Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ikan Mati - Aliff Syukri Meroyan 'Dikutuk' DS Vida

17-8-2019 08:49 AM|natrahn| Komen: 206

Kredit Foto - Instagram DSV & Aliff Syukri

Abang Kosmetik Terlajak Laris atau Dato Aliff Syukri menerusi instagramnya bercerita mengenai 500 ekor ikan kelah belaannya telah mati akibat kekurangan oksigen. Beliau malah menegaskan kematian ikan-ikan tersebut bukan berpunca daripada khilafnya malah turut menyelar kecaman oleh netizen terhadapnya.


Ekoran peristiwa itu Dato' Seri Dr. Hajah Vida (DSV) turut meninggalkan komen di instagram Aliff Syukri.




DSV kemudian turut memuat naik entri di instagram berkongsi tip dan panduan untuk membela ikan dan di samping menunjukkan kolam ikan milik beliau. DSV turut berkata Aliff Syukri seorang yang jahil mengenai penjagaan ikan. 



Teguran ini membuatkan Aliff Syukri berasa tidak puas hati dan memuat naik video membalas kenyataan dari DSV. 


Biasanya mereka berdua ni dilihat amat mesra 'comolot' dalam perniagaan produk masing-masing, tapi disebabkan isu kolam ikan boleh pula jadi gaduh ya. Semoga keduanya berdamai kelak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 206
Komen

Previous : "Pergh Mantapnya Biceps, Kalah Dah Hairul Azreen" - Peminat Teruja Badan Sado Saharul Ridzwan

Next       : "Takkan Bayi Pun Nak Kutuk"- Warganet Tak Puas Hati Anak Siti Nurhaliza Dikeji

Komen Terbaru

Quote keds 28-8-2019 01:48 PM
SweetShera replied at 21-8-2019 12:22 PM
jgn la siksa ikan kesian mereka....lagi2 wife tgh preggy tu..

Tahu takpe...

Lain-lain Komen

Quote mixed 17-8-2019 09:19 AM
Propa la nak ada quota  viral bulan ni
Lps alip sajat lps tu dsv sampai la abg jamil mamposs

Xda nya gaduh tu
Dsv mmg pandai la kot jaga ikan
Alip ni sb bengong pekerja dia amik pn x reti jaga ikan
Quote kakakko 17-8-2019 09:19 AM
Quote Yeehaw 17-8-2019 09:23 AM
Macam macam masalah orang kaya ni. Pasal ikan pun kena bagitau satu malaysia
Quote antiQue 17-8-2019 09:25 AM
Sumbat macam sardin dalam kolam tu, ikan pun takleh bernapas..
Quote Padelpop 17-8-2019 09:25 AM
Halah halah halah bile nk abess propa tok alip nehhhhhh
Quote duradanis 17-8-2019 09:25 AM
marketing.. last2 cakap "full video boleh tengok youtube channel terlajakkk larisss"
Quote shalalat 17-8-2019 10:03 AM
ikan pon boleh jd modal
Quote September14 17-8-2019 10:15 AM
Tp klu tgk kolam vida nmpk ok la bbanding dgn kolam ponen tu... penuh dgn ikan gila seksa binatang smoga mdpt blasan setimpal
Quote lola 17-8-2019 10:31 AM
Alif nie tgk kolam ikan pun keroh..cmner dia ckp kolam ikan jernih..dh ko cmpk makanan timbul la ikan tue..vida punya kolam cantik..ikan pun bebas berenang..alif dh mcm rumah tumpangan je ikan dia..duk sumbat sumbat..
Quote slyfynx 17-8-2019 10:34 AM
Die ni mmg batak duit ke ape.
Tiap post mesti letak harga kan?
Batak sgt aih.
Quote Dollyzzzz 17-8-2019 10:45 AM
Pasal ikan je pun..
Quote Gomea 17-8-2019 10:49 AM
Da kenape ko bela arapaima?? Air pon macam berlumut je. Kolam kecik tp letak sebanyak2 tidak.
Quote LadyCarefree 17-8-2019 10:53 AM
slyfynx replied at 17-8-2019 10:34 AM
Die ni mmg batak duit ke ape.
Tiap post mesti letak harga kan?
Batak sgt aih.

Harga pon mesti up 20kali ganda

Korng ghaser betol ke dia ada 10k ikan dlam kolam?
Quote CikB 17-8-2019 10:57 AM
kompius aku...toklip ni bela ikan ke ternak ikan???
Quote Megikari 17-8-2019 11:27 AM
LadyCarefree replied at 17-8-2019 10:53 AM
Harga pon mesti up 20kali ganda

Korng ghaser betol ke dia ada 10k ikan dlam kolam?

Rasanya betul... Tp kena kira sekali telur ikan, taik ikan, kuman ikan segala la
Quote natrahn 17-8-2019 12:03 PM
betul kan Dsv ckp... penuh sangat ikan dalam kolam Aliff Syukri tu.. n nampak air kotor ... pastu selalu tengok dia bagi ikan makan banyak tu je  ke ... cukup ke... naya kat ikan ..bila kita bela tu kira amanah dah kan...
Quote tuberoses 17-8-2019 12:15 PM
tapi nmpk ikan2 toklip penuh sesak mcm dlm lrt jam 5
Quote pu3teja 17-8-2019 12:16 PM
Kali aku setuju dgn dsv.
Kolam ikan dsv nmpak kemas bersih ja.

Kolam alip syukri.. Nampak semak crowded. Dgn pkok berselayut.. Air keruh.ikan penuh.

Keruh bekeladak
Quote innocent_me 17-8-2019 12:27 PM
Tok lip kata kolam dia 12 kaki.tok vida 8 kaki je.
Boleh percayakah?

Lihat semua komen(206)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093393s Gzip On
To Top