang lain pulak drop details job vacancy kat bebenang twitter kau tu
Quote Matpon 20-8-2019 02:55 PM
isunya skg dah parah. Duit habis sebab kena bayar saman, lepas tu puak2 atas gaji mahal lepas tu tak nak ambil kisah. Bila dah parah depa cuci tangan..jual aset dan kepentingan. umno pun dah lari..skg terus menjunam
Quote Matpon 20-8-2019 02:56 PM
Rasanya jualan kosmo ok..tapi masih tak dapat tampung sebab pengawai atasan gaji terlalu mahal
Quote kaseh80 20-8-2019 02:57 PM
Kenspa lopa tak ambil sebahagian atau semua oekerja utusan ke
Syarikatnya
ACTION BY example so buat la dulu
Quote ahnjaehyun 20-8-2019 03:03 PM
dah muncul dah acik2 kepam yg otak letak kat kaki
Quote LadyCarefree 20-8-2019 03:08 PM
crazybeach replied at 20-8-2019 02:55 PM
iols je ke rasa lopak ni bukannya nak nolong sangat pun. lebih kepada nak ambik kesempatan create pu ...

Kehkehkeh sbab tu dia kaya raya
Quote bitterchoc 20-8-2019 03:20 PM



Bagusla Lofa. Well done. Mudah2an dapat haji mabrur dan lepas ni semakin improve.

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.134933s Gzip On
To Top