Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Selepas Zikri Armstrong, Seorang Lagi Warganet Buat Bijak Ulas Kes Nora Anne

HakirRahman|17-8-2019 09:02 AM Komen: 18
Kes kematian gadis Ireland Nora Anne Quoirin di Negeri Sembilan memang menarik minat seluruh dunia. Disebabkan itu, banyaklah pihak membuat pelbagai andaian tentangnya, malah seorang pengguna Twitter Zikri Amrstrong ditahan polis kerana membuat tuduhan melulu. 

Tetapi, ia tidak menghalang seorang lagi warganet mengulas isu itu, mendakwa keluarga Nora "tak peduli" kerana tidak menuntut mayat Nora walaupun polis sudah membenarkannya. 


Malah, dengan beraninya dia berkata "jangan husnudzon" sangat, silap-silap memang keluarganya hendak "membuang" Nora kerana pelbagai alasan sebab Nora OKU, malas hendak jaga dan sebagainya. Amboi cik kak, sedapnya mulut! Polis pun sudah kata kematian Nora disebabkan kebocoran usus dan stres. 


Disebabkan kelantangannya itu, ada warganet mempersoalkan kalau mayat dituntut hendak letak di mana? Kerana keluarga Nora bukan orang sini. 


Warganet juga mempertahankan tindakan keluarganya itu, kadang-kadang kerana trauma, keluarga mangsa ambil masa hendak menuntut mayat tersebut, tetapi pengguna Twitter itu masih berdegil mempertahankan pendapatnya. 


Ada juga yang bersetuju dengan pandangannya itu, hanya kerana terlalu banyak sangat tengok drama jenayah! 


Bagaimanapun, Berita Harian melaporkan mayat Nora sudah dituntut keluarganya tengah malam tadi. 

Warganet yang sesuka hati mengulas isu ini memang berlumba-lumba hendak masuk lokap ke? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Itzy 4-9-2019 12:50 PM
Aku ada terbaca di twitter sorang gadis omputih ni kata keluarga si nora ni hire lawyer melayu suruh bagitau polis jangan soal siasat anak2 dia konon trauma dan budak kecik lagi. Lepas tu dlm twitter lagi dikatakan family si nora ni minta derma di gofund sebanyak 6000dollar lepas tu naik 100K dollar kalau tak silap la. Lebih pelik budak tu oku susah nak berjalan, tidur tingkat atas dengan adik beradik dia. Mustahil mereka tak sedar. Sebab tu teori bapa tiri dia yang bunuh boleh muncul. Muka2 mereka pun nampak cam tak sedih. Mak dia sedih la juga.

Lain-lain Komen

Quote FOTHER-MUCKER 17-8-2019 09:10 AM
Alasan malas nak jaga sehinggakan parents sanggup membunuh? Itu sudah terlalu gila!

Di uk mahupun di France anak oku tak perlu parents yang menjaga pun kalau mereka tiada masa kerana kerajaan akan tanggung sepenuhnya dan akan sediakan tempat yang paling sesuai mengikut kekurangan daya seseorang.
Quote KIM.K 17-8-2019 09:25 AM
Edited by KIM.K at 17-8-2019 08:33 PM

Bapa Nora tengok cam off vibe sikit

Feeling fishy rn, might tweet something bitchy later idk
Quote Gomea 17-8-2019 10:57 AM
Netizen ni terikut2 dgn drama. Ni realiti la weiii
Quote beloomberk 17-8-2019 11:00 AM
Asal nma sofia je mmg suka berspeku halusinasi ke??..nak tunjuk pndai walhal ko pon  follow hasanne brenan je, pastu claim stetment serba yakin..choiii..
Quote ChildrenOfBodom 17-8-2019 11:47 AM
apasai la malaysia ni penuh dengan mahluk jongos bangang bangsat hina.
Quote JunkMail 17-8-2019 11:57 AM
Acik forum ke Sofea ni...acik forum ramai spekulasi mcm ni..semua takleh terima kenyataan mati sebab usus bocor. Masing2 expect kena rogol dek bapaknya, kena biar lapar bagai.
Quote helicornia 17-8-2019 12:04 PM
takde sapa report polis ke
Quote natrahn 17-8-2019 02:55 PM
jangan buat spekulasi  bukan-bukan...biar pihak berkuasa siasat
Quote Thanatus 17-8-2019 03:21 PM
Edited by Thanatus at 17-8-2019 03:29 PM

