Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tidak Ada Kesan Dirogol, Kebocoran Usus Dan Stres Jadi Punca Kematian Nora Anne

15-8-2019 02:03 PM Komen: 232

Terbaharu berkenaan kes kematian remaja Ireland, Nora Anne.

Menerusi sidang media yang dijalankan oleh pihak polis sebentar tadi, punca kematian dikatakan berpunca daripada kebocoran usus kerana ketiadaan makanan dalam tempoh panjang.



"Tidak ada kesan Nora Anne dirogol. Calar-calar kecil di kaki ada sedikit tetapi ia tidak menjurus kepada kematian," kata Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop.


Selain itu, stres berpanjangan turut menjadi punca kepada kematian remaja ini. 

Dalam pada itu, beberapa sampel daripada tubuh Nora diambil untuk dianalis. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 232
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote trunks 7-9-2019 12:52 AM
Edited by trunks at 12-9-2019 04:32 PM

jalan2 pergi facebook  Anne Brennan
nak tengok update kes..tak ada update dari dia
daripada 19 hb 8 haritu,,terbaca ada komen2
kat status dia..dia di tangkap?
[attach]466144[/attach]



Lain-lain Komen

Quote Carcosa 15-8-2019 02:05 PM
Dah update u'ols : No foul play. Hymen dia still intact, means dia masih dara dan tidak dirogol.

Dia meninggal sebab usus dia bocor - because of tak cukup makanan for a long period, dan stress berpanjangan.

Dia dah meninggal selama 1-3 hari sebelum dijumpai. Not more than 4 days. Sekian melaporkan
Quote fliphair8 15-8-2019 02:07 PM
RIP Nora Anne, kesian tak makan dan kesejukan beberapa hari, but lega kerana tiada foul play.  
Quote Carcosa 15-8-2019 02:07 PM
Carcosa: Dah update u'ols : No foul play. Hymen dia still intact, means dia masih dara dan tidak dirogol.Dia meninggal sebab usus dia bocor - because of tak cu ...


Meols copy paste comment meols dekat benang satu lagi {:full
Quote Carcosa 15-8-2019 02:09 PM
fliphair8: RIP Nora Anne, kesian tak makan dan kesejukan beberapa hari, but lega kerana tiada foul play.


Tulah... Meols terbayang, mesti lapar dan stress kan... Kesian lahai dik Nora. Berehatlah ye dik =(
Quote lipans 15-8-2019 02:11 PM
Maybe masa SAR tgh cari, dia ketakutan & menyorok.
Quote kualibesi 15-8-2019 02:11 PM
kesian nya, trauma mk ayah. dtg bercuti, pergi dengan nightmare . rip nora, lega sbb no foul play
Quote duradanis 15-8-2019 02:12 PM
anak istimewa walau hilang berhari pun tuhan masih lindungi beliau.. tenang lah dik di sana.. kalau ikut kan boleh je binatang buas  nak makan ke apa.. tapi dia tenang2 je mati macam org tgh tidur..
Quote ketambangkang 15-8-2019 02:13 PM
kesian wehh..mlm2 kesejukan x de mknn..x dpt bayangkan mcamane dia lalui hari2 sukar tu
Quote Nana_Man 15-8-2019 02:16 PM
Tapi sapa yg agknya bawak dia kuar? Atau dia jalan2 trus tersesat?
Quote matchstick 15-8-2019 02:18 PM
Maksud nya mmg dia merayau dlm hutan tu (nk pegi kt air terjun barangkali) tp tersesat then she panic n stress. Mgkn pusing2 tmpt sama je berhari2 sampai xde tenaga lg n meninggal.. Lebih kurang gitu lah kan

Kesian juga mati kebuluran gitu. Sayang nya x dpt di jumpai lebih awal
Quote matchstick 15-8-2019 02:20 PM
Tapi kenapa x berbaju.. Masa dia keluar drpd bilik pakai mcm mana. X jumpa ke pakaian yg di pakai masa hari hilang tu
Quote Carcosa 15-8-2019 02:24 PM
matchstick replied at 15-8-2019 02:20 PM
Tapi kenapa x berbaju.. Masa dia keluar drpd bilik pakai mcm mana. X jumpa ke pakaian yg di pakai ma ...

Kata maknya, masa tido malam semalam tu, dia pakai "undergarment" aje. Means pakai underwear je kot, or pakai baju tido nipis ke, taktaulah. Tak clear maknya ckp...
Quote supermum 15-8-2019 02:26 PM
matchstick replied at 15-8-2019 02:20 PM
Tapi kenapa x berbaju.. Masa dia keluar drpd bilik pakai mcm mana. X jumpa ke pakaian yg di pakai ma ...

Mungkin baju dia basah, kotor, terlekat pacat/lintah etc, dia takut, panik dan terus buka. Kesiannya dia. Seksa menahan lapar sampai perut boleh bocor.
Quote becir 15-8-2019 02:30 PM
Komen2 kat dailymail dah buntuk dah, xcaya..sibuk cakap UK patut buat post mortem pulak
Quote mizruncing 15-8-2019 02:41 PM
alahai kesiannya. terbayang mcm mane mlm2 dia mase sesat tu. dlm hutan tebal. aduhh x terbayang. tp mmg meols dh agak takde unsur jenayah. acik bawang luar je dok rumors mcm2. now acik hasananne cmne? sebok suh siasat family trdekat la ape laa. sharnaz yg sebok lantang sgt siap suh siasat dalang mne buat kje ni. nahhhhhh dh trbukti takde unsur jenayah lgsg. tuduh org asli, tuduh org india yg 1st jmpa mayat dia tu, tuduh bdk2 hiking. post mortem blm buat dh mcm2 tremendous speculation timbul
Quote kualibesi 15-8-2019 02:41 PM
at the same time, lega xkena rogol.
Quote cecari 15-8-2019 02:44 PM
matchstick replied at 15-8-2019 02:20 PM
Tapi kenapa x berbaju.. Masa dia keluar drpd bilik pakai mcm mana. X jumpa ke pakaian yg di pakai ma ...

hutan malaysia kan panas dan humid... dia boleh je tanggalkan sendiri. tak pelik pun

Quote mbhcsf 15-8-2019 02:49 PM
ada tak kesan dehydration ? may be not kan sebab dia boleh minum air ?
wow tapi i terfikir mesti bebetul under very extremme exposure to chronic stress kot sebab sampai usus pun boleh  bocor ? i mean boleh pun tapi  depapun tak muktamad kan lagi ye , sebab dari berita di atas depa ada hantar sample  untuk further tests.


kalau UK buat postmortem pun bags jugak.

Quote mbhcsf 15-8-2019 02:50 PM
no jap , if prolong exposure to extreme stress i nak tahu berapa lama sebab ini boleh juga bagi clue sama ada dia dah tak normal sebelum hilang , atau masa dia hilang.

Lihat semua komen(232)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.226574s Gzip On
To Top