Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tutorial Tudung Putri Dalam Sweet Dreams, Ramai Yang Cuba 'Tiru'!

6-9-2019 11:01 AM|Oleh: kalel| Komen: 23

Drama Sweet Dreams arahan Michael Ang kini menjadi fenomena dan ikutan ramai sejak ditayangkan di Astro Ria bulan lalu.


Foto: IG

Mira Filzah yang membawa watak Putri dalam drama ini sering mencuri tumpuan dek kerana wataknya yang dilabel sebagai 'Minah Clumsy'.


Foto: IG

Baru-baru ini, Mira Filzah menerusi laman Instagramnya telah berkongsi tutorial ringkas untuk menggayakan tudung ala Putri dalam drama berkenaan. Memang sweet habis lah!



Berikutan itu, ramai yang mencuba gaya tudung tersebut. Semuanya kelihatan seakan akan Putri!

Sebagai penghargaan, Mira berkongsi gambar mereka yang mencuba tutorial tersebut di Instagram miliknya.



Alahai, comelnya pakai tudung macam Putri! Korang dah cuba ke? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Previous : Wanita Takut Dalam Flight Pegang Tangan Lelaki Tak Dikenali, Kini Jadi Pasangan Bercinta

Next       : Ladies! Apa Reaksi Anda Jika Ditegur Bos 'Pengotor' Kerana Tak Cukur Bulu Kaki?

Komen Terbaru

Quote kawankau 10-9-2019 07:49 AM
Lah... ni kan tudung 80s (dan sebelum kot)
cuma zaman tu leher tak tutup je.

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 6-9-2019 11:48 AM
ye la.. tutup rambut = tutup aurat khennnn
Quote RatuDunia94 6-9-2019 01:28 PM
Dah bertudung.. berjaket denim plak.. x berkepam ke sis dgn cuacs kat malaysia ni??
Quote miss_baby 6-9-2019 01:52 PM
yg muda2 muka comel, cute la pakai gini
yg muka acik2, x yah try la
Quote intan_smsb 6-9-2019 02:01 PM
fashion ni aku da try masa aku kecik2 zaman sekolah rendah nak gi mengaji muqadam dulu
Quote Meiizu 6-9-2019 02:14 PM
intan_smsb replied at 6-9-2019 02:01 PM
fashion ni aku da try masa aku kecik2 zaman sekolah rendah nak gi mengaji muqadam dulu

ahhahaha me too
Quote tombolpintu 6-9-2019 02:16 PM
intan_smsb replied at 6-9-2019 02:01 PM
fashion ni aku da try masa aku kecik2 zaman sekolah rendah nak gi mengaji muqadam dulu

hahahhaha kaannnn...tingat plak dulu2...macam citer ali setan yg kawan asmidar tu pakai tudong mcm tu
Quote intan_smsb 6-9-2019 02:36 PM

tp yang jenis bawal tu,
kain cotton
lipat dulu
dan ikat belakang
Quote intan_smsb 6-9-2019 02:36 PM
tombolpintu replied at 6-9-2019 02:16 PM
hahahhaha kaannnn...tingat plak dulu2...macam citer ali setan yg kawan asmidar tu pakai tudong mcm ...

kannn cuma dulu tak trending je uols
Quote Meiizu 6-9-2019 02:37 PM
intan_smsb replied at 6-9-2019 02:36 PM
tp yang jenis bawal tu,
kain cotton
lipat dulu

tau je ...fashion 90an
Quote airmineral 6-9-2019 02:38 PM
MF,

x panas ke pakai berlapis-lapis?
x panas ke pakai ketat?
Quote Melorqe 6-9-2019 03:07 PM
aku rasa by 2020 semua dah back to 80s
oldskool lah sekarang ni
aku ingat boss aku ja oldskool tak mau guna teknologi terkini
semua orang pun dah berjangkit rupanya
Quote adeqbun 6-9-2019 03:20 PM
aku dlu p ngaji pakai tdg gini la..mmg trending zaman2 90an..ikat blakang pastu yg ujung tu lilit atas kepala..
Quote cikatilia 6-9-2019 03:21 PM
hoi la rimas aku berlapis2 kain
Quote adeqbun 6-9-2019 03:21 PM
RatuDunia94 replied at 6-9-2019 01:28 PM
Dah bertudung.. berjaket denim plak.. x berkepam ke sis dgn cuacs kat malaysia ni??

asalkan nmpk comel sis...peluh mencurah di dalam sape yg tahu...hahahahaa...yg merekacipta fesyen pon pk la keadaan cuaca msia ni...
Quote Gomea 6-9-2019 04:17 PM
intan_smsb replied at 6-9-2019 02:01 PM
fashion ni aku da try masa aku kecik2 zaman sekolah rendah nak gi mengaji muqadam dulu

Samaaa....
Pakai baju kurung tapi pakai dengan seluar
Quote Perawankota 6-9-2019 06:33 PM
Ni lah tudung mak aku pakai. Cuma zaman dulu x der internet nk buat tutorial online..
Quote mamasaffiya 6-9-2019 10:56 PM
adeqbun replied at 6-9-2019 03:20 PM
aku dlu p ngaji pakai tdg gini la..mmg trending zaman2 90an..ikat blakang pastu yg ujung tu lilit at ...


Betul tu. Ikat belakang lps tu gulung2 ikat atas kepala
Quote diss69 8-9-2019 06:12 PM
intan_smsb replied at 6-9-2019 02:01 PM
fashion ni aku da try masa aku kecik2 zaman sekolah rendah nak gi mengaji muqadam dulu

Kikiki...zmn ngaji dulu akk pakai tudung ikat itik je.. Sebab ngaji ngn ayh sendiri je...
Quote sarah82 8-9-2019 11:11 PM
Zaman sklh waktu pj pun buat fesyen ni juga

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.082466s Gzip On
    To Top