Ramai sgt fefeeling detective... lepas tu fakta kes pulak gigih nak ikut narative dia.

Ada yg bingai ckp fingerprints Nora tak ada kat tingkap. Lepas tu tulis kat twitter, kat forum... org lain yg bingai pon terus setuju hangguk hangguk. Padahal polis dah ckp Nora most probably keluar ikut tingkap ground floor... polis nak investigate sample of fingerprints kalu ada fingerprints outsiders. Dia twist ckp fingerprints Nora tak ada kat tingkap pulak.
Quote luluaurora 17-8-2019 03:59 PM
Sometime i do wonder mcm mnaa all these so called keyboard worrior got the gut to write their points of view in socmed??  Tak takut kna angkut dgn polis ke?... Freedom of speech,  tapi smpai dh mmbuat andaian/tuduhan/fitnah tanpa bukti yg kkuh adalah sgt berat.

Tu smpai mnuduh org asli..bahaya tuu.. Kena saman sia2 je.. Huhuu
Quote tumpanglalu74 17-8-2019 04:01 PM
Kalo nak buat bodoh macam TT ni pon boleh zugak..
Quote selyusi 17-8-2019 05:00 PM
Kalau bukan kes polis, setakat berita picisan macam ni tak payah la bukak thread ngekk..
Ingat ni bodgos ke ngekkkk nak amik berita dari twitter je ngekkkk
Quote Lalalili66778 17-8-2019 08:09 PM
Ni tak tutup thread ni? Asal aku setiap kali post kena tutup? Mana si budak tu?
Quote KIM.K 17-8-2019 09:17 PM
@Lalalili66778 you should know already sis, they like to copy you but dont even like you
Cognitive boleh manipulate
Quote Asdan 17-8-2019 09:24 PM

tanya sikit, kenapa komen youtube belum ada kena tangkap ?
Quote beta_carotene 18-8-2019 03:40 AM
Fefeeling detective benson ke dik?
Kalau nk berhassanah pun, jgn bodoh sgt pakai real account.. jom berhassanah di porem cari ok.. kat sini nk fefeeling law and order svu sampai mampus pun ok gitu
Quote Itzy 4-9-2019 12:43 PM
KIM.K:    Edited by KIM.K at 17-8-2019 08:33 PM  Bapa Nora tengok cam off vibe sikitFeeling fishy rn, might tweet something bitchy later idk


Menurut adik aku bapa tiri bukan bapa sebenar. So no wonder teori2 ni mungkin betul sebab ada banyak bukti cam tak masuk akal budak tu keluar sendiri. Datuk dia sendiri pun dah marah2.
Quote Itzy 4-9-2019 12:50 PM
Aku ada terbaca di twitter sorang gadis omputih ni kata keluarga si nora ni hire lawyer melayu suruh bagitau polis jangan soal siasat anak2 dia konon trauma dan budak kecik lagi. Lepas tu dlm twitter lagi dikatakan family si nora ni minta derma di gofund sebanyak 6000dollar lepas tu naik 100K dollar kalau tak silap la. Lebih pelik budak tu oku susah nak berjalan, tidur tingkat atas dengan adik beradik dia. Mustahil mereka tak sedar. Sebab tu teori bapa tiri dia yang bunuh boleh muncul. Muka2 mereka pun nampak cam tak sedih. Mak dia sedih la juga.

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.131234s Gzip On
To Top