Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Cetus Amarah Kerana Tuduh Orang Asli Rogol Nora Anne, Zikri Armstrong Dah Kena Tahan

Oleh: LilRose|16-8-2019 02:33 PM Komen: 42
Dakwaan berbaur fitnah seorang pengguna Twitter mengenai kematian Nora Anne baru-baru ini mengundang kemarahan ramai terutamanya Orang Asli.




Kredit foto: Twitter

Berikutan itu, seorang individu mewakili komuniti Orang Asli membuat laporan polis mengenai kenyataan berkenaan dan dimuat naik menerusi Twitter.


Kredit foto: mStar/Twitter

Pemilik akaun menggunakan nama Zikri Armstrong itu bagaimanapun sudah memadam akaunnya dan dipercayai membuat permohonan maaf secara terbuka yang dimuat naik pengguna lain yang mengaku abang kepada suspek.


Kredit foto: Twitter
Kredit foto: Twitter

Zikri Armstrong sebelum ini membuat kenyataan yang menuduh Nora Anne dirogol Orang Asli.


Kredit foto: Twitter

Menurut laporan Kosmo!, katanya Zikri sudah ditahan pihak polis.

"Dia telah ditangkap pukul 7 malam tadi di IPD Seremban ketika hadir untuk memberi keterangan. Kes diserah kepada Ibu pejabat Polis Bukit Aman untuk siasatan lanjut," kata Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop.

Tak pasal-pasal je. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 42
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Buritan 29-8-2019 06:36 AM
fliphair8 replied at 16-8-2019 02:52 PM
hakak tumpang gelak jek dek, kalo ko simpan skit bodo tu, takyah pi balai.

Pdn muke.. dok tuduh org asli.. hahaha.. duk la ko lama lama kat lokap busuk tuuu.. bengong

Lain-lain Komen

Quote fliphair8 16-8-2019 02:52 PM
hakak tumpang gelak jek dek, kalo ko simpan skit bodo tu, takyah pi balai.
Quote kualibesi 16-8-2019 02:54 PM
nasib la dikk, kerana mulut badan binasa, kerana twitter, kedalam laa kejap yooo
Quote Melorqe 16-8-2019 03:01 PM
budak2 sekarang ni aku tak tau lah
tulis tak pakai akal.
Quote Boomibulat 16-8-2019 03:02 PM
Mohon bomoh org asli turun padang..
Quote Cpkay 16-8-2019 03:05 PM
dah twit baru nak pikir..
Quote KIM.K 16-8-2019 03:06 PM
Edited by KIM.K at 16-8-2019 03:08 PM

Berani betul zaman sekarang ni tuduh2 kehormatan orang eh. Bak kata sorang forumer,  mak bapak tak ajar. Anak sapa la tu.. b.please
Quote Artemesiaa 16-8-2019 03:06 PM
Sebab tu kalau tak tahu hal sebenar tak perlu tularkan demi nak dapat banyak like yang akhirnya menyusahkan diri sendiri
Quote umbut 16-8-2019 03:08 PM
Padan muka ko. Mulut jahat kalah acik bawang. Suka2 hentam sendiri. Mesti bbnu mulut puaka..
Quote cclina2 16-8-2019 03:09 PM
AKAL MANA AKAL, LETAK KAT LUTUT?
Quote matchstick 16-8-2019 03:10 PM
alasan dia sbb tgk CSI byk sgt

lain kali tgk drama gerak khas aje lah baru padan dgn level otak ko tu
Quote johan-adx 16-8-2019 03:12 PM
dok dalam sebentar br lepas ni hati2 dlm nak taip apapun
Quote NovemberRainz 16-8-2019 03:16 PM
Kan dah x pasal2 kena tahan....keep your assumptions to yourself je la len kali dik oi
Quote KIM.K 16-8-2019 03:30 PM
Artemesiaa replied at 16-8-2019 03:06 PM
Sebab tu kalau tak tahu hal sebenar tak perlu tularkan demi nak dapat banyak like yang akhirnya meny ...

Kadang kala orang takmau ambil pengajaran dan ego. Mereka lebih suka jaga tepi kain orang
Quote armin 16-8-2019 03:32 PM
Hahahahahahahaha padan muka{:kill
Quote AyaqMeloSuam 16-8-2019 03:33 PM
Stupidity tu simpan sikit utk dflush dlm jamban...
Quote iznanaziz 16-8-2019 04:12 PM
Melorqe replied at 16-8-2019 03:01 PM
budak2 sekarang ni aku tak tau lah
tulis tak pakai akal.

biasa le kekadang kita ni suka bergurau tanpa fikir mendalam.
Quote Fleur81 16-8-2019 04:19 PM
Kerana twitter badan binasa
Quote helicornia 16-8-2019 05:13 PM
padan muka
Quote piep 16-8-2019 05:41 PM
Sedap je ko menaip ehh

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.135273s Gzip On
To Top